Natječaj za stipendije

MOL Grupa stipendira i zapošljava talentirane studentice na „FEMMe projektu“

Zadivljena cura gleda na komp, "blowing"

Naftne kompanije suočavaju se s velikim izazovima u privlačenju ženskog kadra. Iz tog je razloga MOL Grupa pokrenula „FEMMe projekt“ stipendiranja namijenjen studenticama Rudarsko-geološkog fakulteta i Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije.

INA kao kompanija gradi kulturu raznolikosti i prihvaćanja raznolikosti u skladu sa svojim temeljnim vrijednostima te s ciljem privlačenja, angažiranja i zadržavanja talenata i svojih radnika. U kompaniji postoji svjesnost da se, gradeći kulturu u kojoj se većina osjeća prihvaćeno, poštovano, uključeno i povezano, osigurava veći kompanijski i individualni učinak svakog zaposlenika te pozitivno, uspješno i poticajno radno okruženje.

U Ini se pod upravljanjem raznolikošću podrazumijeva uvođenje raznolikosti u radno okruženje u bilo kojem obliku (rod, dob, etnička pripadnost, vjera, jezik, spolna orijentacija, socijalno podrijetlo, hobiji, stilovi učenja, političko opredjeljenje i slično), a pod prihvaćanjem raznolikosti kreiranje organizacijske kulture u kojoj se različitosti poštuju i u kojoj svi imaju priliku razvijati svoje vještine i talente. Kroz vrlo konkretne projekte i inicijative, kompanija pokušava svoja nastojanja, uvjerenja i vrijednosti prenijeti u uspješnu praksu.

Jedan od takvih programa je FEMMe projekt MOL Grupe. Riječ je o stipendiranju talentiranih studentica geoloških znanosti i tehničkih studija u trajanju od godine dana. Cilj je potaknuti ih i pomoći im da postanu buduće rukovoditeljice u području nafte i plina te time nadići prepreke koje ih sprečavaju na putu do uspjeha. Uključivanje većeg broja žena u naftnu industriju potiče velike promjene koje mogu pridonijeti boljoj budućnosti i uspješnosti kompanije. Upravo iz tog razloga, spomenuti program stipendija pruža talentiranim studenticama iznimne prilike za razvoj i realizaciju svojih istinskih potencijala.

Naftne kompanije suočavaju se s velikim izazovima u privlačenju ženskog kadra. U današnje se vrijeme sve više fokusiraju na uključivanje mladih žena dok su još u školi i fakultetu, nudeći im prilike da same vide što im se nudi kroz različite oblike stipendiranja i praksi. Na taj način osiguravaju da talenti, vještine i potencijali inženjerki budu prepoznati i nagrađeni.

Uvjeti prijave za stipendije:

 • Studentice Rudarsko-geološkog fakulteta i Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije moraju trenutno biti upisane u tekuću akademsku godinu 2016/2017, bez obzira na to jesu li studentice prve godine studija ili su na zadnjoj godini studija.
 • Studentice moraju imati status redovnog studenta od rujna 2016. godine (barem za jedan semestar).
 • Područje obrazovanja mora biti u području geoznanosti i naftnog inženjerstva ili drugog odgovarajućeg područja MOL Grupe.
 • Studentice moraju demonstrirati strast prema naftnoj i plinskoj industriji i budućoj karijeri u istoj.

Prednost imaju:

 • studentice visokih akademskih postignuća na fakultetu,
 • studentice koje aktivno sudjeluju u drugim izvannastavnim aktivnostima (članstvo u studentskim udrugama, natjecanja i slično),
 • studentice odličnih govornih i pisanih vještina engleskog jezika,
 • studentice koje ne primaju bilo kakve druge stipendije (osim onih stečenih od strane samog fakulteta).

Studentice koje budu odabrane, dobit će:

 • jednogodišnju stipendiju u iznosu od 5.000 eura,
 • priliku za zaposlenje ili pripravnički staž u MOL Grupi po završetku studija sukladno poslovnim potrebama MOL Grupe,
 • priliku za sudjelovanje na međunarodnim naftnim i plinskim konferencijama,
 • priliku za posjete postrojenjima MOL Grupe kako bi iskusila naftno i plinsko poslovanje u stvarnosti.

Prijave na natječaj otvorene su od 10. listopada do 18. studenog 2016. na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Fotograf

Budi kreativan za bolje društvo

Natječaj za mlade kreativce koji žele rješavati društvene probleme

Otvoren je natječaj b.creative za umjetnike i poduzetnike u kulturi kojim se razmatra kako kulturnjaci i kreativci mogu pomoći u rješavanju problema današnjeg društva. Prijavite se na natječaj jer pobjednike očekuju mnogobrojne nagrade.

Nagradni natječaj

Što se rukom piše, vrijedi više!

Prijavite se na izbor najljepšeg rukopisa i osvojite vrijedne nagrade

Večernji list pokrenuo je nagradni natječaj na kojem se bira najljepši hrvatski rukopis, a prikladno ga je nazvao „Što se rukom piše, vrijedi više!“.

Izvor: INA, Inicijativa za mlade

Privatni sektor

Osigurano preko 600 studentskih praksi u različitim tvrtkama i velikim kompanijama

Ne znaš kud bi sa sobom ovo ljeto? Uz mentore i vrhunske stručnjake INE ovo ljeto možeš odlično iskoristiti učeći i razvijajući nova znanja i vještine, a sve to u skladu s najboljim europskim standardima.

Studentice

Stipendije za studentice

Prijave na Female Engineers MOL Programme moguće do nedjelje u ponoć!

Trima će se studenticama dodijeliti stipendija od 3000 eura koja će financirati njihovo studiranje tijekom jedne akademske godine. Bliži se krajnji rok za prijavu, stoga požurite!

Nikola Tesla

Natječaj namijenjen pojedincima i organizacijama

Još nekoliko dana traju prijave za nagradu Nikole Tesle

Pokažite svoje znanje iz fizike, opće znanje o Nikoli Tesli te ostalim projektima iz područja proširenog Teslinog djelovanja i osvojite vrijedne nagrade.