Prilika za doktorsku stipendiju

Institut za europsku povijest Leibniz nudi stipendije od 1350 eura

stipendija

Imate li magisterij iz povijesti, teologije ili treće srodne discipline, izvrsno poznajete engleski i njemački jezik te želite sudjelovati u istraživanjima na Institutu za europsku povijest Leibniz, ovo je vaša prilika.

Institut za europsku povijest Leibniz (IEG) dodjeljuje istraživačke stipendije mladim akademicima (doktorskim i postdoktorskim istraživačima) iz Njemačke i inozemstva koji imaju magisterij iz povijesti, teologije ili neke treće discipline koja djeluje povijesno. Sredstva su osigurana za doktorska i postdoktorska istraživanja koja se bave vjerskom, političkom, društvenom i kulturnom poviješću Europe od ranog modernog razdoblja do 1989/1990. Usporedni, transnacionalni i transferpovijesni istraživački projekti posebno su dobrodošli, kao i projekti koji se bave temama intelektualne, crkvene ili teološke povijesti.

Također, stipendisti imaju priliku surađivati s akademskim osobljem Instituta – svakom stipendistu dodijelit će se kontakt-osoba koja im može ponuditi mentorstvo i savjetovanje. Istraživački projekti moraju trajati barem šest mjeseci kako bi se iskoristila sredstva IEG-a. Stipendisti će boraviti u zgradama Instituta u Mainzu te će im na raspolaganju biti i specijalizirana knjižnica Instituta. Radni su jezici na Institutu engleski i njemački. Od stipendista očekuje se dovoljno poznavanje jezika kako bi se moglo sudjelovati u raspravama.

IEG stipendije za doktorande imaju mjesečnu vrijednost od 1350 eura. Vlasnici stipendija koji imaju partnere i prate ih u Mainz te nemaju primanja veća od 450 eura mjesečno mogu ostvariti pravo na obiteljski dodatak. U prijavi je potrebno navesti ako imate partnera koji će biti s vama u Mainzu. Stipendisti koji tamo dolaze u pratnji svoje maloljetne djece mogu podnijeti zahtjev za dječji doplatak.

Redoslijed prijave:

  • ispunjena prijavnica koju možete pronaći na službenoj stranici Instituta
  • životopis i popis publikacija ako je primjenjivo
  • nacrt doktorske disertacije (do 15 000 znakova bez fusnota i razmaka)
  • struktura doktorskog rada
  • detaljan raspored planiranog boravka u Mainzu
  • kopije sveučilišnih prijepisa i dokaz o jezičnoj sposobnosti.

Potpunu prijavu šaljete elektroničkom poštom na adresu: application@ieg-mainz.de. Prijave su otvorene do 15. kolovoza. Detalje o Institutu za europsku povijest Leibniz možete pronaći na njihovoj službenoj internetskoj stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

studenti na okupu

Natječaj Financijske agencije

Stipendija od 3000 kuna mjesečno za IT studente

FINA poziva studente FER-a, FOI-ja, PMF-a, TVZ-a, FERIT-a i FSB-a da se prijave na njen natječaj za stipendije, i to do 20. listopada.

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu

Raspisan natječaj za funkciju studentskog pravobranitelja

Studentski zbor u potrazi je za ambicioznim studentom ili studenticom koji/a je spreman/na zalagati se za svoje kolege i boriti se za prava studenata.

SCZG dvorište

Studentski centar Zagreb

Stigli rezultati SC-ovog Natječaja za smještaj, pravo ostvarili studenti s 1385 i više bodova

Provjerite jeste li ostvarili pravo na korištenje smještaja u zagrebačkim studentskim domovima ili ćete morati započeti potragu za stanom.

Logo Ministarstva znanosti ,obrazovanja i sporta

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta

Otvoren natječaj za državne stipendije

Mjesečni iznos državne stipendije je 1 200 kuna i isplaćivat ce se za razdoblje od siječnja do rujna 2016. godine. Student se može prijavili na natječaj u samo jednoj kategoriji. 

Neisplata stipendija

Stipendija nije isplaćena većini dobitnika

Studenti (ne)dobitnici Državne stipendije pripremaju se na prosvjed

Studenti u peticiji traže da se Natječaj za ostvarivanje prava na Državnu stipendiju raspiše do polovice listopada tekuće akademske godine, a zahtijevaju objavu privremenih i konačnih rezultata do 10. siječnja tekuće akademske godine.