Sveučilište u Rijeci

Objavljeno 28 studentskih programa kojima će se dodijeliti i do 10 000 kn

http://iuri.uniri.hr/wp-content/uploads/2016/03/uniri_kampus.jpg

Rektorica Sveučilišta u Rijeci donijela je Odluku o financiranju aktivnosti i programa u okviru provedbe projekta 27 Susjedstava – susjedstvo Kampus u 2019. i 2020. godini. Financira se 20 projekata u edukativnoj kategoriji te 8 u povijesno-dokumentarnoj.

Prema prijedlogu Izvršnog odbora Kampus kreativnog tima rektorica Sveučilišta u Rijeci donijela je Odluku o financiranju aktivnosti i programa u okviru provedbe projekta 27 susjedstava – Susjedstvo Kampus u 2019. i 2020. godini.

Iznos od sveukupno 163 200 kuna u svrhu financiranja produkcije, prezentacije i distribucije aktivnosti iz znanstvenih, kulturnih i umjetničkih područja bit će dodijeljen 28 studentskih projekata – 20 edukativnih i umjetničkih te 8 povijesno-dokumentarnih. Pojedinačni iznosi sežu i do 10 000 kuna. 

Sveučilište u Rijeci partner je Grada Rijeke i društva Rijeka 2020 d.o.o. u provedbi projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Jedan je od programa u kojem Sveučilište sudjeluje i programski pravac 27 susjedstva, čiji je cilj osnaživanje lokalnih zajednica jačanjem ljudskih potencijala, razvijanjem međuljudskih odnosa, organiziranjem kulturnih aktivnosti i povećanjem kulturnih sadržaja. Dugoročni je cilj programa otvaranje i približavanje Sveučilišnog Kampusa na Trsatu široj društvenoj zajednici, odnosno uključivanje lokalnog stanovništva u provedbu zajedničkih događaja na Kampusu.  

Popis projekata kojima će uskoro biti dodijeljena sredstva dostupan je na poveznici

Komentari na članak

Vezani članci

https://pixabay.com/photos/banknote-bill-business-buy-cash-15985/

Financijska podrška

Po 10 000 kuna stipendije za studente u Slavoniji, Baranji i Srijemu

Studentima Veleučilišta u Slavonskom Brodu, Veleučilišta u Požegi, Fakulteta agrobiotehničkih znanosti u Osijeku i Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku isplaćivat će se po 10 000 kuna mjesečno počevši s akademskom godinom 2019/2020.

Isto

Sveučilište u Rijeci

Raspisan drugi krug natječaja za „Erasmus”

Studenti svih godina i studija mogu se prijaviti na natječaj za studijski boravak ili stručnu praksu u inozemstvu. Rok za prijavu je 17. rujna.

Maškarani party u SCRI-u

Studentski centar u Rijeci

Riječki SC organizira „Maškarani party“ za svoje studente; maskirane časti pićem

Studentski centar u Rijeci organizira „Maškarani party“ 1. veljače 2018. u 19 sati. Tko god dođe maskiran, dobit će besplatno piće.

Sveučilište

Ponuda i radno vrijeme svih menzi i studentskih kafića u Rijeci

Svi objekti studentske prehrane grada Rijeke

U Rijeci djeluju tri menze i veći broj kafića i caffe barova namijenjenih studentima. Da vam se ne bi dogodilo da dođete u jedan od ovih objekata, a on ne radi ili u ponudi nema ono što ste zamislili, donosimo vam kratak pregled ponude i radnog vremena svih objekata studentske prehrane u Rijeci.

Sveučilište

Izmjene u upisnoj kvoti

Sveučilište u Rijeci ove godine može upisati 72 studenta manje; najveća razlika u kvoti Ekonomskoga fakulteta

Nekoliko studija Sveučilišta u Rijeci ostaje u mirovanju, a veliki broj sastavnica imat će manje upisne kvote za akademsku godinu 2019/2020.