Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Pomaknute rang-liste za dodjelu državnih STEM stipendija

STEM

Provjerite nalazi li se vaše ime na popisu i jeste li jedan od sretnih dobitnika financijske potpore iz državnih izvora jer pomaknuta je rang-lista za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti.

Na temelju odluke Povjerenstva za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti, Ministarstvo znanosti i obrazovanja 15. je siječnja na službenim mrežnim stranicama objavilo kako je došlo do pomicanja rang-lista za dodjelu državnih STEM stipendija za akademsku godinu 2017/2018.

Koristeći svoju jedinstvenu identifikacijsku oznaku, trenutno stanje i vlastitu poziciju na rang-listama studenti mogu provjeriti na poveznici. Ministarstvo ističe kako će svi studenti koji su ostvarili pravo na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti primiti službenu obavijest na adresu elektroničke pošte koja je evidentirana u autorizacijskoj infrastrukturi hrvatskog sustava znanosti i visokog obrazovanja AAI@EduHr. 

Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju namjerava prihvatiti stipendiju, nužno je da do 22. siječnja 2018. godine do 12 sati, u aplikaciji koja se nalazi na mrežnoj stranici i kojoj pristupa prijavom svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom, označi izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja te da upiše svoj IBAN žiro računa. Prihvaćanje Uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora. Ako u navedenom roku ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga do ispunjenja kvote.

Sukladno Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti izrađeno je ukupno osam rang-lista, odvojeno za svako područje te u svakom području posebno za studente prve godine, a posebno za studente viših godina. Izdvojena je rang-lista za one studente koji su pravo na ovu stipendiju ostvarili na temelju članka 6. Pravilnika u kojemu stoji da će svakom visokom učilištu koje izvodi studijske programe u STEM području pripasti najmanje jedna stipendija za studente prve godine te jedna za studente ostalih godina.

Komentari na članak

Vezani članci

Paviljon na Šari

Jednokratna potpora do obnove studentskih domova

25 zagrebačkih studenata dobilo stipendiju tvrtke Tokić

Poznata su imena 25 studenata koji su dobili jednokratnu stipendiju tvrtke Tokić d.o.o. Stipendija iznosi 1000 kuna, a za nju su se mogli prijaviti svi studenti koji nisu ostvarili pravo na smještaj u studentskim odnosno đačkim domovima ili u hostelu Industrogradnja te do obnove moraju potražiti privatni smještaj. Donosimo reakciju prve na listi, studentice Valentine Grganović.

Novi studijski programi u Koprivnici

Sveučilište Sjever

Novi studijski programi od ove jeseni u Koprivnici

– Sveučilište Sjever pokretanjem novih studija ponovno dokazuje dinamičan razvoj u smjeru zadovoljavanja potreba gospodarstva. Oba programa predstavljaju konkurentan pristup na tržištu i potrebna su našem gospodarstvu. – istaknuo je rektor.

Styria Scool

Interaktivna predavanja i rad na poslovnom projektu

Prijavite se na Styria: SCOOL akademiju i osvojite stipendiju ili priliku za rad

Akademija je namijenjena svim studentima bez obzira na studij i usmjerenje, a sudjelovanje je besplatno. 

Isto

Financijska podrška

Stipendije za pohađanje ljetnih seminara bugarskog jezika, književnosti i kulture

Do 27. travnja traju prijave za stipendije Republike Bugarske, a prednost prilikom prijave imaju studenti bugarskog jezika, književnosti i kulture.

Isto

Financijska podrška

Dodjeljuju se četiri stipendije za pohađanje ljetnih seminara bugarskog jezika, književnosti i kulture

Do 20. travnja traju prijave za stipendije Republike Bugarske, a prednost prilikom prijave imaju upravo studenti bugarskog jezika, književnosti i kulture.