Natječaj za stipendije

Preko 130 milijuna eura dodjelit će se studentima CEU-a i ove godine

Budimpešta

CEU svake godine dodjeljuje stipendije svojim studentima u ukupnoj vrijednosti od 13 milijuna eura uz dodatnih 9 milijuna eura potpore u svrhu usavršavanja i istraživanja. Pune stipendije pokrivaju troškove programa, smještaja i zdravstvenog osiguranja te osiguravaju mjesečni džeparac za preostale životne troškove.

Institut za razvoj obrazovanja, ovlašteni predstavnik Central European Universityja (CEU) za Hrvatsku, objavio je natječaj za upis i stipendije na CEU-u za akademsku godinu 2018/19.  Riječ je o sveučilištu za diplomsko (Master) i poslijediplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih znanosti te zaštite okoliša i matematike koje se nalazi u Budimpešti. Ono izvodi 49 međunarodno priznatih studijskih programa na engleskom jeziku te omogućuje financijsku potporu za studij većini upisanih studenata. 

Natječaj je objavljen na internetskom portalu Stipendije.info, a prijave na natječaj za kandidate iz Hrvatske moguće su na poveznici. Glavni rok za prijavu za akademsku godinu 2018/19 je 1. veljače 2018. godine

Na CEU-u studira više od 1500 studenata iz preko 115 zemalja svijeta, što studijsko iskustvo čini izrazito međunarodnim. Sveučilište svake godine dodjeljuje stipendije svojim studentima u ukupnoj vrijednosti od 13 milijuna eura uz dodatnih 9 milijuna eura potpore u svrhu usavršavanja i istraživanja. Pune stipendije pokrivaju troškove programa, smještaja i zdravstvenog osiguranja te osiguravaju mjesečni džeparac za preostale životne troškove. Tijekom studija studenti se mogu prijaviti za dodatnu potporu u svrhu usavršavanja, putovanja ili istraživanja.  

Prema Quacquarelli Symonds (QS) rang listi studijski programi iz javnih politika i međunarodnih odnosa na CEU-u nalaze se među 40 najboljih u svijetu. Stariji diplomanti danas obnašaju dužnosti na visokim pozicijama u institucijama Europske unije, ministarstvima vanjskih poslova, Svjetskoj banci, Ujedinjenim narodima te Organizaciji za europsku sigurnost i suradnju. 

Komentari na članak

Vezani članci

Američka zastava

Global Impact Competition 2015

Osvojite stipendiju i razvijte vlastitu ideju u NASA Research Parku

Mislite da imate ideju koja bi pozitivno utjecala na život ljudi u pojedinim regijama? Prijavite se na natječaj koji je otvorio Singularity University i razvijte je u srcu NASA Research Parka u Silicijskoj dolini.

FOTO

Grad Zadar

Raspisan natječaj za dodjelu 15 stipendija studentima slabijeg imovinskog statusa

Grad Zadar dodijelit će 15 stipendija studentima u ak. god. 2017/18. Prijave traju do 24. studenog, a kriteriji su materijalni status i dosadašnji uspjeh.

SCZG izvana

Rezultati za akademsku godinu 2015./2016.

Objavljeni rezultati natječaja za smještaj u zagrebačkim studentskim domovima

Jutros su objavljeni rezultati natječaja za smještaj studenata u studentske domove za akademsku godinu 2015./2016., kao i rezultati natječaja za ostvarivanje prava na naknadu za smještaj kod privatnog stanodavca.

učenje

Žene na liderskim pozicijama

IPODI osigurava stipendije za žene istraživačice

IPODI stipendije namijenjene su ženama u znanosti koje se bave istraživanjima i postat će buduće liderice. Natječaj je otvoren do 14.12, a prijaviti se mogu apsolutno sve žene koje imaju završen doktorat i želju za učenjem i daljnjim napretkom.

Studenti

Uz praktično iskustvo do stipendije ili zaposlenja

Prijavite se na četvrtu Styria:SCOOL akademiju

Prijavite se na četvrtu po redu Styria:SCOOL akademiju i osvojite stipendiju ili stalni posao.