Financijska podrška

Fina dijeli stipendije: mjesečni iznos do 3000 kuna

https://pixabay.com/en/mentor-school-students-college-3513738/

Financijska agencija – Fina raspisuje natječaj za stipendiranje do 5 studenata, uz mjesečni iznos stipendije od 3.000 kuna neto. Prijave su otvorene do 21.11.2018.

Ako ste vrijedni i marljivi studenti, a specijalnost su vam matematika ili informatika, Financijska agencija – Fina nudi vam financijsku podršku – raspisuje natječaj za stipendiranje 5 studenata. Mjesečni je iznos stipendije do 3000 kuna neto.

Na natječaj se mogu prijaviti redoviti studenti i studentice 1. i 2. godine diplomskog studija na sljedećim fakultetima: 

  • Fakultet elektrotehnike i računarstva: smjer Obradba informacija, Telekomunikacije i informatika, Programsko inženjerstvo i informacijski sustavi, Računalno inženjerstvo, Računarska znanost
  • Fakultet organizacije i informatike: smjer Informacijsko i programsko inženjerstvo, Organizacija poslovnih sustava, Baze podataka i baze znanja 
  • Prirodoslovno-matematički fakultet: smjer Primijenjena matematika, Računarstvo i matematika
  • Tehničko veleučilište u Zagrebu: smjer Informatika, Računarstvo
  • Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija: smjer Komunikacije i informatika, Računarstvo
  • Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje: smjer Računarstvo, Elektronika i računalno inženjerstvo, Komunikacijska i informacijska tehnologija
  • Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu: smjer Menadžerska informatika

Također, u kriterije za dodjelu stipendija ubrajaju se i ukupan prosjek ocjena tijekom cijelog studija (poželjno iznad 3.5), znanje engleskog jezika te trajanje prethodnog studija: 4 godine za studente 1. godine diplomskog studija, odnosno 5 godina za studente 2. godine diplomskog studija. Stipendije su namijenjene studentima/icama starim do 25 godina. Uz ispunjenje navedenih uvjeta, pri izboru kandidata kao prednost će se vrednovati socijalni status, postignuća na natjecanjima, priznanja i nagrade te dodatno obrazovanje.

Financijska agencija – Fina ima vrlo široko područje informatičkih znanja, napredne informatičke tehnologije i rješenja koja su u IT svijetu rijetko obuhvaćena na jednom mjestu. Kontinuirano ulaže u razvoj zaposlenika te isto nudi i mladim stručnjacima koji su spremni na nove izazove i postizanje novih uspjeha.

Ako ste se pronašli u prethodno navedenim kriterijima, ostale detalje možete pronaći na poveznici. Tko zna, možda baš Vi postanete novi Finini stipendisti. Prijave su otvorene do 21.11.2018.

Komentari na članak

Vezani članci

Spektar novčanica

Financijska podrška

Ministarstvo turizma sufinancirat će 381 stipendiju za učenike i studente

– Program Stipendija jedna je od mjera kojima planiramo rješavanje izazova koje donosi naš dinamičan turistički sektor u vidu konstantnog rasta i s njime povezanim dodatnim potrebama za radnom snagom. – rekao je ministar turizma Gari Cappelli.

Šibensko Sveučilište

Smanjenje stipendija

Grad Šibenik ove godine dodijelio samo četiri stipendije

Šibensko Sveučilište nije uspjelo popuniti ni najmanju kvotu stipendija koje Grad financira

Forum

15 stipendija za studente slabijeg imovinskog stanja

Grad Zadar raspisao natječaj za dodjelu studentskih stipendija

Grad Zadar raspisao je natječaj za stipendiranje studenata iz obitelji slabijega imovinskog stanja. Dijeli se 15 stipendija, a prijave traju do 23. prosinca 2015.

MZOS logo

Otpremljeni ugovori

Obavijest za dobitnike državnih stipendija

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta poslalo je ugovore o dodjeli državne stipendije studentskim referadama.

ISTO

Financijska podrška

Stipendije za obavljanje studentske prakse u Drvnoj industriji Klana d.d.

Na mjesečnu stipendiju, uz zaposlenje i stjecanje stručne prakse, imaju pravo studenti drvne tehnologije, elektrotehnike, dizajna i strojarstva u Rijeci.