Sveučilište u Splitu

Poznato kojim će se studentskim projektima dodijeliti preko 1,8 milijuna kuna

https://pixnio.com/objects/pencil-calculator-paper-business-economy-office

Sveučilište u Splitu i ove je godine odlučilo izdvojiti oko 1,8 milijuna kuna na financiranje projekata iz nenatječajnih sredstava, a sveukupno 26 projekata imat će priliku kvalitetno utrošiti ovaj novac.

Nakon što je Senat Sveučilišta u Splitu 31. siječnja 2019. godine održao sjednicu na kojoj je glavna tema bila raspodjela sredstava ostvarenih od upisnina studenata, Studentski zbor Sveučilišta objavio je rezultate financiranja projekata koje organiziraju studenti.

Odlučeno je da će sveukupno 26 projekata biti financirano iz nenatječajnih sredstava. U području kulture, umjetnosti i sveučilišnih medija materijalnu je pomoć dobilo 14 projekata te će među sobom raspodijeliti više od 540 tisuća kuna. Za studentski je sport osigurana 631 tisuća, a za znanost i tehnologiju gotovo 652 tisuće kuna. Sveukupno će se udrugama najvećeg dalmatinskog grada dati nešto više od milijun i osamsto tisuća kuna, koje će novac moći uložiti u vlastite ideje i kreativnost.

Ovu odluku donijelo je Glavno povjerenstvo Senata sastavljeno od pet članova, od kojih su dvoje nastavnici, a troje studenti. Projekti su bodovani na osnovu broja sudionika, dugoročnost, uključivost, održivost, ali i brojne druge sastavnice na temelju kojih se donijela konačna odluka o projektima koji su označeni kao oni s najviše potencijala. Potpune rezultate raspodjele sredstava možete pogledati ovdje.

Komentari na članak

Vezani članci

Splitska riva I

Upis na splitsko Sveučilište

Studirati u sunčanom gradu pod Marjanom čini se kao dobra ideja; objavljeni uvjeti upisa za 2018/2019.

Za sve maturante koji razmišljaju o studiranju na Sveučilištu u Splitu donosimo pravila upisa za narednu akademsku godinu.

EU parlametn Strasbourg

Glasala tek četvrtina hrvatskih birača

Izbori za Europski parlament: HDZ-u 6, SDP-u 4, a ORaH-u 1 mandat

Pogledajte sažete rezultate izbora za Europski parlament.

Formula student natjecanje

Formula Student natjecanja

Peti trkaći bolid nastaje u garaži Riteh Racing Teama

U svojih deset godna rada Ritech Racing tim uspješno je izradio pet prototipa trkaćih bolida s kojima se natjecao na Formula Student natjecanjima. Ove sezone članovi su fokusirani na dva glavna zadatka – poboljšanje zadnjeg bolida RRC4 i izrada koncepta prvog električnog bolida u regiji RRC5.

Kondomi, zaštita

Nove dimenzije spolnosti

Rezultati ankete: Dečki uglavnom ne koriste zaštitu, prezervativ najkorištenija metoda

Rezultati ankete u sklopu projekta „Nove dimenzije spolnosti” pokazali su da malo više od 70% sudionika koristi zaštitu tijekom seksa i to u većini slučajeva prezervative, oko 19% ponekad koristi zaštitu, dok 10% prakticira nezaštićeni seks.

Sea Star festival 2017.

Rezultati istraživanja

Sea Star donio Hrvatskoj više od 60 milijuna kuna

– Nakon izuzetnog starta Sea Star festivala, koji je premašio sva očekivanja, kreirala se povijesna šansa da Sea Star izraste u jedan od najznačajnijih glazbenih festivala Mediterana i jedan od najznačajnijih brendova Umaga, Istre, ali i cijele regije – rekao je direktor EXIT-a Dušan Kovačević.