Sveučilište u Rijeci

Objavljeno 28 studentskih programa kojima će se dodijeliti i do 10 000 kn

http://iuri.uniri.hr/wp-content/uploads/2016/03/uniri_kampus.jpg

Rektorica Sveučilišta u Rijeci donijela je Odluku o financiranju aktivnosti i programa u okviru provedbe projekta 27 Susjedstava – susjedstvo Kampus u 2019. i 2020. godini. Financira se 20 projekata u edukativnoj kategoriji te 8 u povijesno-dokumentarnoj.

Prema prijedlogu Izvršnog odbora Kampus kreativnog tima rektorica Sveučilišta u Rijeci donijela je Odluku o financiranju aktivnosti i programa u okviru provedbe projekta 27 susjedstava – Susjedstvo Kampus u 2019. i 2020. godini.

Iznos od sveukupno 163 200 kuna u svrhu financiranja produkcije, prezentacije i distribucije aktivnosti iz znanstvenih, kulturnih i umjetničkih područja bit će dodijeljen 28 studentskih projekata – 20 edukativnih i umjetničkih te 8 povijesno-dokumentarnih. Pojedinačni iznosi sežu i do 10 000 kuna. 

Sveučilište u Rijeci partner je Grada Rijeke i društva Rijeka 2020 d.o.o. u provedbi projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Jedan je od programa u kojem Sveučilište sudjeluje i programski pravac 27 susjedstva, čiji je cilj osnaživanje lokalnih zajednica jačanjem ljudskih potencijala, razvijanjem međuljudskih odnosa, organiziranjem kulturnih aktivnosti i povećanjem kulturnih sadržaja. Dugoročni je cilj programa otvaranje i približavanje Sveučilišnog Kampusa na Trsatu široj društvenoj zajednici, odnosno uključivanje lokalnog stanovništva u provedbu zajedničkih događaja na Kampusu.  

Popis projekata kojima će uskoro biti dodijeljena sredstva dostupan je na poveznici

Komentari na članak

Vezani članci

Rijeka zgrade

Cjelogodišnji bogati program

Izložbom o Sveučilištu u Rijeci započeo niz događanja povodom početka nove akademske godine

Kroz 20 plakata građani mogu dobiti informaciju o Sveučilištu u Rijeci, njegovim sastavnicama, fakultetima, odjelima, centrima, studentima i studentskim udruženjima, kao i o nekim zanimljivostima vezanim uz povijest razvoja institucije. Također, Sveučilište organizira ili je partner u organizaciji niza drugih događanja povodom početka nove akademske godine.

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci

Konstituirajuća sjednica

Za predsjednicu Studentskog zbora ponovno izabrana Pegi Pavletić

Na konstituirajućoj sjednici Studentskoga zbora Sveučilišta u Rijeci za predsjednicu je ponovno izabrana studentica Odsjeka za biotehnologiju Pegi Pavletić, dok je zamjenik predsjednice Marko Mesarić, student Tehničkog fakulteta u Rijeci.

Sajam

Događanje na Kampusu

6 razloga zašto posjetiti Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Rijeci

Na Sajmu će se predstaviti stipendije i drugi oblici financijske potpore za studiranje, studijski programi i šira obrazovna ponuda dostupna srednjoškolcima, studentima i mladim profesionalcima za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu. Izdvajamo glavne razloge zašto ga učenici i studenti ne smiju propustiti.

Books

Konferencija u Rijeci

Međunarodni znanstveni savjet o budućnosti znanosti i obrazovanja

Hrvatski znanstvenici koji trenutno rade na sveučilištima diljem svijeta razmijenit će mišljenja na prvoj konferenciji MZS-a kako bi iznjedrili što više kvalitetnih zaključaka i konkretnih smjernica za razvoj znanosti i visokog obrazovanja u zemlji.

Gradnja domova

Poboljšanje studentskoga standarda

Gradnja studentskih domova na riječkom kampusu

Na riječkom je kampusu u tijeku gradnja studentskih domova koji bi trebali biti gotovi do srpnja ove godine. Gradnju dijelom financira Grad Rijeka, a dijelom je financiraju Europski fondovi, i to čak u iznosu od 178 milijuna kuna.