Studentski poslovi

Nanobit traži "ozbiljne igrače" za testiranje videoigrica

Studenti u Nanobitu

Saznajte kako nastaju računalne igre u Hrvatskoj i kolika je mogućnost zapošljavanja studenata u jednoj od najuspješnijih game development kompanija i izvoznika u Hrvatskoj.

Svatko od nas je za vrijeme studentskih dana otvarao stranice s ponudama studentskih poslova. Uvijek se nekako čini da se traže isti poslovi: konobar/ica, promotor/ica, hostesa, rad u pozivnom centru, pomoćnik/ica u trgovinama i slično. No, što kad naiđemo na nešto novo i drugačije? Što ako na tim stranicama nađete ponude za testera igara, suradnika u informatičkom uredu ili asistenta u ljudskim potencijalima? Zamislite da igrate igrice i da za to budete plaćeni.

Tvrtka Nanobit je osnovana 2008. godine, te je od tvrtke sa samo dva zaposlenika postala jedna od najuspješnijih game development kompanija i izvoznika u Hrvatskoj. Danas, sa stotinu zaposlenika rade u tri ureda – u Zagrebu, Budimpešti te u Bukureštu. Najpoznatije igre proizašle iz ove tvrtke su: Hollywood Story, Superstar Life, Chef town i Fashion City 2.

Važno je istaknuti odnos tvrtke prema stalnim zaposlenicima i studentima, koji se ni po čemu ne razlikuju. Razgovarali smo s bivšim studentima koji su danas stalni zaposlenici te studentima koji trenutno rade preko studentskog ugovora. Kako je raditi u ovoj uspješnoj tvrtki, kakvi su uvjeti i radna okolina pročitajte u nastavku.

 

FOTO: Nanobit

Sven Farszky je stalni zaposlenik Nanobita, radi u Odjelu osiguranja kvalitete. Kako i sam kaže, bolji studentski posao nije mogao ni zamisliti:

– Počeo sam raditi u Nanobitu prije dvije godine kao tester igara na studentski ugovor i već u startu je to bilo ostvarenje snova, igraš igre i plaćen si za to – najbolji studentski posao koji sam si mogao zamisliti.

Nakon pola godine rada mu je ponuđen ugovor o radu i danas radi na poziciji Voditelja tima za osiguranje kvalitete. Ono što ga veseli je rad u tvrtki u kojoj se rad cijeni, gdje ima priliku učiti i napredovati te činjenica da je svaki dan novi radni izazov.

Marta Poštenjak je, također, stalna zaposlenica tvrtke i radi kao Programerka mobilnih igara. Počela je raditi prije godinu dana, dok je još studirala, a već tad je znala da bi voljela ostati radi tople i obiteljske atmosfere, zanimljivog posla i dobrih odnosa između kolega.

Marko Vidović je student ekonomije marketinškog smjera, koji radi u Nanobitu, na poziciji  asistenta u odjelu Marketinga. Izrazito cijeni iskustvo koje stječe za vrijeme studija te rad s naprednim alatima i tehnologijom.

Josipa Čudina je studentica koja radi u Nanobitu na poziciji Administrativnog asistenta. Organizira službena putovanja i vodi putne troškove, isplaćuje dnevnice i sastavlja putne naloge, ažurira razne evidencije vezane za financije i evidencije iz područja kadrovske administracije, plaća i likvidira račune. Ono što joj se posebno sviđa je činjenica da su međuljudski odnosi jako dobri i što joj rad tijekom studiranja omogućuje dobru praksu i bolju konkurenciju na tržištu.

Ivana Tödtling je studentica koja radi kao članica Nanobitovog HR tima. Kao Asistentica u ljudskim potencijalima počela je raditi prije nešto manje od godinu dana. Od početnih administrativnih poslova ubrzo je počela sudjelovati u procesu selekcije te danas samostalno vodi nekoliko natječaja u području selekcije, te sudjeluje u organizaciji različitih događanja i konferencija, te internih edukacija u tvrtki. Ono što joj se najviše sviđa je činjenica da se njene ideje i inicijative prihvaćaju te da svaki dan ima priliku unaprijediti procese. Također, ističe slobodu i povjerenje koje dobiva od nadređenih kada treba provesti ideje u djela. To povjerenje uvijek pokušava višestruko opravdati, a dodatna motivacija za rad u Nanobitu su raznovrsnost poslova, uključenost u različite procese te okruženost mladim, ambicioznim ljudima.

Ponekad se studenti ustručavaju prijaviti na oglase radi straha od poslodavaca i poteškoća pri usklađivanju posla i studentskih obaveza. Kako i sama Ivana kaže:

– Osim svega navedenog, smatram da naša tvrtka iznimno cijeni i brine o studentima i njihovom profesionalnom razvoju, a mentori vode računa o tome da smo mi, iako radimo, još uvijek studenti te nastoje obaveze na poslu prilagoditi fakultetskim obavezama studenta.

Ako ste i vi željni posla u obiteljskoj i toploj atmosferi, ako želite raditi ono što volite i pri tome zarađivati te stjecati znanja i vještine koji će vas poslije učiniti konkurentnijom osobom na tržištu rada, pogledajte sve otvorene poslove ove tvrtke.

Trenutno traže studente na sljedećim pozicijama:

  • Recepcija i Administracija
  • Asistent u Marketingu
  • Mlađi suradnik za upravljanje društvenim mrežama
  • Creative Writer
  • Suradnik u Odjelu osiguranja kvalitete / Tester igara
  • Grafički dizajner
  • Ilustrator

Komentari na članak

Vezani članci

Studentski Centar u Zagrebu

Izvješće sa sjednice Hrvatskog studentskog zbora

HSZ želi omogućiti i izvanrednim studentima rad preko Student servisa, očekuju usvajanje novog zakona već na ljeto

Također, Zbor će se zalagati da za sav rad koji studenti budu obavljali preko Student servisa Studentski centri na zahtjev studenta mogu izdati potvrdu o radnom iskustvu. Jedan sat rada bit će jedan sat iskustva.

job

Tamara Kordovan

Tražiš posao?

Sigurno si bio u situaciji da ti je stvarno trebao posao i nisi mogao naći ni jedan. "Ali ti si student, vi barem imate hrpu mogućnosti što se tiče poslova!" - rekla ti je apsolutno svaka osoba koja odavno nije na faksu. Ali kako i naći normalan posao kada svi oglasi zvuče nekako ovako.

Studentski ugovori, HSZ

Intervju s Markom Lepoglavcom

Zbor zatražio satnicu od 18 kuna, pravo obavljanja studentskih poslova dijelu izvanrednih studenata, digitalizaciju, transparentnost i maksimalnu zaštitu studenata

Marko Lepoglavec gotovo je godinu dana uključen u Radnu skupinu izrade Nacrta prijedloga o obavljanju studentskih poslova. U razgovoru nam je pojasnio što očekuje studente od siječnja 2018. godine.

Snijeg

Studentski posao

Za čišćenje snijega u Osijeku satnica i do 35 kn, prijave već započele

Tko kaže da samo ljeti cvate posao? Zimske (ne)prilike također nude mogućnost zarade. Osječki studenti i ove su godine dobili priliku okušati se u čišćenju snijega, a prijaviti se mogu već sada.

Studenti s fasciklima

Studentski pravobranitelj Sveučilišta u Zagrebu poziva na suradnju

Stop iskorištavanju studenata!

Studentski pravobranitelj Sveučilišta u Zagrebu poziva studente na suradnju. Pošaljite mail sa pritužbom na poslodavca!