Financijska podrška

Grad Split dodjeljuje stipendije učenicima i studentima slabijeg imovinskog stanja

Split

Objavljen je poziv za stipendiranje socijalno ugroženih učenika i studenata koji studiraju u Splitu ili izvan njega, a imaju prebivalište na području Grada Splita. Prijave se moraju poslati do 30. studenog 2018. godine kako bi učenici i studenti stipendiju dobili što prije.

Grad Split u školskoj/akademskoj godini 2018/2019. dodjeljuje stipendije učenicima i studentima koji su socijalno ugroženi. Mjesečna stipendija za srednjoškolce iznosi 600 kuna ako se školuju u Splitu i 800 kuna ako se školuju izvan Splita, dok studentima koji studiraju na splitskom sveučilištu pripada 800 kuna mjesečno, a 1000 kuna onima koji studiraju izvan Splita.

Uvjeti za prijavu su sljedeći: učenik/student i jedan roditelj, udomitelj ili skrbnik imaju prebivalište na području Grada Splita neprekinuto tri godine do dana objavljivanja poziva; obitelj učenika/studenta ima rješenje Centra za socijalnu skrb Split o priznatom pravu na zajamčenu minimalnu naknadu; učenik/student koji je rješenjem Centra za socijalnu skrb smješten u udomiteljsku/skrbničku obitelj ili je učenik/student dijete samohranog roditelja prema odredbi pojma samohranosti; učenik/student redovno je upisan u tekuću školsku/akademsku godinu; učenik/student ne prima stipendiju za školovanje po drugoj osnovi.

Svi zainteresirani koji ispunjavaju navedene uvjete obrazac za prijavu mogu pronaći na stranicama Grada Splita, a uz njega potrebno je dostaviti sljedeće: presliku osobne iskaznice podnositelja prijave i jednog roditelja/udomitelja/skrbnika, presliku rješenja Centra za socijalnu skrb Split o priznatom pravu na zajamčenu minimalnu naknadu (za osobe čije kućanstvo prima minimalnu naknadu), potvrdu o redovnom upisu u školsku/akademsku 2018/2019. godinu, izjavu o nekorištenju stipendije po drugoj osnovi i izjavu o članovima kućanstva. Ako je učenik/student iz obitelji samohranog roditelja, potrebno je dostaviti i presliku smrtnog lista ili izvatka iz matice umrlih za roditelja, ili drugi dokaz da drugi roditelj ne sudjeluje u uzdržavanju djeteta, ili presliku rješenja Centra za socijalnu skrb o pravu na privremeno uzdržavanje djeteta. Također, ako je učenik/student smješten u udomiteljsku/skrbničku obitelj, potrebno je dostaviti presliku rješenja Centra za socijalnu skrb Split o smještaju u udomiteljsku/skrbničku obitelj.

Prijave se šalju preporučenom poštom na adresu: Grad Split – Upravni odjel za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju, 21 000 Split – Obala kneza Branimira 17, s naznakom Prijava za dodjelu stipendije, a može se predati i osobno u pisarnici Grada Splita na istoj adresi. Rok za prijavu je 30. travnja 2019. godine, ali je važno naglasiti da prijave koje se podnesu do 30. studenog 2018. godine omogućavaju početak stipendiranja za učenike od rujna 2018. godine, odnosno za studente od listopada 2018. godine. Svi koji prijave podnesu nakon 30. studenog dobivat će stipendiju od mjeseca podnošenja, ali bez dodanog iznosa prethodnih mjeseci. 

Komentari na članak

Vezani članci

Min socijale

Najavljene žalbe i zajednički apeli protiv Ministarstva socijalne politike i mladih

Udruge ogorčene provedbom natječaja za sufinanciranje projekata za mlade

Kroz mnoge komentare se da iščitati nezadovoljstvo ne samo ovim natječajem već i nekim prethodnima, direktnim dodjeljivanjima novca i kriterijima kojima se financira civilno društvo.

Prijavite se na 22. Međunarodni festival kazališta u Izmiru i Ankari

Natječaj

Prijave za sudjelovanje na turskim kazališnim festivalima u tijeku

Kako bi se postigla interakcija između različitih zemalja i kultura, TASKAV organizira dva kazališna festivala u Turskoj. U tijeku su prijave za sudjelovanje amaterskih i profesionalnih skupina.

Zagrebačka banka

Nagradni natječaj

Milano te zove – javi se i osvoji put na utakmicu godine

Zagrebačka banka organizira nagradni fotonatječaj i dvoje sretnika vodi na finale UEFA Champions League u Milanu.

Split

Studiranje u inozemstvu

Grad pokriva do 2000 kn putnih troškova splitskim Erasmus+ studentima

U narednom se periodu studenti Sveučilišta u Splitu sa splitskim prebivalištem, koji su korisnici Erasmus+ programa, mogu prijaviti na Poziv grada za financiranje dijela putnih troškova za boravak u inozemstvu.

Prijave za stipendije na CEU

Studiranje na međunarodnom sveučilištu

CEU dodjeljuje stipendije u vrijednosti 15 milijuna eura, prijave u tijeku

Central European University u Budimpešti poziva studente da se prijave za stipendije za narednu akademsku godinu. S obzirom da izvodi međunarodno priznate studijske programe, požurite. Rok je do 4. veljače.