Financijska podrška

Fina dijeli stipendije: mjesečni iznos do 3000 kuna

https://pixabay.com/en/mentor-school-students-college-3513738/

Financijska agencija – Fina raspisuje natječaj za stipendiranje do 5 studenata, uz mjesečni iznos stipendije od 3.000 kuna neto. Prijave su otvorene do 21.11.2018.

Ako ste vrijedni i marljivi studenti, a specijalnost su vam matematika ili informatika, Financijska agencija – Fina nudi vam financijsku podršku – raspisuje natječaj za stipendiranje 5 studenata. Mjesečni je iznos stipendije do 3000 kuna neto.

Na natječaj se mogu prijaviti redoviti studenti i studentice 1. i 2. godine diplomskog studija na sljedećim fakultetima: 

  • Fakultet elektrotehnike i računarstva: smjer Obradba informacija, Telekomunikacije i informatika, Programsko inženjerstvo i informacijski sustavi, Računalno inženjerstvo, Računarska znanost
  • Fakultet organizacije i informatike: smjer Informacijsko i programsko inženjerstvo, Organizacija poslovnih sustava, Baze podataka i baze znanja 
  • Prirodoslovno-matematički fakultet: smjer Primijenjena matematika, Računarstvo i matematika
  • Tehničko veleučilište u Zagrebu: smjer Informatika, Računarstvo
  • Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija: smjer Komunikacije i informatika, Računarstvo
  • Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje: smjer Računarstvo, Elektronika i računalno inženjerstvo, Komunikacijska i informacijska tehnologija
  • Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu: smjer Menadžerska informatika

Također, u kriterije za dodjelu stipendija ubrajaju se i ukupan prosjek ocjena tijekom cijelog studija (poželjno iznad 3.5), znanje engleskog jezika te trajanje prethodnog studija: 4 godine za studente 1. godine diplomskog studija, odnosno 5 godina za studente 2. godine diplomskog studija. Stipendije su namijenjene studentima/icama starim do 25 godina. Uz ispunjenje navedenih uvjeta, pri izboru kandidata kao prednost će se vrednovati socijalni status, postignuća na natjecanjima, priznanja i nagrade te dodatno obrazovanje.

Financijska agencija – Fina ima vrlo široko područje informatičkih znanja, napredne informatičke tehnologije i rješenja koja su u IT svijetu rijetko obuhvaćena na jednom mjestu. Kontinuirano ulaže u razvoj zaposlenika te isto nudi i mladim stručnjacima koji su spremni na nove izazove i postizanje novih uspjeha.

Ako ste se pronašli u prethodno navedenim kriterijima, ostale detalje možete pronaći na poveznici. Tko zna, možda baš Vi postanete novi Finini stipendisti. Prijave su otvorene do 21.11.2018.

Komentari na članak

Vezani članci

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu

Otvoren natječaj za stipendije NZPUSS-a

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu raspisala natječaj za dodjelu stipendija

Raspisan je natječaj za dodjelu 438 stipendija u akademskoj godini 2014./15., koje dodjeljuje Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu (NZPUSS), i to u šest kategorija.

Djevojka s laptopom

Erasmus Mundus

Stipendije do 34 000 eura za diplomski studij novinarstva u dvjema državama

Za razdoblje od 2018. do 2020. godine Erasmus Mundus dodjeljuje stipendije kandidatima s diplomama preddiplomskog studija u području ekonomije, političkih znanosti i prava. Prijave traju do 10. siječnja 2018. godine.

Marin Čilić stipendira

Financijska podrška

Marin Čilić najavljuje stipendiranje darovite djece i mladih

Natječaj za stipendije otvoren je do 22. studenog, a dodjeljuju se u nekoliko kategorija – jedna top stipendija studentu klasične glazbe, četiri stipendije za učenike osnovne i srednje glazbene škole, pet stipendija za mlade sportaše srednjoškolce koji moraju biti članovi nacionalne selekcije u olimpijskom sportu te jedna donacija školi za obnovu laboratorija prirodnih znanosti.

Simulacija leta

Studentske prilike

I simulirani let je u bogatom programu Sajma stipendija i visokog obrazovanja

Debate, predavanja, radionice, simulator letenja i nagradne igre samo su dio onoga što očekuje posjetitelje Sajma stipendija i visokog obrazovanja u Zadru.

Ljetna škola_IPD_Švicarska

Profesionalno usavršavanje

Stipendijske potpore IPD-a za jesensku akademiju i istraživački program u Švicarskoj

IPD nudi nekoliko vrsta stipendijskih potpora za osmodnevnu jesensku akademiju i tromjesečni istraživački program u Švicarskoj.