Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Pomaknute rang-liste za dodjelu državnih STEM stipendija

STEM

Provjerite nalazi li se vaše ime na popisu i jeste li jedan od sretnih dobitnika financijske potpore iz državnih izvora jer pomaknuta je rang-lista za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti.

Na temelju odluke Povjerenstva za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti, Ministarstvo znanosti i obrazovanja 15. je siječnja na službenim mrežnim stranicama objavilo kako je došlo do pomicanja rang-lista za dodjelu državnih STEM stipendija za akademsku godinu 2017/2018.

Koristeći svoju jedinstvenu identifikacijsku oznaku, trenutno stanje i vlastitu poziciju na rang-listama studenti mogu provjeriti na poveznici. Ministarstvo ističe kako će svi studenti koji su ostvarili pravo na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti primiti službenu obavijest na adresu elektroničke pošte koja je evidentirana u autorizacijskoj infrastrukturi hrvatskog sustava znanosti i visokog obrazovanja AAI@EduHr. 

Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju namjerava prihvatiti stipendiju, nužno je da do 22. siječnja 2018. godine do 12 sati, u aplikaciji koja se nalazi na mrežnoj stranici i kojoj pristupa prijavom svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom, označi izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja te da upiše svoj IBAN žiro računa. Prihvaćanje Uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora. Ako u navedenom roku ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga do ispunjenja kvote.

Sukladno Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti izrađeno je ukupno osam rang-lista, odvojeno za svako područje te u svakom području posebno za studente prve godine, a posebno za studente viših godina. Izdvojena je rang-lista za one studente koji su pravo na ovu stipendiju ostvarili na temelju članka 6. Pravilnika u kojemu stoji da će svakom visokom učilištu koje izvodi studijske programe u STEM području pripasti najmanje jedna stipendija za studente prve godine te jedna za studente ostalih godina.

Komentari na članak

Vezani članci

1

Natječaj za stipendije

Osječko-baranjska županija stipendira darovitost i deficitarna zanimanja

Upravni odjel Osječko-baranjske županije objavio je dva natječaja za dodjelu stipendija učenicima i studentima na koje se svi koji ispunjavaju kriterije mogu prijaviti do 11. listopada.

novac

Izmjena u Zakonu o porezu na dohodak

Stipendije iz javnih izvora više ne ulaze u limit od 15 000 kuna

Prema izmjeni u Zakonu o porezu na dohodak u neoprezivi limit, unutar kojega studenti ostaju porezna olakšica roditeljima, više neće ulaziti stipendije.

Unizg

Programi znanje i otkruiće, stvaralaštvo, ekologija, baština i dobrota

Prijavite se na natječaj za dodjelu sredstava Zaklade Adris

Zaklada Adris i ove godine dodjeljuje stipendije najboljim učenicima i studentima.

Lajnap Comedy

Humanitarni stand-up

„Najbolji za najbolje” – nastup najpopularnijih komičara u gradu za stipendije mladih

Ako trebate dobar povod za odlazak u Lisinski, humanitarni nastup stand-up komičara koji će vas svojim različitim stilovima, temama i formama nasmijavati cijelu večer, prava je zgoda. Završite nedjeljnu večer 18. studenoga 2018. uz zarazan i ujedno dobrotvoran smijeh.

Laptop

Iskustvo međunarodnog studiranja

Stipendijski program „Best of South East” u Austriji namijenjen studentima različitih fakulteta

Kako bi se studentima omogućilo učenje i razvijanje u međukulturalnom okruženju jednog od najvećih studentskih središta u Austriji, pruža im se stipendija u iznosu od 750 eura mjesečno za jednogodišnji boravak.