Natječaj za stipendije

Preko 130 milijuna eura dodjelit će se studentima CEU-a i ove godine

Budimpešta

CEU svake godine dodjeljuje stipendije svojim studentima u ukupnoj vrijednosti od 13 milijuna eura uz dodatnih 9 milijuna eura potpore u svrhu usavršavanja i istraživanja. Pune stipendije pokrivaju troškove programa, smještaja i zdravstvenog osiguranja te osiguravaju mjesečni džeparac za preostale životne troškove.

Institut za razvoj obrazovanja, ovlašteni predstavnik Central European Universityja (CEU) za Hrvatsku, objavio je natječaj za upis i stipendije na CEU-u za akademsku godinu 2018/19.  Riječ je o sveučilištu za diplomsko (Master) i poslijediplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih znanosti te zaštite okoliša i matematike koje se nalazi u Budimpešti. Ono izvodi 49 međunarodno priznatih studijskih programa na engleskom jeziku te omogućuje financijsku potporu za studij većini upisanih studenata. 

Natječaj je objavljen na internetskom portalu Stipendije.info, a prijave na natječaj za kandidate iz Hrvatske moguće su na poveznici. Glavni rok za prijavu za akademsku godinu 2018/19 je 1. veljače 2018. godine

Na CEU-u studira više od 1500 studenata iz preko 115 zemalja svijeta, što studijsko iskustvo čini izrazito međunarodnim. Sveučilište svake godine dodjeljuje stipendije svojim studentima u ukupnoj vrijednosti od 13 milijuna eura uz dodatnih 9 milijuna eura potpore u svrhu usavršavanja i istraživanja. Pune stipendije pokrivaju troškove programa, smještaja i zdravstvenog osiguranja te osiguravaju mjesečni džeparac za preostale životne troškove. Tijekom studija studenti se mogu prijaviti za dodatnu potporu u svrhu usavršavanja, putovanja ili istraživanja.  

Prema Quacquarelli Symonds (QS) rang listi studijski programi iz javnih politika i međunarodnih odnosa na CEU-u nalaze se među 40 najboljih u svijetu. Stariji diplomanti danas obnašaju dužnosti na visokim pozicijama u institucijama Europske unije, ministarstvima vanjskih poslova, Svjetskoj banci, Ujedinjenim narodima te Organizaciji za europsku sigurnost i suradnju. 

Komentari na članak

Vezani članci

laptop

Centar za ženske studije

Otvorene prijave za studentski rad na temu ženske i rodne problematike

Odlična prilika za sve studente koji su kreativni, britki i imaju dovoljno znanja o ženskoj i rodnoj problematici.

LSPR

Natječaj za stipendije

Osvojite stipendiju Londonske škole za odnose s javnošću

Londonska škola za odnose s javnošću objavila je natječaj za dodjelu triju stipendija. Na natječaj se možete prijaviti do 1. listopada 2016. godine.

European college of Parma

The European College of Parma Foundation

Djelomične stipendije za diplomski studij u Italiji

Otvoren je natječaj za pet djelomičnih stupendija u gradu Parma u Italiji. Mogu se prijaviti kandidati koji su završili preddiplomski studij ekonomije, političkih znanosti, prava, društvenih znanosti ili humanističkih znanosti.

Lyon, Francuska

Financijska potpora

Francusko sveučilište dodjeljuje stipendije za diplomske studije

Stipendija Sveučilišta u Lyonu namijenjena je diplomskim studijima, a iznosi 800 eura mjesečno. Prijave traju do 15. rujna 2018.

Politička akademija

Program za političko obrazovanje

Politička akademija otvorila natječaj

Akademija će odabrati 25 sudionika koji će sudjelovati na tri vikend-seminara u Hrvatskoj i jednom u Strasbourgu. Prijaviti se mogu hrvatski državljani do 35. godine starosti.