Natječaj za stipendije

Prijavite se za stipendije Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu

Promocija studenata

Nacionalna će zaklada ukupno podijeliti 432 stipendije. Prijave na natječaj traju do 28. lipnja u 12h.

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu (NZZPUSS) objavila je natječaj za stipendije. Stipendije se dodjeljuju studentima deficitarnih zanimanja, aktivnim sportašima, pripadnicima romske manjine, studentima s invaliditetom, socijalnim slučajevima te nadarenim mladim umjetnicima. Prijave su do 28. lipnja u 12h.

Za studente deficitarnih zanimanja elektrotehnike, računarstva, strojarstva, matematike, medicine, fizike, farmacije, logopedije, germanistike, anglistike i rehabilitacije osigurano je sveukupno 317 stipendija. 

Za studente s invaliditetom osigurano je 60 stipendija, za studente pripadnike romskih manjina 25, za aktivne sportaše, nadarene mlade umjetnike i one koji su do punoljetnosti bili smješteni u udomiteljske obitelji ili domove socijalne skrbi dijeli se 10 stipendija po svakoj kategoriji.

Iznos je stipendije 10 tisuća kuna i isplaćuje se jednokratno. Prijave se šalju elektronički, ili poštom na adresu: 

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu
Ilica 24/1
10 000 Zagreb.

Također, upute će vam pomoći da lakše podnesete elektroničku prijavu. Na mrežnoj stranici Nacionalne zaklade možete pronaći sve prijavne obrasce, ovisno o stipendiji za koju se prijavljujete, ako prijavu šaljete poštom.

Iako je prethodnih godina ovaj natječaj bio objavljvan i prije završetka akademske godine, ovaj put nije tako. Naime, kao što smo već pisali, Nacionalna zaklada kao da je nestala. Iz Zaklade su nam rekli kako se to dogodilo zbog odlaska ravnatelja. Trenutno tu dužnost vrši stručna suradnica Zaklade, Danijela Škegro, koja je imenovana zamjenicom ravnatelja.

Komentari na članak

Vezani članci

erasmus

Studiranje u inozemstvu

Raspisan Erasmus+ natječaj za mobilnost; prijave studenata Muzičke akademije ponešto drugačije od ostalih

Svi studenti koji se prijavljuju, ispunjavaju i šalju samo jednu „online” prijavu u kojoj je moguće odabrati do tri različita inozemna sveučilišta, a rok za prijavu je 15. veljače 2018. do 12 sati.

SCoolFEST

Dvodnevni festival u organizaciji Studentskog zbora

NAGRADNA: Osvoji karte za najveći studentski festival u Zagrebu - SCool Fest!

Vikend se bliži i ako još uvijek nemate planove gdje otići, na pravom ste mjestu.

Promocija

Sve o danu za koji svaki student diše

Kako izgleda ulazak u visoke akademske redove – promocija

Svi smo čuli za promociju i znamo da ju želimo. No, kad su u pitanju pojedinosti, ipak se zapitamo koliko stvarno znamo. O tome što je promocija, kako izgleda, što označava i kada je počelo njeno prakticiranje u Zagrebu, kratke informacije donosimo u nastavku.

Logo NZPUSS-a

Natječaj za stipendije

NZPUSS dodjeljuje najmanje 400 stipendija

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu raspisala je natječaj za dodjelu najmanje 400 stipendija. Natječaj traje do 9. siječnja 2017. godine.

CAVE

Creative Audio Visual Event: poziv na prijavu

Kreativni audio-vizualni događaj na Bačvicama

Organizatori vas ovim putem pozivaju da prijavite svoje radove i doprinesete umjetničkoj izložbi. Tehnika i tema radova su neodređene, tako da izlagači sami biraju način na koji će se osloboditi i predstaviti.