Natječaj za stipendije

Preko 130 milijuna eura dodjelit će se studentima CEU-a i ove godine

Budimpešta

CEU svake godine dodjeljuje stipendije svojim studentima u ukupnoj vrijednosti od 13 milijuna eura uz dodatnih 9 milijuna eura potpore u svrhu usavršavanja i istraživanja. Pune stipendije pokrivaju troškove programa, smještaja i zdravstvenog osiguranja te osiguravaju mjesečni džeparac za preostale životne troškove.

Institut za razvoj obrazovanja, ovlašteni predstavnik Central European Universityja (CEU) za Hrvatsku, objavio je natječaj za upis i stipendije na CEU-u za akademsku godinu 2018/19.  Riječ je o sveučilištu za diplomsko (Master) i poslijediplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih znanosti te zaštite okoliša i matematike koje se nalazi u Budimpešti. Ono izvodi 49 međunarodno priznatih studijskih programa na engleskom jeziku te omogućuje financijsku potporu za studij većini upisanih studenata. 

Natječaj je objavljen na internetskom portalu Stipendije.info, a prijave na natječaj za kandidate iz Hrvatske moguće su na poveznici. Glavni rok za prijavu za akademsku godinu 2018/19 je 1. veljače 2018. godine

Na CEU-u studira više od 1500 studenata iz preko 115 zemalja svijeta, što studijsko iskustvo čini izrazito međunarodnim. Sveučilište svake godine dodjeljuje stipendije svojim studentima u ukupnoj vrijednosti od 13 milijuna eura uz dodatnih 9 milijuna eura potpore u svrhu usavršavanja i istraživanja. Pune stipendije pokrivaju troškove programa, smještaja i zdravstvenog osiguranja te osiguravaju mjesečni džeparac za preostale životne troškove. Tijekom studija studenti se mogu prijaviti za dodatnu potporu u svrhu usavršavanja, putovanja ili istraživanja.  

Prema Quacquarelli Symonds (QS) rang listi studijski programi iz javnih politika i međunarodnih odnosa na CEU-u nalaze se među 40 najboljih u svijetu. Stariji diplomanti danas obnašaju dužnosti na visokim pozicijama u institucijama Europske unije, ministarstvima vanjskih poslova, Svjetskoj banci, Ujedinjenim narodima te Organizaciji za europsku sigurnost i suradnju. 

Komentari na članak

Vezani članci

Maketa na rivi

Rješenja žalbi

Studentski centar u Splitu objavio konačnu rang-listu za domove

Studentski centar u Splitu objavio je konačne rang liste, sukladno žalbama koje su podnesene.

Ready, steady, code natjecanje 2014.

„Ready, steady, code 1.0 hackathon” na FOI-u

Natječaj za programere, nagrada 10 000 kuna

Svi zainteresirani programeri mogu se prijaviti na Ready, steady, code natjecanje do 11. studenog 2014. godine.

studenti na okupu

Studentski zbor

Produljen rok za prijavu na Natječaj za financiranje riječkih studentskih programa

Do 12. veljače zaprimaju se prijave studentskih programa kojima će se doprinijeti podizanju kvalitete života studenata Sveučilišta u Rijeci.

Pisanje

Poziv studentima

Produžen rok prijave radova za studentski časopis Foo2rama

Radove mogu poslati studenti odgojnih i obrazovnih znanosti te srodnih studija do 15. prosinca 2017.

Dubrovački krovovi

RIT Croatia

Mogućnost stipendiranja studija na RIT Croatia

RIT Croatia program je koji nudi financijsku pomoć tijekom studiranja, ali i bolje upoznavanje s američkim studentskim sustavom.