Prilika za doktorsku stipendiju

Institut za europsku povijest Leibniz nudi stipendije od 1350 eura

stipendija

Imate li magisterij iz povijesti, teologije ili treće srodne discipline, izvrsno poznajete engleski i njemački jezik te želite sudjelovati u istraživanjima na Institutu za europsku povijest Leibniz, ovo je vaša prilika.

Institut za europsku povijest Leibniz (IEG) dodjeljuje istraživačke stipendije mladim akademicima (doktorskim i postdoktorskim istraživačima) iz Njemačke i inozemstva koji imaju magisterij iz povijesti, teologije ili neke treće discipline koja djeluje povijesno. Sredstva su osigurana za doktorska i postdoktorska istraživanja koja se bave vjerskom, političkom, društvenom i kulturnom poviješću Europe od ranog modernog razdoblja do 1989/1990. Usporedni, transnacionalni i transferpovijesni istraživački projekti posebno su dobrodošli, kao i projekti koji se bave temama intelektualne, crkvene ili teološke povijesti.

Također, stipendisti imaju priliku surađivati s akademskim osobljem Instituta – svakom stipendistu dodijelit će se kontakt-osoba koja im može ponuditi mentorstvo i savjetovanje. Istraživački projekti moraju trajati barem šest mjeseci kako bi se iskoristila sredstva IEG-a. Stipendisti će boraviti u zgradama Instituta u Mainzu te će im na raspolaganju biti i specijalizirana knjižnica Instituta. Radni su jezici na Institutu engleski i njemački. Od stipendista očekuje se dovoljno poznavanje jezika kako bi se moglo sudjelovati u raspravama.

IEG stipendije za doktorande imaju mjesečnu vrijednost od 1350 eura. Vlasnici stipendija koji imaju partnere i prate ih u Mainz te nemaju primanja veća od 450 eura mjesečno mogu ostvariti pravo na obiteljski dodatak. U prijavi je potrebno navesti ako imate partnera koji će biti s vama u Mainzu. Stipendisti koji tamo dolaze u pratnji svoje maloljetne djece mogu podnijeti zahtjev za dječji doplatak.

Redoslijed prijave:

  • ispunjena prijavnica koju možete pronaći na službenoj stranici Instituta
  • životopis i popis publikacija ako je primjenjivo
  • nacrt doktorske disertacije (do 15 000 znakova bez fusnota i razmaka)
  • struktura doktorskog rada
  • detaljan raspored planiranog boravka u Mainzu
  • kopije sveučilišnih prijepisa i dokaz o jezičnoj sposobnosti.

Potpunu prijavu šaljete elektroničkom poštom na adresu: application@ieg-mainz.de. Prijave su otvorene do 15. kolovoza. Detalje o Institutu za europsku povijest Leibniz možete pronaći na njihovoj službenoj internetskoj stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

Isto

Financijska podrška

Sveučilište u Zagrebu objavilo Natječaj za stipendije; dodjeljuje ih 500

Sveučilište u Zagrebu dodjeljuje ukupno 500 stipendija u pojedinačnom iznosu od 10 000 kuna. Prijave studenata za jednu od četiriju kategorija zaprimaju se do 7. travnja u ponoć.

Young People Programme

Forum za međunarodnu suradnju i razvoj

Europska komisija nagrađuje mlade lidere diljem svijeta

Za sudjelovanje u Programu za mlade lidere koji će se održati u Bruxellesu bit će odabrano 16 mladih predstavnika. Sve troškove pokriva Europska komisija.

Korice knjige

Na današnji dan

Svijet se pozdravio s čuvenim njemačkim dramskim piscem Friedrichom Schillerom

9. svibnja 1805. godine umro je Friedrich Schiller, slavni njemački dramski pisac, najpoznatiji po djelu „Razbojnici” te stihovima „Ode radosti”.

Hrvatsko katoličko sveučilište

PRIJAVE DO 10. PROSINCA

Prvi doktorski studij komunikologije u Hrvatskoj

Doktorski studij komunikologije zaprima prijave još nepunih tjedan dana. Nastava se održava u Zagrebu.

društvene mreže1

Simpozij „Mediji na drukčiji način”

Stručnjaci otkrivaju kako izgleda komunikologija u praksi

Na temu komunikologije u praksi održat će se 10. simpozij pod nazivom „Mediji na drukčiji način”. Zakazan je za 3. svibnja.