Financijska podrška

Objavljeni rezultati natječaja za stipendije NZZPUSS-a

ISTO

Objavljeni su popisi s imenima dobitnika stipendije Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu. Studentima će elektroničkom poštom biti dostavljene ostale informacije, a kandidati koji nisu zadovoljili uvjete imaju pravo na slanje prigovora.

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu objavila je liste dobitnika stipendije za akademsku godinu 2018/2019. Studentima koji su ostvarili pravo na stipendiju na njihove će e-mail adrese biti dostavljeni ugovori, kao i ostale informacije o početku primanja financijske potpore te potpisivanju ugovora. Imena dobitnika po kategorijama dostupna su na poveznici.

Kandidati koji se pak ne nalaze na popisima odbijeni su s obzirom na to da nisu zadovoljili uvjete prema Pravilniku o uvjetima i postupku za dodjelu studentskih stipendija za akademsku godinu 2018/2019. Studenti kojima nije dodijeljena stipendija imaju pravo na žalbu, odnosno slanje pismenog prigovora na adresu Zaklade u roku od osam dana od objavljivanja dobitnika. Također, mogu i osobno doći u ured Zaklade na adresi Ilica 24 ili poslati upit o razlozima odbacivanja prijave na e-mail adresu nzzpuss@gmail.com.

Elektroničkom su se poštom dužni javiti i studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju, ali odustaju od primanja iste.

Komentari na članak

Vezani članci

Split

Financijska podrška

Grad Split dodjeljuje stipendije učenicima i studentima slabijeg imovinskog stanja

Objavljen je poziv za stipendiranje socijalno ugroženih učenika i studenata koji studiraju u Splitu ili izvan njega, a imaju prebivalište na području Grada Splita. Prijave se moraju poslati do 30. studenog 2018. godine kako bi učenici i studenti stipendiju dobili što prije.

foto

Sveučilište u Dubrovniku

Novi natječaj za stipendije dubrovačkim studentima slabijeg socijalno-ekonomskog statusa

Redoviti studenti Sveučilišta u Dubrovniku mogu ostvariti pravo na stipendiju u iznosu od 1000 kuna. Rok je za prijavu 19. prosinca 2017.

Učenje

Istraživanje EduCentra

Više od 20 posto studenata želi ukinuti Bolonju

EduCentar istražio je mišljenje ispitanika o provedbi Bolonjskog procesa u Hrvatskoj. Većina ispitanika smatra da je dobro osmišljen, ali loše proveden u praksi.

same

Financijska podrška

Dodjeljuju se stipendije za pohađanje tečajeva mađarskog jezika

Natječaj za stipendije Vlade Mađarske za ljetne tečajeve mađarskoga jezika i kulture trajat će dva do četiri tjedna, a prijave traju do 6. ožujka.

Nuklearna elektrana Krško

Natječaj za dodjelu stipendija

Nuklearna elektrana Krško traži stipendiste

Zainteresirani studenti diplomskih studija strojarstva, elektrotehnike i energetike svoje prijave moraju poštom poslati na adresu Elektrane do utorka, 20. listopada 2015.