Inicijativa za mlade

COMBIS stipendira mlade IT talente

COMBIS dodijelio stipendije

Vodeći pružatelj IT usluga u Hrvatskoj dodijelio je i ove godine stipendije studentima FER-a.

Vodeći pružatelj IT usluga u Hrvatskoj – COMBIS – dodijelio je i ove godine stipendije studentima zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva za 2017. godinu. Također, obvezao se studentima osigurati i iskustvo na konkretnim razvojnim projektima iz područja mrežnih tehnologija. Stipendistima je, uz mentorstvo profesora s FER-a, osigurano i mentorstvo više stručnjaka COMBIS-a.

– Prošle smo godine stipendirali trojicu studenata i bili smo jako zadovoljni njihovim doprinosom timu. Oni danas više nisu stipendisti, nego naše kolege na koje smo izuzetno ponosni. I ove godine očekujemo isto pozitivno iskustvo s novim stipendistima. – komentirao je Domagoj Pehar, tehnički direktor sektora IP komunikacija COMBIS-a.

Svoje je dojmove podijelio Ivan Nikolić, student pete godine FER-a i jedan od ovogodišnjih stipendista COMBISa:

– Prvi su dojmovi u COMBIS-u odlični, dio sam tima koji rado pomaže, koji puno radi na zahtjevnim i zanimljivim projektima, a nađe se vremena i za opuštanje u COMBIS Zen roomu, sportske aktivnosti ili igranje PlayStationa. To su sitnice, ali stvaraju dobru radnu atmosferu. –

COMBIS podržava mlade IT stručnjake i jedan je od dugoročnih ciljeva kompanije mladima omogućiti što više konkretnih ICT znanja i prilika za dokazivanje. Iz istog je razloga formirao interni startup pod nazivom NeoStartup, uključen je u mnoga studentska IT natjecanja te organizira try{code}catch hackathon.

– Mladima je potrebno radno iskustvo za vrijeme studiranja koje će im olakšati ulazak u svijet rada. Istaknuo bih i vrijednost kvalitetnog mentorstva, koja je neprocjenjiva. Vodeće  kompanije na tržištu poput COMBIS-a ovakvim inicijativama doprinose optimizmu u domaćem IT-u u pogledu edukacije i zapošljavanja. – rekao je doc. dr. sc Željko Ilić, docent Zavoda za telekomunikacije FER-a.

Komentari na članak

Vezani članci

Izvor: Tumblr

Poslijediplomski studij

Gran Sasso Science Institute stipendije u Italiji

Želite li se okušati u poslijediplomskom studiju u Italiji, Gran Sasso Science Institute nudi vam mogućnost stipendiranja kao internacionalnim studentima. Rok za prijavu je do 20. lipnja.

Bezvoljnost

Troškovi studentskog života

Što napraviti kada studentske pogodnosti zakažu?

Iako je studentsko doba prepuno financijskih pogodnosti, često se uhvatimo kako brinemo o nužnim troškovima života, mozgamo o visokoj školarini, grizemo se kad si želimo nešto priuštiti ili samo ispijati kave, žalimo za putovanjima na koja nismo otišli.

LGBT

Medicinski fakultet u Rijeci

LGBT zajednica tema ovogodišnjeg kongresa „Studenti za ljudska prava“

Na kongresu možete sudjelovati u različitim predavanjima i radionicama, koje će voditi profesori, psiholozi, predstavnici udruga LORI, TransParent, Psihološko sveučilište SSC, Zg Pride i studenti.

laptop

Softverska ograničenja

Plagijata će ipak još biti; softveri za provjeru autentičnosti radova imaju značajan nedostatak

Hrvatski će se fakulteti uskoro početi koristiti softverima za detekciju plagijata Turnitin i PlagScan koji nemaju mogućnost provjere plagijata sa stranih jezika, što znači da će studenti moći plagirati strane radove bez detekcije.

Stipendije Zaklade Marin Čilić

Natječaj za 20 stipendija i 1 donaciju školama

Zaklada „Marin Čilić” ponovno stipendira

Stipendije se i ove godine dodjeljuju u nekoliko kategorija: deset glazbenih stipendija u vrijednosti od 10 000,00 kn namijenjeno je učenicima osnovnih i srednjih glazbenih škola, deset stipendija u vrijednosti od 10 000,00 kn za mlade sportaše srednjoškolce koji moraju biti članovi nacionalne selekcije u individualnom olimpijskom sportu te jedna donacija školi u vrijednosti od 50 000,00 kn za obnovu laboratorija prirodnih predmeta.