Financijska potpora

Objavljena je lista za dio državnih stipendija

https://pixabay.com/en/mentor-school-students-college-3513738/

Mjesečni iznos državne stipendije je 1200 kuna, a isplaćivat će se u devet obroka, od listopada do lipnja iduće godine. Studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju moraju označiti izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, prihvatiti Uvjete stipendiranja te upisati IBAN svog žiro-računa.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je rang-liste za državnu STEM stipendiju. Riječ je o posebnoj kategoriji državne stipendije za koju se prijavljuju studenti deficitarnih zanimanja, a ove godine dodjeljuje ih se 3400.

Ukupno 13 400 državnih stipendija dodjeljuje se u četiri kategorije: za studente slabijeg imovinskog stanja, za studente djecu poginulih, umrlih ili nestalih branitelja, studente s invaliditetom te za studente STEM područja. Natječaj je raspisan sredinom listopada, a konačne rang-liste za preostalih 10 tisuća stipendija bit će objavljene u prosincu. Mjesečni iznos državne stipendije je 1200 kuna, a isplaćivat će se u devet obroka, od listopada do lipnja iduće godine

Studenti koji su se natjecali za STEM stipendiju moraju označiti izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, prihvatiti Uvjete stipendiranja te upisati IBAN svog žiro-računa. Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora. Kako bi to napravili, moraju ponovno otići na stranicu državnih STEM stipendija i potvrditi svoj identitet podacima iz sustava AAI. Važno je napomenuti da će studenti koji ne učine ovaj korak izgubiti pravo na stipendiju.

Rang-liste dostupne su na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

https://pixabay.com/en/contract-signature-lease-available-1464917/

Financijska podrška

Poznat termin svečanog potpisivanja ugovora o dodjeljivanju stipendije Sveučilišta u Splitu

Dobitnici stipendija Sveučilišta u Splitu potpisati će ugovore o dodjeljivanju stipendije Sveučilišta u Splitu na svečanoj ceremoniji na kojoj će govoriti i sam rektor prof. dr. sc. Dragan Ljutić.

Sajam stipendija i visokog obrazovanja

Sajam stipendija i visokog obrazovanja

U Hrvatskom kutku sve o dostupnosti stipendija kod nas

U izdvojenom dijelu Sajma, tzv. Hrvatskom kutku, programe stipendiranja u Hrvatskoj izložit će hrvatska visoka učilišta, javne institucije, zaklade, tvrtke, udruge i druge organizacije.

Erasmus+ logo

Studentska mobilnost

Osječko sveučilište raspisalo natječaj za Erasmus stipendije

Sveučilište u Osijeku raspisalo je natječaj za dodjelu financijskih potpora u sklopu programa Erasmus. Na natječaj se mogu prijaviti svi redovni i izvanredni studenti, a prijave se primaju do 30. rujna 2015.

Zaklada Adris dodijelila stipendije i nagrade

Upoznajte pametnu i kreativnu Hrvatsku

„Zaklada Adris" održala dodjelu donacija i stipendija u iznosu većem od tri milijuna kuna

Posebno valja istaknuti više od dvije stotine odobrenih stipendija za izvrsne učenike srednjih škola, studente na preddiplomskom i diplomskom studiju te polaznike poslijediplomskog i doktorskog studija.

ISTO

Financijska podrška

Pokrenut novi ljetni istraživački program u Zürichu, studentima se nudi i stipendija

Program će obuhvatiti nekoliko računarskih područja koja će studenti moći istraživati tijekom ljeta u Švicarskoj, a rok je za prijavu 31. prosinca.