Financijska podrška

INA dodjeljuje 27 stipendija u iznosu od 5000 kn

Inine stipendije učenicima za deficitarna zanimanja

Odabrane učenike očekuje stipendija u iznosu od 5000 kuna, praksa kojom će svoje teorijsko znanje pretvoriti u iskustvo (sukladno raspoloživome broju slobodnih mjesta) te stručna podrška u izradi završnoga rada. 

U okviru strategije razvoja mladih ljudi u strukovnim školama i podupiranja strukovnog obrazovanja te u sklopu projekta Razvijaj strukovne vještine uz podršku Ine, INA raspisuje Natječaj za dodjelu stipendija INA Grupe učenicima koji se obrazuju u području elektrotehnike, strojarstva, kemijske tehnologije, ekologije, naftnog rudarstva, geologije te prometa i logistike u školskoj godini 2019/2020. Namijenjene su, dakle, učenicima deficitarnih zanimanja, a dodjeljuje ih ukupno 27. 

Uvjeti za prijavu su: 

  • školovanje u određenim strukovnim programima: elektrotehnika (elektrotehničar, tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom, tehničar za mehatroniku, elektromonter, elektromehaničar, elektroinstalater, elektroničar-mehaničar), strojarstvo (strojarski tehničar, strojarski računalni tehničar, CNC operater, strojobravar, bravar, industrijski mehaničar, instalater monter, zavarivač), kemijska tehnologija (kemijski tehničar), ekologija (ekološki tehničar), naftno rudarstvo (naftno-rudarski tehničar), geologija (geološki tehničar), promet i logistika (tehničar cestovnog prometa, vozač motornog vozila, tehničar za logistiku i špediciju, tehničar vuče-strojovođa, tehničar za željeznički promet)
  • redovan upis u školsku godinu 2019/2020 bez popravnih ispita
  • prethodni razred završen s barem dobrim (3.0) prosjekom
  • obrazloženje razloga za primanje Inine stipendije u motivacijskom pismu. 

Odabrane učenike očekuje stipendija u iznosu od 5000 kuna, praksa kojom će svoje teorijsko znanje pretvoriti u iskustvo (sukladno raspoloživome broju slobodnih mjesta) te stručna podrška u izradi završnoga rada. 

Prijave se zaprimaju od 9. prosinca 2019. do 10. siječnja 2020, a one kandidate koji uđu u uži izbor u siječnju očekuju testiranja i razgovori. Sve dodatne informacije o dokumentaciji i procesu nalaze se na Ininoj službenoj stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

Zaklada Adris dodijelila stipendije i nagrade

Upoznajte pametnu i kreativnu Hrvatsku

„Zaklada Adris" održala dodjelu donacija i stipendija u iznosu većem od tri milijuna kuna

Posebno valja istaknuti više od dvije stotine odobrenih stipendija za izvrsne učenike srednjih škola, studente na preddiplomskom i diplomskom studiju te polaznike poslijediplomskog i doktorskog studija.

Isto

Financijska podrška

Dodjela stipendija za studiranje u Republici Turskoj

Fakulteti u Republici Turskoj sudjeluju u različitim programima razmjene studenata te imaju kvalitetne programe na engleskom jeziku, a Vlada dodjeljuje studentima stipendije u iznosu od 1000 do 4700 kuna.

Pariz

Studij i usavršavanje jezika u Francuskoj

Prijavite se za stipendije Vlade Francuske Republike

Ako razmišljate o studiju ili usavršavanju francuskog jezika u Francuskoj, svakako se prijavite na neku od stipendija Vlade Francuske Republike.

Studentice druge godine diplomskog studija Muzeologije i upravljanja baštinom na Informacijskim i komunikacijskim znanostima na zagrebačkom Filozofskom fakultetu

„Kroz muzej jednaki”

Sedam studentica osmislilo „KRUZEJ” za učenike osnovnih i srednjih škola

– Naš je cilj da učenicima približimo muzeje ne kao dosadne institucije već kao zabavne i s puno potencijala gdje mogu razvijati svoja znanja. Kako je glavna tema jednakost, želimo kod učenika podići svijest o problemu jednakosti u društvu na višu razinu. – ističu studentice.

Stipendistice "Za žene u znanosti" 2018.

Program stipendiranja žena

Po 5000 eura dodijeljeno najuspješnijim hrvatskim znanstvenicama

– Osim financijske potpore, za nas stipendija „Za žene u znanosti“ predstavlja pravi vjetar u leđa u motivacijskom smislu te vjerujem da će nam biti dodatan poticaj da budemo još ustrajnije te da se s još više energije i entuzijazma nastavimo baviti znanošću. – istaknula je Antonela Blažeković.