Financijska podrška

Pokrenut novi ljetni istraživački program u Zürichu, studentima se nudi i stipendija

ISTO

Program će obuhvatiti nekoliko računarskih područja koja će studenti moći istraživati tijekom ljeta u Švicarskoj, a rok je za prijavu 31. prosinca.

Odjel računalnih znanosti na ETH-u u Zürichu pruža novi i zanimljivi program u svrhu stjecanja istraživačkog iskustva tijekom ljetnih mjeseci. Namijenjen je studentima iz cijeloga svijeta na preddiplomskom, diplomskom ili kombiniranom studiju koji ga završavaju u proljeće u godini nakon one u kojoj se program održava.

Važno je napomenuti da Odjel promovira povećanje različitosti u području računalnih znanosti pa je tako i sadržaj programa tomu prilagođen. Istraživanje se u sklopu programa može provesti u nekoliko računalnih područja poput teorije i algoritama, sustava umrežavanja, informacijske i sigurnosti sustava, upravljanja podacima te vizualnog računalstva.

Za vrijeme pohađanja programa, koji će se upriličiti od 1. srpnja do 31. kolovoza 2019. godine, studenti imaju pravo na stipendiju koja pokriva troškove smještaja, puta, eventualne vize i života. Rok je za prijavu 31. prosinca u 12 sati, a za više je informacija dostupna poveznica.

Komentari na članak

Vezani članci

Zvjezdano nebo

Istraživanje profesora sa Sveučilišta u Birminghamu

Postoji mogućnost da smo ipak svi „pali s Marsa“

Svim već odavno poznatim teorijama o nastanku Zemlje pridružila se i ideja o tome da čestice od kojih smo nastali potječu s Marsa ili drugog mjesta u svemiru. Iako se naizgled čini idealnim objašnjenjem, i ova teorija, kao i svaka, ima svoje nedostatke.

Studenti uživaju

Među prvih 10 samo američka i britanska sveučilišta

Sveučilišta s najboljom reputacijom na svijetu

Britanski Times Higher Education (THE) objavio je popis 100 sveučilišta s najboljom reputacijom na svijetu. U prvih 10 nalazi se čak osam američkih i dva britanska sveučilišta, dok se u 20 sveučilišta nalaze samo tri sveučilišta koja se ne nalaze u SAD-u ili Velikoj Britaniji.

Jogurt; izvor: https://pixabay.com/en/yogurt-joghurt-food-fresh-dessert-763373/

Hrana kao lijek

VIDEO: Bakterije iz jogurta kao lijek protiv depresije

Skupina znanstvenika sa Sveučilišta u Virginiji uspjela je ukloniti simptome depresije kod pokusnih miševa hraneći ih bakterijom Lactobacillus, koja se inače nalazi i u jogurtu.

Istraživanje o seksualnom napastovanju

Istraživanje studenata ERF-a

90% studentica doživjelo je seksualno uznemiravanje, a ono se i dalje smatra trivijalnim i nevažnim

U istraživanju su sudjelovali studenti Znanstveno-učilišnog kampusa Borongaj.

Ljetni problemi

Hrabro na plažu

Bez stresa: ljetni beauty trikovi

Sigurno ti se mnogo puta dogodilo da si zaboravila na ljetovanje ponijeti glačalo, da si izgorila, da si natečena i s podočnjacima do poda jutro nakon izlaska (a baš se treba ići pokazati na plažu!), a bikini zonu i sve probleme s njom da ne spominjemo...