Financijska podrška

Izrael nudi stipendije hrvatskim studentima

Stipendija u Izraelu

Hrvatske studentice i studente očekuje godišnja stipendija za studij u Izraelu te kratkoročna stipendija za Ljetni tečaj hebrejskog jezika.

Država Izrael raspisala je natječaj u kojemu nudi dvije stipendije za studij u Izraelu, a koji traje do 30. studenog. Namijenjene su isključivo hrvatskim državljanima.

Jedna kratkoročna stipendija bit će dodijeljena za Ljetni tečaj hebrejskog jezika. Program će se odvijati u trajanju od 3 do 4 tjedna u Ulpanu, točnije na Sveučilištu u Haifi.

Druga stipendija koja će biti odobrena je dugoročna stipendija za razdoblje najviše do 8 mjeseci, odnosno za jednu akademsku godinu. Zainteresirani se studenti mogu prijaviti na sljedećim programima:

  • postdoktorat,
  • znanstveni program,
  • doktorski studij,
  • diplomski studij,
  • međunarodni program
  • i zasebni program.

Informacije o prijavama nalaze se na poveznici, a mogu se zatražiti e-poštom: pr@zagreb.mfa.gov.il. Traženi se dokumenti šalju isključivo poštom na adresu Veleposlanstva Države Izrael – Chromos zgrada, Ulica grada Vukovara 271, 10 000 Zagreb.

Komentari na članak

Vezani članci

Estoniija - zastava

Studiranje u inozemstvu

Studirajte u Estoniji i postanite stručnjak za pitanja Europske Unije, Rusije i Istočne Europe

Upišite program European Union – Russian Studies Sveučilišta u Tartu. Prijave su moguće do 15. ožujka 2019. godine.

Royal Club ZG Kaptol

Financijska pomoć

Rotary Club Zagreb Kaptol pomaže studentima, djeci bez roditeljske skrbi

Iznos stipendije je 1600 kuna, a dodjeljuje se minimalno sedam stipendija u trajanju od pet akademskih godina, računajući od 1. studenoga 2016. godine. 

Besplatne pripreme za studij Arhitekture

Klub mladih Split

Splitskim maturantima besplatne pripreme za upis Arhitekture

Peto izdanje ciklusa priprema za upis na studij Arhitekture započinje 20. ožujka u Klubu mladih Split. Sastojat će se od crtačkog, perceptivnog i teoretskog dijela.

Sigetska bitka

Natječaj društva hrvatskih književnika

Napišite roman o Sigetskoj bitci i osvojite 20 tisuća kuna!

Volite pisati? Društvo hrvatskih književnika vam nudi mogućnost da napišete roman o Sigetskoj bitci i usput zaradite 20 tisuća kuna!

Norveška

UWC Red Cross Nordic

Camp Fjalir: Mladi iz Hrvatske pozvani na druženje osoba s invaliditetom na norveškim fjordovima

S ciljem promicanja aktivnijeg života i tolerantnijeg okruženja za osobe s poteškoćama, UWC Red Cross Nordic poziva mlade iz Hrvatske na druženje u Camp Fjaliru. Prijave se zaprimaju do 15. ožujka.