Natječaj za stipendije

Preko 130 milijuna eura dodjelit će se studentima CEU-a i ove godine

Budimpešta

CEU svake godine dodjeljuje stipendije svojim studentima u ukupnoj vrijednosti od 13 milijuna eura uz dodatnih 9 milijuna eura potpore u svrhu usavršavanja i istraživanja. Pune stipendije pokrivaju troškove programa, smještaja i zdravstvenog osiguranja te osiguravaju mjesečni džeparac za preostale životne troškove.

Institut za razvoj obrazovanja, ovlašteni predstavnik Central European Universityja (CEU) za Hrvatsku, objavio je natječaj za upis i stipendije na CEU-u za akademsku godinu 2018/19.  Riječ je o sveučilištu za diplomsko (Master) i poslijediplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih znanosti te zaštite okoliša i matematike koje se nalazi u Budimpešti. Ono izvodi 49 međunarodno priznatih studijskih programa na engleskom jeziku te omogućuje financijsku potporu za studij većini upisanih studenata. 

Natječaj je objavljen na internetskom portalu Stipendije.info, a prijave na natječaj za kandidate iz Hrvatske moguće su na poveznici. Glavni rok za prijavu za akademsku godinu 2018/19 je 1. veljače 2018. godine

Na CEU-u studira više od 1500 studenata iz preko 115 zemalja svijeta, što studijsko iskustvo čini izrazito međunarodnim. Sveučilište svake godine dodjeljuje stipendije svojim studentima u ukupnoj vrijednosti od 13 milijuna eura uz dodatnih 9 milijuna eura potpore u svrhu usavršavanja i istraživanja. Pune stipendije pokrivaju troškove programa, smještaja i zdravstvenog osiguranja te osiguravaju mjesečni džeparac za preostale životne troškove. Tijekom studija studenti se mogu prijaviti za dodatnu potporu u svrhu usavršavanja, putovanja ili istraživanja.  

Prema Quacquarelli Symonds (QS) rang listi studijski programi iz javnih politika i međunarodnih odnosa na CEU-u nalaze se među 40 najboljih u svijetu. Stariji diplomanti danas obnašaju dužnosti na visokim pozicijama u institucijama Europske unije, ministarstvima vanjskih poslova, Svjetskoj banci, Ujedinjenim narodima te Organizaciji za europsku sigurnost i suradnju. 

Komentari na članak

Vezani članci

Studentska diploma

Dodjela stipendija djeci branitelja

Raspisan natječaj za stipendiranje hrvatskih branitelja i njihove djece

Raspisan je natječaj za dodjelu stipendija djeci branitelja iz Domovinskog rata.

Career Boot Camp slika 1

U tijeku su prijave za 4. Career Boot Camp

Iskustva s 3. Career Boot Campa – i ti se još stigneš prijaviti za četvrti!

Ako niste sigurni želite li se prijaviti, zasigurno će vam iskustva sudionika 3. Career Boot Campa pokazati sve pozitivne strane kampa.

Laptop, mobitel, bilježnica

Natječaj za redovne studente

HANFA raspisala natječaj za studentsku stručnu praksu

Stručna praksa provodit će se u trajanju do najviše 20 radnih dana tijekom ljetnih mjeseci, a svakom praktikantu dodijelit će se mentor koji će ga upoznati s radom organizacijske jedinice u kojoj obavlja praksu te mu biti podrška u izvršavanju svakodnevnih zadataka.

Rebranddd

Natječaj INA-e i eSTUDENT-a

Započeo natječaj Rebranddd: prijavi se i osvoji sjajne nagrade!

Radi se natječaj za prave kreativce koji trebaju osmisliti novi logotip INA-e, a prijave su počele jučer, 7. rujna.

Rektorat 2

Suradnja osječkog i dubrovačkog sveučilišta

Doktorski studij Komunikologija raspisuje natječaj za buduće doktorande

Poslijediplomski doktorski studij Komunikologija predstavlja najviši stupanj znanstvenog usavršavanja u području informacijskih i komunikacijskih znanosti. Bitna obilježja ovog studija su interdisciplinarnost i inovativnost, a u njegovoj izvedbi sudjeluju visokokvalificirani nastavnici i suradnici s više hrvatskih sveučilišta.