Natječaj za stipendije

NZZPUSS dodjeljuje više od 400 stipendija, još je malo vremena za prijavu

stipendije studenti

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu raspisala je natječaj za dodjelu najmanje 400 stipendija u osam kategorija. Prijaviti se možete do 12. studenog 2018. u 12 sati.

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu, koja se godinama zalaže za promoviranje obrazovanja i nagrađivanje izvrsnosti za vrijeme školovanja, raspisala je natječaj za dodjelu studentskih stipendija. Ove godine osigurana su sredstva za dodjelu najmanje njih 400, i to u osam kategorija: studentima deficitarnih studijskih programa s naglaskom na deficitarne nastavničke studijske programe, studentima s invaliditetom, studentima pripadnicima romske nacionalne manjine, studentima aktivnim kategoriziranim sportašima, studentima koji su do punoljetnosti bili smješteni u domove socijalne skrbi ili u udomiteljske obitelji, studentima nadarenim mladim umjetnicima, studentima bez oba roditelja i studentima roditeljima. 

Na natječaj za stipendiju u prvoj se kategoriji mogu prijaviti studenti deficitarnih studijskih programa s naglaskom na deficitarne nastavničke studijske programe. Za studente medicine osigurano je 45 stipendija, za studente računarstva ili elektrotehnike 30, a za studente farmacije i strojarstva 20. Za studente nastavničkog smjera matematike ili informatike osigurano je 15 stipendija. Po 10 stipendija za svaki program osigurano je za studente matematike, fizike, nastavničkog smjera fizike, logopedije, rehabilitacije, anglistike te nastavničkog smjera anglistike.

U drugoj kategoriji dodjeljuje se 70 stipendija studentima s invaliditetom. U trećoj kategoriji dodjeljuje se 25 stipendija studentima koji su pripadnici romske nacionalne manjine. Po 10 stipendija u svakoj kategoriji dodjeljuje se studentima koji su aktivni kategorizirani sportaši (4. kategorija), studentima koji su do punoljetnosti bili smješteni u domove socijalne skrbi ili u udomiteljske obitelji (5. kategorija), studentima muzičkih i umjetničkih akademija u Republici Hrvatskoj – nadarenim mladim umjetnicima (6. kategorija) te studentima bez oba roditelja (7. kategorija). 20 stipendija dodjeljuje se studentima roditeljima.

Ako pripadate u neku od navedenih kategorija, ne čekajte s prijavom jer ju je potrebno podnijeti elektroničkim putem i poštom na adresu Zaklade do 12. studenog 2018. u 12 sati. Elektronički obrazac za prijavu, uz dodatne informacije, dostupan je na poveznici

Komentari na članak

Vezani članci

SCZG izvana

Sveučilište u Zagrebu

Osmislite vizualni identitet 20. Smotre Sveučilišta u Zagrebu

Ovogodišnja Smotra Sveučilišta u Zagrebu organizira se za sve buduće i sadašnje studente zagrebačkih fakulteta s ciljem pružanja informacija o preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijima.

Izvor: Pixabay

6. izdanje natječaja

Gradska knjižnica „Samobor“ dodjeljuje 1500 kuna za najbolju kratku priču

Svi afirmirani i neafirmirani autori s područja Hrvatske pozvani su prijaviti se na natječaj za kratku priču u čijem će sklopu najbolji biti objavljeni u zbirci, a tri s najboljim plasmanom zavrijedit će i novčane nagrade.

Rektorat Sveučilišta u Rijeci

Stipendiranje redovitih studenata

Sveučilište u Rijeci raspisalo natječaje za stipendije

Sveučilište u Rijeci raspisalo je natječaj za dvije vrste mjesečnih stipendija. Požurite s prikupljanjem dokumenata jer natječaji vrijede do 23. prosinca.

EP

Model Eropean Union Strasbourg 2016

Erasmus+ omogućuje vam da iz prve ruke upoznate institucije EU-a

U tijeku su prijave na Erasmus+ projekt "Model Eropean Union Strasbourg 2016". Napišite izvrstan esej i preuzmite važne uloge u institucijama Europske unije, barem na tjedan dana.

Djevojka s laptopom

Financijska podrška

Stipendija od 800 kuna mjesečno za djevojku bez roditeljske skrbi

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju redovne studentice na javnom visokom učilištu tehničkih znanosti, računarstva i informatike. Prijave traju do 30. studenog.