Financijska podrška

Dodjeljuju se Erasmus Mundus stipendije najboljim studentima europske književne kulture

ISTO

Stipendije u godišnjem iznosu od 16 i 22 tisuće eura dodjeljuju se najboljim studentima diplomskoga studija. Rok je za prijavu 20. siječnja.

Erasmus Mundus stipendije dodjeljuju se svim studentima s najboljim rezultatima na diplomskom studiju Europske književne kulture (CLE – European Literary Cultures) u trajanju od 23 mjeseca. Kandidati će tako, uz stipendiju u iznosu od 16 tisuća eura godišnje za one iz zemalja Europske unije te 22 tisuće eura godišnje za one iz zemalja izvan Europske unije, imati priliku dva ili tri semestra redovito pohađati studij u međunarodnom okruženju na jeziku sveučilišta koje su odabrali, a koje je u skladu s njihovim stupnjem poznavanja jezika.

Uvjeti prijave su sljedeći:

  • dobri akademski rezultati na preddiplomskom studiju u polju europskih književnih kultura (književnost, povijest, umjetnost i jezici)
  • dobro poznavanje engleskog jezika (minimalna B1 razina) te jezika održavanja predavanja izabranog sveučilišta za prvu godinu studija (minimalna B2 razina).

Po završetku diplomskoga studija, udruženje sveučilišta uručit će studentu dvostruku ili višestruku diplomu. Rok je za prijavu 20. siječnja, a za više je informacija dostupna poveznica.

Komentari na članak

Vezani članci

Rektorat
https://hr.wikipedia.org/wiki/Sveu%C4%8Dili%C5%A1te_Josipa_Jurja_Strossmayera_u_Osijeku#/media/Datoteka:Rektorat_Osijek.JPG

Financijska podrška

Sveučilište u Osijeku dodjeljuje 210 stipendija i potpora

Do 16. veljače osječki studenti mogu se prijaviti za jednu od četiriju kategorija stipendija i potpora koje dodjeljuje Sveučilište u Osijeku – stipendije za izvrsnost, stipendije studentima aktivnim sportašima, stipendije studentima u stanju socijalne potrebe i potpore studentima u stanju socijalne potrebe.

Njemački muzej u Munchenu

Njemački muzej znanosti i tehnologije

Dodjeljuju se stipendije za istraživački rad u Münchenu

Istraživački radovi u njemačkom muzeju odnose se na više znanstvenih disciplina, a rok za prijavu jest 12. listopada.

irska

Financijska podrška

Puna stipendija od 18 000 eura za poslijediplomski studij u Irskoj

Dodjeljuju se stipendije u iznosu od 18 000 eura na području tehničkih znanosti za poslijediplomski studij u Irskoj, a rok za prijavu je 30. svibnja 2018. godine.

Manarola-Cinque Terre

Erasmus iskustvo: Mia Bošković

„Ono što je meni bilo najbolje u cijeloj priči je taj osjećaj slobode!''

Danas vam predstavljamo Miju Bošković, studenticu pete godine Fakulteta elektronike, strojarstva i brodogradnje u Splitu. Na Erasmusu je bila prošle godine na Universita di L'Aquila, Computer Science department u L'Aquili, Italija, a Italiju je izabrala zbog poznavanja jezika i zbog ljepota koje ta zemlja nudi.

ESN Zagreb

"National Boards Meeting"

Hrvatska opravdala priznanje druge najbolje ESN zemlje u Europi

"National Boards Meeting" održan je od 24. do 27. studenoga na zagrebačkom Arhitektonskom fakultetu. Na događaj je stiglo 60 gostiju iz 39 zemalja članica ESN-a.