Financijska podrška

Raspisan natječaj za dodjelu 155 stipendija učenicima i studentima Osječko-baranjske županije

https://www.flickr.com/photos/30478819@N08/31638582878/in/photolist-95oXrA-d2SwE1-aaCd9r-dSTQ3C-95oY11-QcN1qf-aaF3jG-mjG3bj-DfJXB-76nQAs-d48mNs-8LaTSZ-7PsUYF-TeakqK-aaCdbe-6zKKSq-dekYu5-6PaQw6-aaF3e9-aaCdbB-aaF3f1-bQTQ8Z-7ZY1VS-krzysG-FDaNGZ-t36JSw-21tJRFQ-23zCU1P-7arKG6-EQ3K3E-aSSEgx-8rH5eZ-ef5H6V-7pYjBc-7q3eno-9boVMJ-25qTEZo-NSGdZS-P3XjC8-79nSHk

Do 16. listopada zaprimaju se prijave za stipendije Osječko-baranjske županije. Dodjeljuje ih se 155, a mjesečni je iznos 450 kuna za učenike i 1000 za studente.

Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Osječko-baranjske županije raspisao je natječaj za dodjelu stipendija u školskoj, odnosno akademskoj godini 2019/2020. Dodjeljuju se učenicima od prvog do četvrtog razreda te studentima od četvrte godine integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija ili prve godine diplomskog studija.

Ukupno će se dodijeliti 90 stipendija učenicima i 65 stipendija studentima. Mjesečni iznos stipendija za učenike je 450 kuna, dok je za studente 1000 kuna.

Prijave su moguće u kategorijama za:

  • darovite učenike i studente
  • učenike i studente koji se obrazuju za zanimanja utvrđena Listom zanimanja iz STEM područja
  • učenike i studente koji se obrazuju za zanimanja utvrđena Listom deficitarnih zanimanja
  • učenike i studente slabijeg socijalnog statusa.

Uvjeti su za dodjelu stipendija državljanstvo Republike Hrvatske, status redovnog učenika ili studenta, mjesto prebivališta na području Županije kontinuirano najmanje dvije godine. 

Prijave se šalju na adresu Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu do 16. listopada, kada je krajnji rok. Cijeli tekst natječaja dostupan je na linku.

Komentari na članak

Vezani članci

MZOS logo

Redoviti studenti visokih učilišta i postdiplomski studenti s invaliditetom

Produljen rok prijave na natječaj za državne stipendije

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta odlučilo je, zbog iznimnog interesa studenata i novog načina prijave na natječaj, produljiti Natječaj za dodjeljivanje državnih stipendija do 9. veljače 2014. godine.

Osijek

Financijska potpora

Godišnje stipendije od 12 000 kuna za osječke studente i studentice

Do 4. prosinca otvoren je natječaj za stipendiranje redovnih studenata osječkog sveučilišta te studenata s osječkog područja koji se drugdje obrazuju jer ovo sveučilište ne održava njihov studijski program.

Unizg

Programi znanje i otkruiće, stvaralaštvo, ekologija, baština i dobrota

Prijavite se na natječaj za dodjelu sredstava Zaklade Adris

Zaklada Adris i ove godine dodjeljuje stipendije najboljim učenicima i studentima.

Dječak gura kolica

Svjetski savez mladih Hrvatska

Fotografski natječaj na temu ljudskog dostojanstva

Svjetski savez mladih, koji od prošle godine djeluje i u Hrvatskoj, raspisao je međunarodni fotografski natječaj na temu „Kaleidoskop dostojanstva // Dignitas caleidoscopica“.

CeKaPe

Centar za kreativno pisanje

Raspisan natječaj za poeziju namijenjen mladim neafirmiranim autorima

Do 19. ožujka 2018. godine otvoren je natječaj za poeziju koji organizira Centar za kreativno pisanje. Žiri dodjeljuje tri nagrade, a prva je besplatna CeKaPe-ova sedmodnevna Ljetna škola pisanja.