Financijska potpora

Objavljena je lista za dio državnih stipendija

https://pixabay.com/en/mentor-school-students-college-3513738/

Mjesečni iznos državne stipendije je 1200 kuna, a isplaćivat će se u devet obroka, od listopada do lipnja iduće godine. Studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju moraju označiti izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, prihvatiti Uvjete stipendiranja te upisati IBAN svog žiro-računa.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je rang-liste za državnu STEM stipendiju. Riječ je o posebnoj kategoriji državne stipendije za koju se prijavljuju studenti deficitarnih zanimanja, a ove godine dodjeljuje ih se 3400.

Ukupno 13 400 državnih stipendija dodjeljuje se u četiri kategorije: za studente slabijeg imovinskog stanja, za studente djecu poginulih, umrlih ili nestalih branitelja, studente s invaliditetom te za studente STEM područja. Natječaj je raspisan sredinom listopada, a konačne rang-liste za preostalih 10 tisuća stipendija bit će objavljene u prosincu. Mjesečni iznos državne stipendije je 1200 kuna, a isplaćivat će se u devet obroka, od listopada do lipnja iduće godine

Studenti koji su se natjecali za STEM stipendiju moraju označiti izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, prihvatiti Uvjete stipendiranja te upisati IBAN svog žiro-računa. Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora. Kako bi to napravili, moraju ponovno otići na stranicu državnih STEM stipendija i potvrditi svoj identitet podacima iz sustava AAI. Važno je napomenuti da će studenti koji ne učine ovaj korak izgubiti pravo na stipendiju.

Rang-liste dostupne su na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

MZOS logo

Otpremljeni ugovori

Obavijest za dobitnike državnih stipendija

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta poslalo je ugovore o dodjeli državne stipendije studentskim referadama.

Makarski studenti i stipendije

Izdvojeno oko 160.000 kuna

Grad Makarska nakon pet godina ponovno dodjeljuje stipendije 20 studenata

Natječaj je bio raspisan za 18 stipendija u četiri kategorije: uspješne studente, studente iz obitelji slabijeg imovnog stanja, studente u deficitarnim zanimanjima i studente umjetničkih diplomskih studija.

IRO

Izvješće istraživanja Eurostudent V

Neravnomjerna raspodjela stipendija u Hrvatskoj

U izvješću Eurostudent V preporuča se nositeljima obrazovne politike preispitivanje kriterija za dodjeljivanje stipendija iz javnih izvora kako bi se osiguralo da stipendije dobivaju oni koji imaju dokazivo najveću potrebu.

NSK¸

Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zagrebu

Studentima ponuđene brojne mogućnosti na Sajmu stipendija

Ovo je bila izvanredna prilika za sve željne novih iskustava i izazova u budućnosti, ali i boljih mogućnosti koje mogu obogatiti naš sustav školstva. Najvažnije je informirati se, a sve ostalo ide lako.

https://pixabay.com/en/money-money-tower-coins-euro-2180330/

Financijska podrška

Dodjeljuju se stipendije za istraživački boravak u Grčkoj i ljetni tečaj grčkog jezika i kulture

Dodjeljuje se jedna stipendija za poslijediplomsko stručno usavršavanje, odnosno istraživački boravak u trajanju od 10 mjeseci, te dvije stipendije za ljetni tečaj grčkoga jezika i kulture. Prijave se zaprimaju do 5. lipnja.