Natječaj za stipendije

MOL Grupa stipendira i zapošljava talentirane studentice na „FEMMe projektu“

Zadivljena cura gleda na komp, "blowing"

Naftne kompanije suočavaju se s velikim izazovima u privlačenju ženskog kadra. Iz tog je razloga MOL Grupa pokrenula „FEMMe projekt“ stipendiranja namijenjen studenticama Rudarsko-geološkog fakulteta i Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije.

INA kao kompanija gradi kulturu raznolikosti i prihvaćanja raznolikosti u skladu sa svojim temeljnim vrijednostima te s ciljem privlačenja, angažiranja i zadržavanja talenata i svojih radnika. U kompaniji postoji svjesnost da se, gradeći kulturu u kojoj se većina osjeća prihvaćeno, poštovano, uključeno i povezano, osigurava veći kompanijski i individualni učinak svakog zaposlenika te pozitivno, uspješno i poticajno radno okruženje.

U Ini se pod upravljanjem raznolikošću podrazumijeva uvođenje raznolikosti u radno okruženje u bilo kojem obliku (rod, dob, etnička pripadnost, vjera, jezik, spolna orijentacija, socijalno podrijetlo, hobiji, stilovi učenja, političko opredjeljenje i slično), a pod prihvaćanjem raznolikosti kreiranje organizacijske kulture u kojoj se različitosti poštuju i u kojoj svi imaju priliku razvijati svoje vještine i talente. Kroz vrlo konkretne projekte i inicijative, kompanija pokušava svoja nastojanja, uvjerenja i vrijednosti prenijeti u uspješnu praksu.

Jedan od takvih programa je FEMMe projekt MOL Grupe. Riječ je o stipendiranju talentiranih studentica geoloških znanosti i tehničkih studija u trajanju od godine dana. Cilj je potaknuti ih i pomoći im da postanu buduće rukovoditeljice u području nafte i plina te time nadići prepreke koje ih sprečavaju na putu do uspjeha. Uključivanje većeg broja žena u naftnu industriju potiče velike promjene koje mogu pridonijeti boljoj budućnosti i uspješnosti kompanije. Upravo iz tog razloga, spomenuti program stipendija pruža talentiranim studenticama iznimne prilike za razvoj i realizaciju svojih istinskih potencijala.

Naftne kompanije suočavaju se s velikim izazovima u privlačenju ženskog kadra. U današnje se vrijeme sve više fokusiraju na uključivanje mladih žena dok su još u školi i fakultetu, nudeći im prilike da same vide što im se nudi kroz različite oblike stipendiranja i praksi. Na taj način osiguravaju da talenti, vještine i potencijali inženjerki budu prepoznati i nagrađeni.

Uvjeti prijave za stipendije:

 • Studentice Rudarsko-geološkog fakulteta i Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije moraju trenutno biti upisane u tekuću akademsku godinu 2016/2017, bez obzira na to jesu li studentice prve godine studija ili su na zadnjoj godini studija.
 • Studentice moraju imati status redovnog studenta od rujna 2016. godine (barem za jedan semestar).
 • Područje obrazovanja mora biti u području geoznanosti i naftnog inženjerstva ili drugog odgovarajućeg područja MOL Grupe.
 • Studentice moraju demonstrirati strast prema naftnoj i plinskoj industriji i budućoj karijeri u istoj.

Prednost imaju:

 • studentice visokih akademskih postignuća na fakultetu,
 • studentice koje aktivno sudjeluju u drugim izvannastavnim aktivnostima (članstvo u studentskim udrugama, natjecanja i slično),
 • studentice odličnih govornih i pisanih vještina engleskog jezika,
 • studentice koje ne primaju bilo kakve druge stipendije (osim onih stečenih od strane samog fakulteta).

Studentice koje budu odabrane, dobit će:

 • jednogodišnju stipendiju u iznosu od 5.000 eura,
 • priliku za zaposlenje ili pripravnički staž u MOL Grupi po završetku studija sukladno poslovnim potrebama MOL Grupe,
 • priliku za sudjelovanje na međunarodnim naftnim i plinskim konferencijama,
 • priliku za posjete postrojenjima MOL Grupe kako bi iskusila naftno i plinsko poslovanje u stvarnosti.

Prijave na natječaj otvorene su od 10. listopada do 18. studenog 2016. na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Laptop

Iskustvo međunarodnog studiranja

Stipendijski program „Best of South East” u Austriji namijenjen studentima različitih fakulteta

Kako bi se studentima omogućilo učenje i razvijanje u međukulturalnom okruženju jednog od najvećih studentskih središta u Austriji, pruža im se stipendija u iznosu od 750 eura mjesečno za jednogodišnji boravak.

Kvizanje u Zoni!

Kviz u Klubu Zona

Novo Kvizanje otkriva tajne alternativnog rocka

Udruga iTHEom pripremila je pitanja za novo kolo Kvizanja. Prijavite svoje dvočlane ekipe i odgovorite na pitanja o alternativnom rocku.

Naslovna

Motivacijski razgovori uoči Rektorove nagrade

"Savjetujem svima kojima nedostaje taj neki čimbenik samopouzdanja i vjere u svoj rad da se prijave"

Ususret prijavi na natječaj za ovogodišnje Rektorove nagrade, razgovarali smo s prošlogodišnjim dobitnikom Markom Petrićem. Saznajte što ga je inspiriralo i motiviralo u izradi rada i ostvarivanju ideje te na koji način mijenja naše društvo.

Dubrovnik

SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU

Stručna praksa u Uredu DNŽ u Bruxellesu za dubrovačke studente

Dubrovački će studenti moći odraditi stručnu praksu u Bruxellesu, a tamošnji Ured DNŽ-a pokrit će im troškove smještaja. Prijave se zaprimaju do 7. travnja.

Isto

Edukacije na Filozofskom fakultetu

Android Dev Akademija: Besplatno naučite izraditi vlastitu mobilnu aplikaciju!

Radionice i predavanja održavat će se subotom od 7. travnja do 9. lipnja, a rok za prijavu je 5. travnja u 12 sati.