Financijska podrška

Fina dijeli stipendije: mjesečni iznos do 3000 kuna

https://pixabay.com/en/mentor-school-students-college-3513738/

Financijska agencija – Fina raspisuje natječaj za stipendiranje do 5 studenata, uz mjesečni iznos stipendije od 3.000 kuna neto. Prijave su otvorene do 21.11.2018.

Ako ste vrijedni i marljivi studenti, a specijalnost su vam matematika ili informatika, Financijska agencija – Fina nudi vam financijsku podršku – raspisuje natječaj za stipendiranje 5 studenata. Mjesečni je iznos stipendije do 3000 kuna neto.

Na natječaj se mogu prijaviti redoviti studenti i studentice 1. i 2. godine diplomskog studija na sljedećim fakultetima: 

  • Fakultet elektrotehnike i računarstva: smjer Obradba informacija, Telekomunikacije i informatika, Programsko inženjerstvo i informacijski sustavi, Računalno inženjerstvo, Računarska znanost
  • Fakultet organizacije i informatike: smjer Informacijsko i programsko inženjerstvo, Organizacija poslovnih sustava, Baze podataka i baze znanja 
  • Prirodoslovno-matematički fakultet: smjer Primijenjena matematika, Računarstvo i matematika
  • Tehničko veleučilište u Zagrebu: smjer Informatika, Računarstvo
  • Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija: smjer Komunikacije i informatika, Računarstvo
  • Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje: smjer Računarstvo, Elektronika i računalno inženjerstvo, Komunikacijska i informacijska tehnologija
  • Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu: smjer Menadžerska informatika

Također, u kriterije za dodjelu stipendija ubrajaju se i ukupan prosjek ocjena tijekom cijelog studija (poželjno iznad 3.5), znanje engleskog jezika te trajanje prethodnog studija: 4 godine za studente 1. godine diplomskog studija, odnosno 5 godina za studente 2. godine diplomskog studija. Stipendije su namijenjene studentima/icama starim do 25 godina. Uz ispunjenje navedenih uvjeta, pri izboru kandidata kao prednost će se vrednovati socijalni status, postignuća na natjecanjima, priznanja i nagrade te dodatno obrazovanje.

Financijska agencija – Fina ima vrlo široko područje informatičkih znanja, napredne informatičke tehnologije i rješenja koja su u IT svijetu rijetko obuhvaćena na jednom mjestu. Kontinuirano ulaže u razvoj zaposlenika te isto nudi i mladim stručnjacima koji su spremni na nove izazove i postizanje novih uspjeha.

Ako ste se pronašli u prethodno navedenim kriterijima, ostale detalje možete pronaći na poveznici. Tko zna, možda baš Vi postanete novi Finini stipendisti. Prijave su otvorene do 21.11.2018.

Komentari na članak

Vezani članci

Diplomanti s togama i kapama

Natječaj za dodjelu stipendija

Akcija „Igraj srcem" stipendira studente s invaliditetom

Raspisan je natječaj za dodjelu 20 stipendija studentima s invaliditetom. Prijave traju do 30. rujna.

Kape u zraku

Natječaj za stipendije

Fina daje stipendije i praksu studentima IT smjerova

Fina je u potrazi za 20 studenata kojima će dodijeliti stipendije i omogućiti obavljanje studentske stručne prakse. Prijave se zaprimaju do 24. studenog.

Germany

Financijska podrška

Stipendije za učenje njemačkoga jezika u Bavarskoj

Studenti sa svih fakulteta i mladi znanstvenici mogu se prijaviti za stipendije za učenje njemačkog jezika do 26. ožujka. Osnovni je uvjet za prijavu poznavanje jezika na B1 razini.

Isto

Financijska potpora

Sveučilište u Tartu dodjeljuje 10 stipendija studentima društvenih znanosti

Estonsko Sveučilište u Tartu dodjeljuje 10 stipendija studentima diplomskih studija društvenih znanosti. Rok za prijavu je 15. ožujka.

Studenti u predavaoni

Istraživanje stipendija i školarina u Europskim zemljama

Hrvatska nudi male stipendije, studentski zajmovi još uvijek nepoznanica

Iako imaju mogućnost „uživati“ u pravu na besplatan upis na fakultet i stipendije, riječ je o luksuzu koji je dostupan jednoj manjoj skupini studenata.