Financijska podrška

Natječaj za državnu stipendiju očekuje se do 15. 10.; ograničen broj stipendija za studente izvan RH

novac 1

S novom akademskom godinom izlazi novi natječaj za dodjelu državne stipendije. Studenti se mogu prijaviti u tri kategorije, a mjesečni iznos ostaje 1200 kn.

Na početku svake akademske godine studenti rado očekuju objavu natječaja za dodjelu državne stipendije kako bi si olakšali podmirivanje troškova tijekom akademske godine Kako stoji u ovogodišnjem Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju, isti će biti objavljen do 15. listopada. Prijaviti se mogu svi koji imaju status redovnog studenta i hrvatskog državljana, u što se ubrajaju i studenti s prebivalištem izvan RH. No broj stipendija za njih ograničava se na 5% od ukupne kvote dodijeljenih stipendija, a postotak stipendija za brucoše iznosi 30%.

Nastavljajući dosadašnju praksu, državna stipendija i ove je godine podijeljena u tri kategorije: u D-1 kategoriju ubrajaju se studenti djeca poginulih te vojnih i civilnih invalida, kategoriji E pripadaju studenti slabijeg socioekonomskog statusa, a u kategoriju P ulaze studenti s invaliditetom i studenti pod skrbništvom.

U obzir se neće uzimati studente viših godina koji nisu ostvarili najmanje 45 ECTS-a, studente koji su promijenili studij, kao i one koji su upisali istu godinu po treći put te stoga izgubili pravo na subvenciju troškova studija Ministarstva znanosti. Državnu stipendiju ne mogu primati ni studenti koji su u akademskoj godini 2018/2019. upisali mirovanje.  

Način bodovanja ostaje isti. Tako se u kategoriji E bodovi dobivaju prvenstveno na temelju prihoda u kućanstvu, a ostali bodovi dodjeljuju se za studenta roditelja, studenta kojemu je roditelj umro ili ima tjelesno oštećenje, studenta sa smještajem u studentskom domu, studenta čiji roditelji zarađuju minimalac, studenta koji ima braću u sustavu obrazovanja i studenta dijete hrvatskih branitelja.

Prijave će se odvijati elektroničkim putem, a rang-lista bit će objavljena najkasnije dva mjeseca od završetka natječaja i bit će obznanjena na web-stranicama. Iznos državne stipendije i dalje ostaje 1200 kn mjesečno.

Komentari na članak

Vezani članci

Centar Beli

Natječaj Zaklade Sveučilišta u Rijeci

10 000 kuna za izradu vizualnog identiteta Centra Beli

Kako bi se Centar Beli popularizirao i postao prepoznatljiv akter očuvanja bjeloglavih supova, do 30. ožujka traži se novo idejno rješenje vizualnog identiteta koje će biti nagrađeno novčanom nagradom u iznosu od 10 000 kuna.

Trg bana Josipa Jelačića perspektiva

Objavljen natječaj Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom

Natječaj za najam povoljnih državnih stanova u Zagrebu

Odlukom Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom objavljen je natječaj za najam 14 stanova u centru Zagreba.

money

The Beloit College iz Wisconsina

SAD nudi stipendije inozemnim studentima nižeg socio-ekonomskog statusa

Još je jedan fakultet u SAD-u otvorio natječaj za stipendiranje. Inozemni se studenti mogu prijaviti za stipendije koje školarinu pokrivaju djelomično ili u potpunosti, i to do 15. siječnja.

Politička akademija

Program za političko obrazovanje

Politička akademija otvorila natječaj

Akademija će odabrati 25 sudionika koji će sudjelovati na tri vikend-seminara u Hrvatskoj i jednom u Strasbourgu. Prijaviti se mogu hrvatski državljani do 35. godine starosti.

Rebranddd

Natječaj eStudenta i INA-e

Rebranddd: iskaži svoju kreativnost i osvoji nagrade

Od kandidata se traži da okupe tim od najviše troje ljudi te zajedničkim snagama osmisle zanimljivu priču koja će stajati iza novog logotipa, istraže što tržiste kaže o INA-i i njenim zaposlenicima, a onda stvar prepuste kreativnom umu svog tima.