Sveučilište u Splitu

Poznato kojim će se studentskim projektima dodijeliti preko 1,8 milijuna kuna

https://pixnio.com/objects/pencil-calculator-paper-business-economy-office

Sveučilište u Splitu i ove je godine odlučilo izdvojiti oko 1,8 milijuna kuna na financiranje projekata iz nenatječajnih sredstava, a sveukupno 26 projekata imat će priliku kvalitetno utrošiti ovaj novac.

Nakon što je Senat Sveučilišta u Splitu 31. siječnja 2019. godine održao sjednicu na kojoj je glavna tema bila raspodjela sredstava ostvarenih od upisnina studenata, Studentski zbor Sveučilišta objavio je rezultate financiranja projekata koje organiziraju studenti.

Odlučeno je da će sveukupno 26 projekata biti financirano iz nenatječajnih sredstava. U području kulture, umjetnosti i sveučilišnih medija materijalnu je pomoć dobilo 14 projekata te će među sobom raspodijeliti više od 540 tisuća kuna. Za studentski je sport osigurana 631 tisuća, a za znanost i tehnologiju gotovo 652 tisuće kuna. Sveukupno će se udrugama najvećeg dalmatinskog grada dati nešto više od milijun i osamsto tisuća kuna, koje će novac moći uložiti u vlastite ideje i kreativnost.

Ovu odluku donijelo je Glavno povjerenstvo Senata sastavljeno od pet članova, od kojih su dvoje nastavnici, a troje studenti. Projekti su bodovani na osnovu broja sudionika, dugoročnost, uključivost, održivost, ali i brojne druge sastavnice na temelju kojih se donijela konačna odluka o projektima koji su označeni kao oni s najviše potencijala. Potpune rezultate raspodjele sredstava možete pogledati ovdje.

Komentari na članak

Vezani članci

Bez Naziva

Odvažno i inovativno

„Bez naziva“ - novi projekt splitskih umjetnika

Skupina umjetnika svojim će radom, uključenim na ovogodišnji Splitski salon, nastojati napokon Gradu dati prostor za studentska druženja.

Prvi spoj - rezultati

„Studentologija: zavodljive istine o ljubavnim navikama“

Splićani neskloni poljupcu na prvom spoju, a Zadrani ga završavaju seksom

Mi smo vas pitali, a vi ste nam odgovorili! Donosimo službene rezultate prve ankete o ljubavnim navikama studenata u Hrvatskoj.

Grad Split

Dodjela Rektorovih nagrada

Sveučilište u Splitu otvorilo natječaj za dodjelu Rektorovih nagrada

Do 1. lipnja traju prijave za nagradu koju dodjeljuje splitski rektor, a odnose se na postignuća u akademskoj godini 2016/2017.

https://pixabay.com/en/balance-beach-ocean-person-sand-1842292/

Tjelovježba i mentalna aktivnost

Jogom vježbamo ne samo tijelo nego i um

Znanstvenici kalifornijskog sveučilišta dokazali su da jogom poboljšavamo kontroliranje pažnje te odgađamo pad mozgovnih aktivnosti.

Zgrada tri fakulteta u Splitu

Sveučilište u Splitu

Usvojena raspodjela nenatječajnih sredstava od upisnina

Pravo na sudjelovanje imali su svi studenti, studentske skupine i udruge sa svojim projektima i programima koji su od opsega i važnosti za Sveučilište u cjelini te koji predstavljaju stalne aktivnosti studentskih programa i projekata iz područja kulture, umjetnosti i sveučilišnog medija, znanosti i tehnologije te studentskog sporta.