Financijska podrška

Dodjeljuju se Erasmus Mundus stipendije najboljim studentima europske književne kulture

ISTO

Stipendije u godišnjem iznosu od 16 i 22 tisuće eura dodjeljuju se najboljim studentima diplomskoga studija. Rok je za prijavu 20. siječnja.

Erasmus Mundus stipendije dodjeljuju se svim studentima s najboljim rezultatima na diplomskom studiju Europske književne kulture (CLE – European Literary Cultures) u trajanju od 23 mjeseca. Kandidati će tako, uz stipendiju u iznosu od 16 tisuća eura godišnje za one iz zemalja Europske unije te 22 tisuće eura godišnje za one iz zemalja izvan Europske unije, imati priliku dva ili tri semestra redovito pohađati studij u međunarodnom okruženju na jeziku sveučilišta koje su odabrali, a koje je u skladu s njihovim stupnjem poznavanja jezika.

Uvjeti prijave su sljedeći:

  • dobri akademski rezultati na preddiplomskom studiju u polju europskih književnih kultura (književnost, povijest, umjetnost i jezici)
  • dobro poznavanje engleskog jezika (minimalna B1 razina) te jezika održavanja predavanja izabranog sveučilišta za prvu godinu studija (minimalna B2 razina).

Po završetku diplomskoga studija, udruženje sveučilišta uručit će studentu dvostruku ili višestruku diplomu. Rok je za prijavu 20. siječnja, a za više je informacija dostupna poveznica.

Komentari na članak

Vezani članci

Lausanne

Natječaj za stipendije

Sveučilište u Lausanneu nudi bogate stipendije studentima diplomskih studija

Preddiplomska diploma jedini je uvjet koji student mora zadovoljiti prilikom prijave za stipendiju. Rok je za prijavu 15. prosinca 2016. godine. 

New York noću

Postdiplomski studij

Stipendije programa Fulbright

Stipendije poslijediplomskih studija za istraživanje i usavršavanje u Americi.

MZOS logo

Otpremljeni ugovori

Obavijest za dobitnike državnih stipendija

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta poslalo je ugovore o dodjeli državne stipendije studentskim referadama.

foto

„Zeleno svjetlo za znanje”

OTP banka sa 615 000 kuna pomaže studente slabijeg imovinskog stanja

U okviru programa „Zeleno svjetlo za znanje” OTP banka i ove akademske godine stipendira studente slabijeg imovinskog stanja. U proteklih osam godina za ovaj je program izdvojila skoro pet milijuna kuna. 

Queen Mary University

Stipendije za poslijediplomski studij

Sveučilište Queen Mary u Londonu daje istraživačke stipendije

Rok za podnošenje prijava je 31. siječnja 2016., no kandidate se potiče da to naprave do 15. siječnja kako bi pravovremeno dobili rješenje.