Financijska podrška

Po 10 000 kuna stipendije za studente u Slavoniji, Baranji i Srijemu

https://pixabay.com/photos/banknote-bill-business-buy-cash-15985/

Studentima Veleučilišta u Slavonskom Brodu, Veleučilišta u Požegi, Fakulteta agrobiotehničkih znanosti u Osijeku i Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku isplaćivat će se po 10 000 kuna mjesečno počevši s akademskom godinom 2019/2020.

Kako bi se doprinijelo razvoju poljoprivrede, ministrica poljoprivrede s dekanima visokih učilišta iz Slavonije, Baranje i Srijema potpisala je sporazum o suradnji kojim je osigurano da će se stipendirati redovni i izvanredni studenti 2. i 3. godine preddiplomskog te 1. i 2. godine diplomskog studija iz područja biotehničkih znanosti, što uključuje agronomiju, biotehnologiju, prehrambenu tehnologiju i nutricionizam. Ukupni je iznos stipendije 10 000 kuna godišnje po studentu.

Sporazum vrijedi iduće četiri godine, a visoka učilišta uključena u sporazum su:  Veleučilište u Slavonskom Brodu, Veleučilište u Požegi, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek i Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek. Nakon završenih upisa u akademsku godinu 2019/2020 bit će objavljeni kriteriji i uvjeti stipendiranja.

Komentari na članak

Vezani članci

Varšava, Poljska

Financijska podrška

Hrvatskim studentima dodjeljuju se stipendije za semestar u Poljskoj

Do 15. svibnja zaprimaju se prijave hrvatskih studenata koji žele provesti semestar na poljskim visokim učilištima.

13. Sajam stipendija i visokog obrazovanja

IRO

14 000 dostupnih stipendija na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja

– Studenti uglavnom znaju za stipendije koje dodjeljuju pojedina visoka učilišta i Ministarstvo znanosti i obrazovanja te eventualno jedinice lokalne i regionalne samouprave, no postoje i mnoge druge organizacije koje nude različite programe i oblike financijske pomoći za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu. – istaknula je Sandra Tomaš.

http://iuri.uniri.hr/wp-content/uploads/2016/03/uniri_kampus.jpg

Sveučilište u Rijeci

Objavljeno 28 studentskih programa kojima će se dodijeliti i do 10 000 kn

Rektorica Sveučilišta u Rijeci donijela je Odluku o financiranju aktivnosti i programa u okviru provedbe projekta 27 Susjedstava – susjedstvo Kampus u 2019. i 2020. godini. Financira se 20 projekata u edukativnoj kategoriji te 8 u povijesno-dokumentarnoj.

Dodjela stipendija vatrogascima

Svečana dodjela

TVZ podijelio šest stipendija vatrogascima

– Dobitnici naših stipendija su vrijedni mladi ljudi koji se sa svojim izazovima suočavaju hrabro i s voljom. Zbog toga ne sumnjam da će stipendije mudro iskoristiti te da će stečena znanja iz odabrane tehničke struke kvalitetno primijeniti u svojoj vatrogasnoj djelatnosti. – rekla je dekanica Ćosović Bajić.

Stipendije za novinare

Financijska potpora

Raspisan natječaj za dodjelu 10 stipendija za izvrsnost u regionalnom novinarstvu

Otvorene su prijave za sudjelovanje u ovogodišnjem programu stipendiranja izvrsnih novinara i novinarki s područja Balkana koji žele graditi i razvijati svoju profesionalnu karijeru hvatajući se u koštac s izazovnim procesom istraživanja i prenošenja najvažnijih vijesti i aktualnih događaja koji vjerodostojno reflektiraju raznolike aspekte svakodnevnih životnih odnosa regionalne stvarnosti.