Financijska podrška

Objavljeni rezultati natječaja za dodjelu državnih stipendija; obrađene ukupno 17 463 prijave

ISTO

Prije propisanoga roka objavljeni su rezultati za dodjelu državnih stipendija u iznosu od 1200 kn na mjesečnoj razini. Ministarstvo znanosti i obrazovanja obradilo je ukupno 17 463 prijave, od čega je svega 4126 neprihvaćenih prijava zbog utvrđenih nepravilnosti prilikom slanja zahtjeva za stipendije.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja studentima dodjeljuje 10 000 stipendija u iznosu od 1200 kuna za akademsku godinu 2019/2020. Povjerenstvo za provedbu javnog natječaja za dodjelu državnih stipendija za akademsku godinu 2019/2020 utvrdilo je rang-listu za nekoliko kategorija – D-1, E te P kategoriju.

Obrađene su ukupno 17 463 prijave, od čega je svega 4126 neprihvaćenih zbog utvrđenih nepravilnosti prilikom slanja zahtjeva za stipendije. Rezultate je moguće provjeriti uz pomoć web-preglednika i tražilice u koju morate upisati ime, prezime i OIB (vrijedi za pronalazak svoga mjesta na rang-listi za E kategoriju).

Svi koji su ostvarili uvjete za dodjelu državne stipendije moraju najkasnije do 11. prosinca u 12 sati unijeti IBAN žiro-računa i potvrdu prihvaćanja Uvjeta stipendiranja. Prihvaćanje Uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora.

Studenti kojima nije dodijeljena državna stipendija mogu podnijeti pisani prigovor u roku od 8 dana nakon objave rang-liste. Prigovori se šalju isključivo poštom na adresu: Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Donje Svetice 38, 10 000 Zagreb, s naznakom: Prigovor na rezultate Natječaja za dodjeljivanje državnih stipendija za akademsku godinu 2019./2020.

Ostale informacije i rang-liste možete provjeriti ovdje.

Komentari na članak

Vezani članci

Tijesan mi bijaše vijek, a velebna bješe mi duša

Natječaj za sudjelovanje

DSP "Lucius" bavi se entuzijastima kroz povijest na novom interdisciplinarnom simpoziju

U tijeku su prijave za četvrti simpozij Društva studenata povijesti "Ivan Lučić - Lucius" nadahnut stihom "Tijesan mi bijaše vijek, a velebna bješe mi duša." Bit će zanimljivo vidjeti kako studenti razmišljaju o bezvremenskoj lepezi pojedinaca.

RTL logo

RTL ponovno objavio natječaj

Prijavite se za radno mjesto: novinar(ka) na desku na RTL-u!

RTL Televizija objavila je natječaj za radno mjesto novinar(ka) na desku. Prijaviti se mogu svi zainteresirani studenti i studentice, a prijave traju do 11. rujna.

Varaždin – Stari grad

Akademska godina 2017./2018.

Raspisan natječaj za smještaj i subvencije varaždinskog SC-a

Studentski centar Varaždin raspisao je natječaj za smještaj i subvenciju privatnog smještaja u novoj akademskoj godini.

Promocija studenata

Natječaj za stipendije

Kanadsko sveučilište stipendira studente iz inozemstva

The University of Winnipeg nudi stipendiju „President's Scholarship“ svim međunarodnim studentima koji se prijavljuju za preddiplomski, diplomski, PACE ili ELP.

Sveučilište u Splitu

Natječaj za stipendije

Sveučilište u Splitu raspisalo natječaj za dodjelu 125 stipendija

Raspisan je natječaj za dodjelu stipendija Sveučilišta u Splitu u ak. god. 2015/2016. Prijave traju do 15. siječnja, a dva tjedna kasnije bit će objavljeno 125 studenata koji će primati po 800 kuna mjesečno.