Prilika za doktorsku stipendiju

Institut za europsku povijest Leibniz nudi stipendije od 1350 eura

stipendija

Imate li magisterij iz povijesti, teologije ili treće srodne discipline, izvrsno poznajete engleski i njemački jezik te želite sudjelovati u istraživanjima na Institutu za europsku povijest Leibniz, ovo je vaša prilika.

Institut za europsku povijest Leibniz (IEG) dodjeljuje istraživačke stipendije mladim akademicima (doktorskim i postdoktorskim istraživačima) iz Njemačke i inozemstva koji imaju magisterij iz povijesti, teologije ili neke treće discipline koja djeluje povijesno. Sredstva su osigurana za doktorska i postdoktorska istraživanja koja se bave vjerskom, političkom, društvenom i kulturnom poviješću Europe od ranog modernog razdoblja do 1989/1990. Usporedni, transnacionalni i transferpovijesni istraživački projekti posebno su dobrodošli, kao i projekti koji se bave temama intelektualne, crkvene ili teološke povijesti.

Također, stipendisti imaju priliku surađivati s akademskim osobljem Instituta – svakom stipendistu dodijelit će se kontakt-osoba koja im može ponuditi mentorstvo i savjetovanje. Istraživački projekti moraju trajati barem šest mjeseci kako bi se iskoristila sredstva IEG-a. Stipendisti će boraviti u zgradama Instituta u Mainzu te će im na raspolaganju biti i specijalizirana knjižnica Instituta. Radni su jezici na Institutu engleski i njemački. Od stipendista očekuje se dovoljno poznavanje jezika kako bi se moglo sudjelovati u raspravama.

IEG stipendije za doktorande imaju mjesečnu vrijednost od 1350 eura. Vlasnici stipendija koji imaju partnere i prate ih u Mainz te nemaju primanja veća od 450 eura mjesečno mogu ostvariti pravo na obiteljski dodatak. U prijavi je potrebno navesti ako imate partnera koji će biti s vama u Mainzu. Stipendisti koji tamo dolaze u pratnji svoje maloljetne djece mogu podnijeti zahtjev za dječji doplatak.

Redoslijed prijave:

  • ispunjena prijavnica koju možete pronaći na službenoj stranici Instituta
  • životopis i popis publikacija ako je primjenjivo
  • nacrt doktorske disertacije (do 15 000 znakova bez fusnota i razmaka)
  • struktura doktorskog rada
  • detaljan raspored planiranog boravka u Mainzu
  • kopije sveučilišnih prijepisa i dokaz o jezičnoj sposobnosti.

Potpunu prijavu šaljete elektroničkom poštom na adresu: application@ieg-mainz.de. Prijave su otvorene do 15. kolovoza. Detalje o Institutu za europsku povijest Leibniz možete pronaći na njihovoj službenoj internetskoj stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

Paintball selfie

Otvoren natječaj za HR tim portala Studentski.hr

„Važno je biti savjestan, otvoren i pozitivan, ali bez proaktivnosti nećeš ništa napraviti"

Članovi odjela za upravljanje ljudskim potencijalima u pravilu su psiholozi, no HR-om se mogu baviti svi koji vole komunicirati s ljudima. Ostala znanja steći će ako to doista žele.

Studentski zbor

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu

Dođite na besplatnu radionicu o pisanju projekata

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu organizira radionicu za one koji su zainteresirani za prijavu na natječaj za sufinanciranje studentskih programa.

https://pixabay.com/en/computer-laptop-technology-office-3368242/

Financiranje studenata

Otvoren natječaj za stipendije za studente iz 5 županija na istočnom dijelu države

Na Natječaj se mogu prijaviti studenti koji studiraju u području prirodnih, društvenih i tehničkih znanosti. Natječaj je otvoren od 25. travnja do 8. lipnja. Zainteresirani se mogu prijaviti ispunjavanjem online-obrasca.

Autorska fotografija / Tonči Gabelić

Prosjved u Zagrebu

FOTO: Pogledajte kako je bilo na prosvjedu protiv dodjele počasnog doktorata Milanu Bandiću

U kasnim popodnevnim satima na Trgu Republike Hrvatske okupilo se mnoštvo prosvjednika povodom nedavno objavljene odluke u dodjeli počasnog doktorata Milanu Bandiću. Prosvjed je prošao mirno, a prisustvovali su građani svih uzrasta, studenti i istaknuti hrvatski akademici.

Slovom za svoj zavičaj

UVSS poziva

„Slovom za svoj zavičaj” i ove godine: napišite zavičajnu priču i osvojite novčanu nagradu

Pozivaju se studentice i studenti da se odazovu na sudjelovanje u projektu te da pošalju svoje kratke priče zavičajne tematike, pod nazivom koji sami odaberu.