Financijska podrška

Grad Split dodjeljuje stipendije učenicima i studentima slabijeg imovinskog stanja

Split

Objavljen je poziv za stipendiranje socijalno ugroženih učenika i studenata koji studiraju u Splitu ili izvan njega, a imaju prebivalište na području Grada Splita. Prijave se moraju poslati do 30. studenog 2018. godine kako bi učenici i studenti stipendiju dobili što prije.

Grad Split u školskoj/akademskoj godini 2018/2019. dodjeljuje stipendije učenicima i studentima koji su socijalno ugroženi. Mjesečna stipendija za srednjoškolce iznosi 600 kuna ako se školuju u Splitu i 800 kuna ako se školuju izvan Splita, dok studentima koji studiraju na splitskom sveučilištu pripada 800 kuna mjesečno, a 1000 kuna onima koji studiraju izvan Splita.

Uvjeti za prijavu su sljedeći: učenik/student i jedan roditelj, udomitelj ili skrbnik imaju prebivalište na području Grada Splita neprekinuto tri godine do dana objavljivanja poziva; obitelj učenika/studenta ima rješenje Centra za socijalnu skrb Split o priznatom pravu na zajamčenu minimalnu naknadu; učenik/student koji je rješenjem Centra za socijalnu skrb smješten u udomiteljsku/skrbničku obitelj ili je učenik/student dijete samohranog roditelja prema odredbi pojma samohranosti; učenik/student redovno je upisan u tekuću školsku/akademsku godinu; učenik/student ne prima stipendiju za školovanje po drugoj osnovi.

Svi zainteresirani koji ispunjavaju navedene uvjete obrazac za prijavu mogu pronaći na stranicama Grada Splita, a uz njega potrebno je dostaviti sljedeće: presliku osobne iskaznice podnositelja prijave i jednog roditelja/udomitelja/skrbnika, presliku rješenja Centra za socijalnu skrb Split o priznatom pravu na zajamčenu minimalnu naknadu (za osobe čije kućanstvo prima minimalnu naknadu), potvrdu o redovnom upisu u školsku/akademsku 2018/2019. godinu, izjavu o nekorištenju stipendije po drugoj osnovi i izjavu o članovima kućanstva. Ako je učenik/student iz obitelji samohranog roditelja, potrebno je dostaviti i presliku smrtnog lista ili izvatka iz matice umrlih za roditelja, ili drugi dokaz da drugi roditelj ne sudjeluje u uzdržavanju djeteta, ili presliku rješenja Centra za socijalnu skrb o pravu na privremeno uzdržavanje djeteta. Također, ako je učenik/student smješten u udomiteljsku/skrbničku obitelj, potrebno je dostaviti presliku rješenja Centra za socijalnu skrb Split o smještaju u udomiteljsku/skrbničku obitelj.

Prijave se šalju preporučenom poštom na adresu: Grad Split – Upravni odjel za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju, 21 000 Split – Obala kneza Branimira 17, s naznakom Prijava za dodjelu stipendije, a može se predati i osobno u pisarnici Grada Splita na istoj adresi. Rok za prijavu je 30. travnja 2019. godine, ali je važno naglasiti da prijave koje se podnesu do 30. studenog 2018. godine omogućavaju početak stipendiranja za učenike od rujna 2018. godine, odnosno za studente od listopada 2018. godine. Svi koji prijave podnesu nakon 30. studenog dobivat će stipendiju od mjeseca podnošenja, ali bez dodanog iznosa prethodnih mjeseci. 

Komentari na članak

Vezani članci

Split

Studiranje u inozemstvu

Grad pokriva do 2000 kn putnih troškova splitskim Erasmus+ studentima

U narednom se periodu studenti Sveučilišta u Splitu sa splitskim prebivalištem, koji su korisnici Erasmus+ programa, mogu prijaviti na Poziv grada za financiranje dijela putnih troškova za boravak u inozemstvu.

SPI Split

Sveučilište u Splitu

Postanite dio Studentskog poduzetničkog inkubatora

Studentski poduzetnički inkubator u Splitu prima nove članove i pruža studentima mogućnost sudjelovanja u programu "Student Business Academy".

Studenti daruju krv

Veterani 4. gardijske brigade pozivaju i studente na:

Darivanje krvi u Splitu

Veterani 4. gardijske brigade u suradnji s Crvenim križom grada Splita i Odjelom za transfuziju krvi KBC-a Split organiziraju akciju dobrovoljnog prikupljanja krvi pod motom: „Kad je nama trebala, oni su nam je dali”. Studenti, priključite se i vi!

Kapa na parama

Za inovativne studente

Prijavi se na Nacionalno studentsko startup natjecanje i osvoji vrijedne nagrade

Zagrebački inkubator poduzetništva s partnerima iz Splita, Rijeke i Osijeka priprema natjecanje za inovativne mlade ljude. U borbu za vrijedne nagrade pozvani su svi sudenti ispod 29 godina, a posljednji rok za prijavu je 28. prosinca tekuće godine.

Ultra Europe na Poljudu

Ultra ludilo zapalilo Split!

ZAPOČEO NAJVEĆI FESTIVAL ELEKTRONSKE GLAZBE U REGIJI I OKUPIO VIŠE OD 40.000 LJUDI

Ultra ludilo zapalilo Split! Detalji na linku.