Sveučilište u Rijeci

Objavljeno 28 studentskih programa kojima će se dodijeliti i do 10 000 kn

http://iuri.uniri.hr/wp-content/uploads/2016/03/uniri_kampus.jpg

Rektorica Sveučilišta u Rijeci donijela je Odluku o financiranju aktivnosti i programa u okviru provedbe projekta 27 Susjedstava – susjedstvo Kampus u 2019. i 2020. godini. Financira se 20 projekata u edukativnoj kategoriji te 8 u povijesno-dokumentarnoj.

Prema prijedlogu Izvršnog odbora Kampus kreativnog tima rektorica Sveučilišta u Rijeci donijela je Odluku o financiranju aktivnosti i programa u okviru provedbe projekta 27 susjedstava – Susjedstvo Kampus u 2019. i 2020. godini.

Iznos od sveukupno 163 200 kuna u svrhu financiranja produkcije, prezentacije i distribucije aktivnosti iz znanstvenih, kulturnih i umjetničkih područja bit će dodijeljen 28 studentskih projekata – 20 edukativnih i umjetničkih te 8 povijesno-dokumentarnih. Pojedinačni iznosi sežu i do 10 000 kuna. 

Sveučilište u Rijeci partner je Grada Rijeke i društva Rijeka 2020 d.o.o. u provedbi projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Jedan je od programa u kojem Sveučilište sudjeluje i programski pravac 27 susjedstva, čiji je cilj osnaživanje lokalnih zajednica jačanjem ljudskih potencijala, razvijanjem međuljudskih odnosa, organiziranjem kulturnih aktivnosti i povećanjem kulturnih sadržaja. Dugoročni je cilj programa otvaranje i približavanje Sveučilišnog Kampusa na Trsatu široj društvenoj zajednici, odnosno uključivanje lokalnog stanovništva u provedbu zajedničkih događaja na Kampusu.  

Popis projekata kojima će uskoro biti dodijeljena sredstva dostupan je na poveznici

Komentari na članak

Vezani članci

Konektum stranica

Konektum platforma spaja studente i poslodavce

INTERVJU i FOTO: Studenti Sveučilišta u Rijeci osmislili platformu za pronalaženje zaposlenja u struci

Studenti Odjela za informatiku Sveučilišta u Rijeci osmislili su Konektum platformu koja povezuje studente i poslodavce s ciljem pronalaženja zaposlenja u struci. Platforma je u fazi testiranja, a početkom akademske godine kreće s predstavljanjem po fakultetima.

Kamp za brucoše Ribroo

Sveučilište u Rijeci

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci organizira kamp za brucoše - Ribroo

Kamp za brucoše zamišljen je kao trodnevno druženje novoupisanih studenata sa starijim studentima, ali i međusobno kako bi se upoznali te brže i lakše prilagodili novoj sredini u kojoj se još nisu snašli.

Student Day Festival Rijeka

Očekuje vas nezaboravan provod

Peti Student Day Festival u Rijeci

Proteklih godina Student Day Festival postao je najveće studentsko okupljanje u Rijeci. Ove je godine jubilarno, peto izdanje Student Day Festivala, zato ga nipošto ne propustite.

Isto

Financijska podrška

Filozofski fakultet otvorio natječaj za sufinanciranje studentskih projekata; dodjeljuje 90 000 kn

FFZG u 2019. dodjeljuje ukupno 90 000 kn studentskim projektima. Prijave su otvorene do 15. ožujka, a sudjelovati mogu studenti, udruge i klubovi Fakulteta.

Isto

Financijska podrška

Sveučilište u Splitu dodjeljuje 125 stipendija

Sveučilište u Splitu dodjeljuje 125 stipendija studentima svojih sastavnica, u dvije kategorije. Prijave su moguće do 1. veljače.