Sveučilište u Rijeci

Dodjeljuje se financijska potpora aktivnostima međunarodne suradnje studenata

Zgrada sveučilišnih odjela

U tijeku su prijave studenata, studentskih grupa i studentskih organizacija na Natječaj kojim se sufinanciraju aktivnosti studentske međunarodne suradnje. Traju do 30. studenog, odnosno do potrošnje raspoloživih financijskih sredstava.

Zadnjeg dana siječnja na 20. sjednici Skupštine Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, Ured za međunarodnu suradnju raspisao je Natječaj za dodjelu financijske potpore aktivnostima međunarodne suradnje studenata pojedinaca i studentskih organizacija koje djeluju na području Sveučilišta u Rijeci. Njegov je cilj promicanje važnosti interkulturalne međunarodne suradnje s ostalim studentima iz svijeta i njihovim organizacijama te sudjelovanja u različitim aktivnostima na društvenoj, znanstvenoj, strukovnoj, sportskoj i kulturnoj razini.

Prijaviti se mogu:

  • studenti pojedinci (potrebno priložiti potvrdu o statusu studenta, ne stariju od mjesec dana)
  • studentske grupe (potrebno priložiti potvrde o statusima studenta za sve članove grupe, ne stariju od mjesec dana)
  • studentske organizacije unutar registra studentskih organizaciji pri Sveučilištu u Rijeci, osim studentskih zborova (potrebno priložiti Izvadak iz Sveučilišnog registra)

Natječajem će se sufinancirati i sljedeće kategorije:

  • kotizacije i putni troškovi neznanstvenih aktivnosti studenata za događaje u kojima dolazi do međunarodnog povezivanja studenata Sveučilišta u Rijeci s ostalim studentima
  • registrirane i aktivne godišnje članarine studentskih udruga pri europskim ili svjetskim studentskim udruženjima
  • troškovi oglašavanja događaja međunarodne suradnje usmjereno na institucije izvan RH
  • troškovi dokumentacije za prijavu na natječaje međunarodnih stipendija za dodatno obrazovanje ili sudjelovanje u ljetnim školama, natjecanjima i susretima pri Sveučilištu u Rijeci
  • troškovi organizacije projekata ili sudjelovanja u aktivnostima međunarodne suradnje uz obrazloženje razloga propuštanja prijave na središnji natječaj Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci

U obzir dolaze aktivnosti započete 1. siječnja 2018. godine te one aktivnosti koje će se zaključiti 31. prosinca 2018. godine Prijave traju do 30. studenog, odnosno do isteka financijskih sredstava koji su osigurani proračunom u iznosu od 10 000 kuna. Šalju se elektronički putem online obrasca koji se, uz sam tekst Natječaja, može pronaći na sljedećoj poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Camera obscura

"Camera obscura"

Izradite svoju napravu za hvatanje svjetla na radionici DIY fotografije

Otvorene su prijave za sudjelovanje na dvotjednoj radionici DIY fotografije. Polaznicima će se približiti razumijevanje fotografije kroz gradnju naprave za hvatanje svjetla, izrađivanje kamera te kroz mnoge druge aktivnosti.

Mobitel na stolu

Za sve poklonike novinarstva

Traju prijave za Future News Worldwide konferenciju u Edinburghu

Studenti zainteresirani za novinarstvo mogu se prijaviti za sudjelovanje na konferenciji Future News Worldwide. Konferencija će se održati u Edinburghu ovoga ljeta.

Snowhakl

Blagdanska sportska inicijativa humanitarnoga karaktera

Košarkaši dobroga srca igraju za siromašne građane Zagreba

Već četiri godine Snowhakl pokazuje kako košarka može imati humanitarnu notu i kako sport može biti jedan od načina pomoći za potrebite.

Regrutacija udruge Poduzetnici bez granica

Regrutacija članova

Traži te studentska udruga Poduzetnici bez granica s Ekonomskog fakulteta u Osijeku

U tijeku je regrutacija udruge Poduzetnici bez granica. Pošalji CV i motivacijsko pismo do 8. prosinca ako želiš razviti svoj natjecateljski duh u pozitivnom okruženju.

Naslovna

Hrvatski sabor

Donesite zakone kao zastupnici u Simuliranom parlamentu

Iako ste još uvijek studenti, to ne znači da ne možete doći do saborskih klupa i okušati se u ulozi zastupnika. Europska udruga studenata prava Zagreb (ELSA Zagreb) organizira projekt pod nazivom Simulirani parlament koji već godinama okuplja više od 100 mladih ljudi.