Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Pomaknute rang-liste za dodjelu državnih STEM stipendija

STEM

Provjerite nalazi li se vaše ime na popisu i jeste li jedan od sretnih dobitnika financijske potpore iz državnih izvora jer pomaknuta je rang-lista za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti.

Na temelju odluke Povjerenstva za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti, Ministarstvo znanosti i obrazovanja 15. je siječnja na službenim mrežnim stranicama objavilo kako je došlo do pomicanja rang-lista za dodjelu državnih STEM stipendija za akademsku godinu 2017/2018.

Koristeći svoju jedinstvenu identifikacijsku oznaku, trenutno stanje i vlastitu poziciju na rang-listama studenti mogu provjeriti na poveznici. Ministarstvo ističe kako će svi studenti koji su ostvarili pravo na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti primiti službenu obavijest na adresu elektroničke pošte koja je evidentirana u autorizacijskoj infrastrukturi hrvatskog sustava znanosti i visokog obrazovanja AAI@EduHr. 

Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju namjerava prihvatiti stipendiju, nužno je da do 22. siječnja 2018. godine do 12 sati, u aplikaciji koja se nalazi na mrežnoj stranici i kojoj pristupa prijavom svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom, označi izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja te da upiše svoj IBAN žiro računa. Prihvaćanje Uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora. Ako u navedenom roku ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga do ispunjenja kvote.

Sukladno Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti izrađeno je ukupno osam rang-lista, odvojeno za svako područje te u svakom području posebno za studente prve godine, a posebno za studente viših godina. Izdvojena je rang-lista za one studente koji su pravo na ovu stipendiju ostvarili na temelju članka 6. Pravilnika u kojemu stoji da će svakom visokom učilištu koje izvodi studijske programe u STEM području pripasti najmanje jedna stipendija za studente prve godine te jedna za studente ostalih godina.

Komentari na članak

Vezani članci

Unizg

Programi znanje i otkruiće, stvaralaštvo, ekologija, baština i dobrota

Prijavite se na natječaj za dodjelu sredstava Zaklade Adris

Zaklada Adris i ove godine dodjeljuje stipendije najboljim učenicima i studentima.

novac 1

Financijska potpora

Nova prilika za stipendije Sveučilišta u Splitu

Raspisan je Dopunski natječaj kojim će se dodijeliti preostale stipendije iz Natječaja za dodjelu stipendije Sveučilišta u Splitu u akademskoj godini 2017/2018. Prijave traju do 6. ožujka 2018. godine.

Umjetna inteligencija

Nastavak akademskog i profesionalnog razvojoa

Studirajte u Nizozemskoj uz stipendiju veću od 2 tisuće eura mjesečno

Ukoliko vas zanima područje umjetne inteligencije. ne propustite ovu sjajnu priliku za unaprijeđivanje svoga znanja. Prijavite se na poslijediplomski program u Nizozemskoj do 24. lipnja jer vas čeka stipendija od 2099 eura mjesečno tijekom četiri godine.

https://pixabay.com/en/amsterdam-museum-rijksmuseum-1269462/

Financijska podrška

Stipendije od 33 tisuće eura za istraživanja na području povijesti umjetnosti u Amsterdamu

Fondacija Andrew W. Mellon dijeli stipendije od 33 000 eura za razdoblje od godinu dana. Stipendije su namijenjene doktorandima na području povijesti umjetnosti, povijesti kultura ili sličnim akademskim granama.

Stipendije u Chicagu

Prilika za mlade iz Hrvatske, BiH i Slovenije

Stipendiranje mladih ljudi u Chicagu

Mladi mogu u SAD-u steći radno iskustvo u području IT tehnologija.