Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Pomaknute rang-liste za dodjelu državnih STEM stipendija

STEM

Provjerite nalazi li se vaše ime na popisu i jeste li jedan od sretnih dobitnika financijske potpore iz državnih izvora jer pomaknuta je rang-lista za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti.

Na temelju odluke Povjerenstva za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti, Ministarstvo znanosti i obrazovanja 15. je siječnja na službenim mrežnim stranicama objavilo kako je došlo do pomicanja rang-lista za dodjelu državnih STEM stipendija za akademsku godinu 2017/2018.

Koristeći svoju jedinstvenu identifikacijsku oznaku, trenutno stanje i vlastitu poziciju na rang-listama studenti mogu provjeriti na poveznici. Ministarstvo ističe kako će svi studenti koji su ostvarili pravo na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti primiti službenu obavijest na adresu elektroničke pošte koja je evidentirana u autorizacijskoj infrastrukturi hrvatskog sustava znanosti i visokog obrazovanja AAI@EduHr. 

Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju namjerava prihvatiti stipendiju, nužno je da do 22. siječnja 2018. godine do 12 sati, u aplikaciji koja se nalazi na mrežnoj stranici i kojoj pristupa prijavom svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom, označi izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja te da upiše svoj IBAN žiro računa. Prihvaćanje Uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora. Ako u navedenom roku ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga do ispunjenja kvote.

Sukladno Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti izrađeno je ukupno osam rang-lista, odvojeno za svako područje te u svakom području posebno za studente prve godine, a posebno za studente viših godina. Izdvojena je rang-lista za one studente koji su pravo na ovu stipendiju ostvarili na temelju članka 6. Pravilnika u kojemu stoji da će svakom visokom učilištu koje izvodi studijske programe u STEM području pripasti najmanje jedna stipendija za studente prve godine te jedna za studente ostalih godina.

Komentari na članak

Vezani članci

Laboratorij

Farmaceutsko-biokemijski fakultet

Ljekarne Prima Pharma nude sjajnu stipendiju i siguran posao zagrebačkim studentima

Iznos je stipendije 2 000 kuna, a isplaćuje se do završetka studija.

Sveučilište u Budimpešti

Posljednji poziv za prijavu za studiranje u Budimpešti

Stipendije za diplomske programe i doktorate na CEU

Central European University (CEU), smješten u Budimpešti, objavljuje natječaj za stipendije za diplomske programe i doktorate za ak. god. 2014./15.

STEMI robot

Regionalno natjecanje „Idea KnockOut”

Hrvatski pauk-robot STEMI ide u Las Vegas

– Cijeli svijet dolazi u Las Vegas na CES 2017 i iskoristit ćemo ovu priliku da predstavimo naš projekt, upoznamo svjetsku robotičku scenu i pokažemo da i Hrvatska zaslužuje svoje mjesto na toj sceni. – rekao je Marin Trošelj.

Dodjela stipendija

Stipendiranje zagrebačkih studenata

Dodijeljene stipendije studentima Sveučilišta u Zagrebu

Održana je svečanost dodjela stipendija Sveučilišta u Zagrebu za stipendiste i počasne goste. Dodijeljeno je 510 stipendija u 4 kategorije, a naglasak je bio na prosjeku ocjena i osvojenim nagradama.

Unizg

Programi znanje i otkruiće, stvaralaštvo, ekologija, baština i dobrota

Prijavite se na natječaj za dodjelu sredstava Zaklade Adris

Zaklada Adris i ove godine dodjeljuje stipendije najboljim učenicima i studentima.