Odlična prilika za mlade

Prijavite se za plaćeno stažiranje u institucijama EU

EP

Institucije Europske unije otvorile su natječaje za plaćeno stažiranje. Rokovi za prijavu na pojedina stažiranja su i do 30. listopada ove godine.

Za sve koji vole putovati u inozemstvo, stjecati nova iskustva, a pritom nešto i zaraditi, plaćeno stažiranje u institucijama Europske unije (EU) dobra je odluka. Plaćeno stažiranje nude Europska komisija, Vijeće Europske unije, Europski ombudsman, Europska središnja banka i ostali. 

Za prevoditelja u Europskom parlamentu morate se prijaviti najkasnije do 15. kolovoza. Uvjeti za to stažiranje su da znate barem jedan od službenih jezika EU, imate najmanje 18 godina, državljanin ste članica EU, niste bili na plaćenom poslu na budžetu EU dužem od četiri tjedna te da nikad prije niste bili na praktičnoj izobrazbi.

Do 31. kolovoza možete se prijaviti za stažiranje kod Europskog ombudsmana, za praktičnu izobrazbu u Europskoj komisiji ili Vijeću Europe. Za ova stažiranja morate ispuniti prijavnicu te je potrebno da imate diplomu fakulteta. Također, i za ovo stažiranje uvjet je da niste prije radili ili stažirali na budžetu EU dulje od šest tjedana. 

Kraj rujna ove godine, točnije, 30. rujna, krajnji je datum do kojega se možete prijaviti za stažiranje na Sudu pravde ili u Odboru regija. Uvjeti za stažiranje su slični kao i u prijašnjim slučajevima, samo što za stažiranje na Sudu pravde morate imati diplomu s prava ili politologije. Za stažiranje u Odboru regija potrebno je samo imati diplomu nekog fakulteta.

Listopad je krajni rok za prijavu za stažiranje u Europskoj središnjoj banci, Europskom parlamentu za osobe s posebnim potrebama, Vijeću Europe ili Uredu Ujedinjenih naroda. Naknade za stažiranje u institucijama EU su od 300 pa sve do tisuću eura. 

Sve ostale uvjete i informacije o stažiranju koje vas zanima, možete pronaći na mrežnim stranicama Eurodeska

Komentari na članak

Vezani članci

Studenti

Europski Forum Alpbach

700 stipendija za multidisciplinarnu konferenciju EFA u Austriji

Zanimljiv multidisciplinarni susret studenata i mladih s brojnim stručnjacima održat će se od 15. do 31. kolovoza ove godine. Prijave za stipendije zaprimaju se do 30. ožujka.

Pulska arena 2

Odlična prilika za filmofile

Sudjelujte u stvaranju najvećeg hrvatskog filmskog festivala

Volonterima se nude mogućnost besplatnog gledanja filmova u slobodno vrijeme, službene majice, topli obroci, preporuka za daljnje angažmane na budućim festivalima te potvrda o volontiranju.

FOTO: imgur

Europljani žive dulje od svjetskoga prosjeka

Dugovječni Europljani nisu nužno i zdraviji

Najnoviji podatci Europske komisije i OECD-a tvrde kako Europljani žive dulje od svjetskoga prosjeka. No, to nužno ne znači da su stanovnici zdravi jer velik postotak starijih osoba boluje od kroničnih bolesti.

Riva

Poslovni program

PGLF Croatia uključuje studente u globalnu mrežu vođa budućnosti

Želite li steći znanja iz područja "leadershipa", inovacija i poduzetništva i uživati na obroncima splitskoga Marjana, prijavite se na petodnevni seminar Preparing Global Leaders Foruma do 31. siječnja.

Bruxelles

Nagrade Europskog parlamenta

„Karlo Veliki”: od 2500 do 7500 eura za projekt te put u Bruxelles ili Strasbourg

Predsjednik Europskog parlamenta i predstavnici Zaklade međunarodne nagrade „Karlo Veliki” uručit će nagrade za najbolje projekte mladih koji potiču stvaranje osjećaja europskog identiteta. Mladi svoje ideje mogu prijaviti do 29. siječnja.