Studentski poslovi

Nanobit traži "ozbiljne igrače" za testiranje videoigrica

Studenti u Nanobitu

Saznajte kako nastaju računalne igre u Hrvatskoj i kolika je mogućnost zapošljavanja studenata u jednoj od najuspješnijih game development kompanija i izvoznika u Hrvatskoj.

Svatko od nas je za vrijeme studentskih dana otvarao stranice s ponudama studentskih poslova. Uvijek se nekako čini da se traže isti poslovi: konobar/ica, promotor/ica, hostesa, rad u pozivnom centru, pomoćnik/ica u trgovinama i slično. No, što kad naiđemo na nešto novo i drugačije? Što ako na tim stranicama nađete ponude za testera igara, suradnika u informatičkom uredu ili asistenta u ljudskim potencijalima? Zamislite da igrate igrice i da za to budete plaćeni.

Tvrtka Nanobit je osnovana 2008. godine, te je od tvrtke sa samo dva zaposlenika postala jedna od najuspješnijih game development kompanija i izvoznika u Hrvatskoj. Danas, sa stotinu zaposlenika rade u tri ureda – u Zagrebu, Budimpešti te u Bukureštu. Najpoznatije igre proizašle iz ove tvrtke su: Hollywood Story, Superstar Life, Chef town i Fashion City 2.

Važno je istaknuti odnos tvrtke prema stalnim zaposlenicima i studentima, koji se ni po čemu ne razlikuju. Razgovarali smo s bivšim studentima koji su danas stalni zaposlenici te studentima koji trenutno rade preko studentskog ugovora. Kako je raditi u ovoj uspješnoj tvrtki, kakvi su uvjeti i radna okolina pročitajte u nastavku.

 

FOTO: Nanobit

Sven Farszky je stalni zaposlenik Nanobita, radi u Odjelu osiguranja kvalitete. Kako i sam kaže, bolji studentski posao nije mogao ni zamisliti:

– Počeo sam raditi u Nanobitu prije dvije godine kao tester igara na studentski ugovor i već u startu je to bilo ostvarenje snova, igraš igre i plaćen si za to – najbolji studentski posao koji sam si mogao zamisliti.

Nakon pola godine rada mu je ponuđen ugovor o radu i danas radi na poziciji Voditelja tima za osiguranje kvalitete. Ono što ga veseli je rad u tvrtki u kojoj se rad cijeni, gdje ima priliku učiti i napredovati te činjenica da je svaki dan novi radni izazov.

Marta Poštenjak je, također, stalna zaposlenica tvrtke i radi kao Programerka mobilnih igara. Počela je raditi prije godinu dana, dok je još studirala, a već tad je znala da bi voljela ostati radi tople i obiteljske atmosfere, zanimljivog posla i dobrih odnosa između kolega.

Marko Vidović je student ekonomije marketinškog smjera, koji radi u Nanobitu, na poziciji  asistenta u odjelu Marketinga. Izrazito cijeni iskustvo koje stječe za vrijeme studija te rad s naprednim alatima i tehnologijom.

Josipa Čudina je studentica koja radi u Nanobitu na poziciji Administrativnog asistenta. Organizira službena putovanja i vodi putne troškove, isplaćuje dnevnice i sastavlja putne naloge, ažurira razne evidencije vezane za financije i evidencije iz područja kadrovske administracije, plaća i likvidira račune. Ono što joj se posebno sviđa je činjenica da su međuljudski odnosi jako dobri i što joj rad tijekom studiranja omogućuje dobru praksu i bolju konkurenciju na tržištu.

Ivana Tödtling je studentica koja radi kao članica Nanobitovog HR tima. Kao Asistentica u ljudskim potencijalima počela je raditi prije nešto manje od godinu dana. Od početnih administrativnih poslova ubrzo je počela sudjelovati u procesu selekcije te danas samostalno vodi nekoliko natječaja u području selekcije, te sudjeluje u organizaciji različitih događanja i konferencija, te internih edukacija u tvrtki. Ono što joj se najviše sviđa je činjenica da se njene ideje i inicijative prihvaćaju te da svaki dan ima priliku unaprijediti procese. Također, ističe slobodu i povjerenje koje dobiva od nadređenih kada treba provesti ideje u djela. To povjerenje uvijek pokušava višestruko opravdati, a dodatna motivacija za rad u Nanobitu su raznovrsnost poslova, uključenost u različite procese te okruženost mladim, ambicioznim ljudima.

Ponekad se studenti ustručavaju prijaviti na oglase radi straha od poslodavaca i poteškoća pri usklađivanju posla i studentskih obaveza. Kako i sama Ivana kaže:

– Osim svega navedenog, smatram da naša tvrtka iznimno cijeni i brine o studentima i njihovom profesionalnom razvoju, a mentori vode računa o tome da smo mi, iako radimo, još uvijek studenti te nastoje obaveze na poslu prilagoditi fakultetskim obavezama studenta.

Ako ste i vi željni posla u obiteljskoj i toploj atmosferi, ako želite raditi ono što volite i pri tome zarađivati te stjecati znanja i vještine koji će vas poslije učiniti konkurentnijom osobom na tržištu rada, pogledajte sve otvorene poslove ove tvrtke.

Trenutno traže studente na sljedećim pozicijama:

  • Recepcija i Administracija
  • Asistent u Marketingu
  • Mlađi suradnik za upravljanje društvenim mrežama
  • Creative Writer
  • Suradnik u Odjelu osiguranja kvalitete / Tester igara
  • Grafički dizajner
  • Ilustrator

Komentari na članak

Vezani članci

https://pixabay.com/en/amsterdam-canal-city-district-2551/

Luka Basa

I kurve zarađuju više od mene, a ranije završavaju „smjenu”

Kod nje vam nema popusta za studente ili umirovljenike. Tarifa je tolika, pa se ti prijatelju misli je l' imaš il' nemaš para. Da mi je vidjeti tog studenta koji može platiti kurvu. Bar na pola sata.

Uber vozač

Kreirajte vlastite uvjete rada

Svaki drugi student radi, evo kako brzo pronaći posao s fleksibilnim radnim vremenom

Uz redovita predavanja, ispitne rokove i ostale studentske obaveze, teško je pronaći poslodavca koji bi ponudio idealne uvjete. Možda je ovo vaša prilika za studentski posao iz snova.

Svi na web

Posao za programere

Postanite dio tima „Svi na web”

Studenti, ukoliko ste u potrazi za poslom i želite steći dodatno iskustvo, a dobro poznajete HTML, CSS i JavaScript, ekipa pod nazivom Svi na web traži upravo vas.

FESTKULTURA

Projekt USTEF-a

„FESTKULTURA": Sezonski studentski posao na hrvatskim ili svjetskim festivalima

„FESTKULTURA" jedinstven je događaj koji organizira Udruga studenata turizma Ekonomskog fakulteta (USTEF). Povezuje organizatore festivala kao poslodavce i entuzijastične studente koji traže studentske poslove.

SCZG izvana

MZOS popustio

Poništena sporna odluka Ministarstva

Studentski zbor izborio se za to da se prihodi od rada posredstvom studentskih ugovora, kao jedna od kategorija za ostvarivanje prava na smještaj u studentski dom, ne ubrajaju u ukupne prihode kućanstva.