Financijska potpora

Objavljena je lista za dio državnih stipendija

https://pixabay.com/en/mentor-school-students-college-3513738/

Mjesečni iznos državne stipendije je 1200 kuna, a isplaćivat će se u devet obroka, od listopada do lipnja iduće godine. Studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju moraju označiti izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, prihvatiti Uvjete stipendiranja te upisati IBAN svog žiro-računa.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je rang-liste za državnu STEM stipendiju. Riječ je o posebnoj kategoriji državne stipendije za koju se prijavljuju studenti deficitarnih zanimanja, a ove godine dodjeljuje ih se 3400.

Ukupno 13 400 državnih stipendija dodjeljuje se u četiri kategorije: za studente slabijeg imovinskog stanja, za studente djecu poginulih, umrlih ili nestalih branitelja, studente s invaliditetom te za studente STEM područja. Natječaj je raspisan sredinom listopada, a konačne rang-liste za preostalih 10 tisuća stipendija bit će objavljene u prosincu. Mjesečni iznos državne stipendije je 1200 kuna, a isplaćivat će se u devet obroka, od listopada do lipnja iduće godine

Studenti koji su se natjecali za STEM stipendiju moraju označiti izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, prihvatiti Uvjete stipendiranja te upisati IBAN svog žiro-računa. Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora. Kako bi to napravili, moraju ponovno otići na stranicu državnih STEM stipendija i potvrditi svoj identitet podacima iz sustava AAI. Važno je napomenuti da će studenti koji ne učine ovaj korak izgubiti pravo na stipendiju.

Rang-liste dostupne su na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Dodjela stipendija vatrogascima

Svečana dodjela

TVZ podijelio šest stipendija vatrogascima

– Dobitnici naših stipendija su vrijedni mladi ljudi koji se sa svojim izazovima suočavaju hrabro i s voljom. Zbog toga ne sumnjam da će stipendije mudro iskoristiti te da će stečena znanja iz odabrane tehničke struke kvalitetno primijeniti u svojoj vatrogasnoj djelatnosti. – rekla je dekanica Ćosović Bajić.

Diplomantice

Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola RH provelo istraživanje

ISTRAŽIVANJE: Stipendija je polovici studenata jedini izvor prihoda tijekom akademske godine

U istraživanje su ušle i stipendije koje nisu nužno samo državne, već su ih dodijelile neke institucije, zaklade, gradovi, županije, privatne tvrtke.

Dodjela stipendija "Korak u život"

Humanitarna akcija

Korak u život: Dodijeljeno 12 stipendija u mjesečnom iznosu od 1600 kuna za trajanja cijelog studija

U sklopu jedne od najdugovječnijih hrvatskih humanitarnih akcija prikupljena su sredstva za stipendiranje dvanaestero djece bez odgovarajuće socijalne skrbi za trajanja cijelog studija. Akcija se nastavlja.

https://www.flickr.com/photos/30478819@N08/31638582878/in/photolist-95oXrA-d2SwE1-aaCd9r-dSTQ3C-95oY11-QcN1qf-aaF3jG-mjG3bj-DfJXB-76nQAs-d48mNs-8LaTSZ-7PsUYF-TeakqK-aaCdbe-6zKKSq-dekYu5-6PaQw6-aaF3e9-aaCdbB-aaF3f1-bQTQ8Z-7ZY1VS-krzysG-FDaNGZ-t36JSw-21tJRFQ-23zCU1P-7arKG6-EQ3K3E-aSSEgx-8rH5eZ-ef5H6V-7pYjBc-7q3eno-9boVMJ-25qTEZo-NSGdZS-P3XjC8-79nSHk

Upravljanje financijama

Nekoliko studenata otkrilo koliko su rastrošni; čini se da za cigarete imaju svaki dan

Sigurni smo kako nikada niste upoznali osobu koja ne voli novac. Nismo ni mi. Zato smo odlučili istražiti u kolikoj su mjeri studenti rastrošni i koliko im financijskim sredstvima roditelji olakšavaju život.

Sveučilišni kampus

Financijska podrška

Još traju prijave za stipendiranje 16 izvrsnih dubrovačkih studenata

Najboljim studentima na Sveučilištu u Dubrovniku dodjeljuje se 16 stipendija u iznosu od 1100 kuna. Rok za prijavu je 19. prosinca.