Inicijativa za mlade

COMBIS stipendira mlade IT talente

COMBIS dodijelio stipendije

Vodeći pružatelj IT usluga u Hrvatskoj dodijelio je i ove godine stipendije studentima FER-a.

Vodeći pružatelj IT usluga u Hrvatskoj – COMBIS – dodijelio je i ove godine stipendije studentima zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva za 2017. godinu. Također, obvezao se studentima osigurati i iskustvo na konkretnim razvojnim projektima iz područja mrežnih tehnologija. Stipendistima je, uz mentorstvo profesora s FER-a, osigurano i mentorstvo više stručnjaka COMBIS-a.

– Prošle smo godine stipendirali trojicu studenata i bili smo jako zadovoljni njihovim doprinosom timu. Oni danas više nisu stipendisti, nego naše kolege na koje smo izuzetno ponosni. I ove godine očekujemo isto pozitivno iskustvo s novim stipendistima. – komentirao je Domagoj Pehar, tehnički direktor sektora IP komunikacija COMBIS-a.

Svoje je dojmove podijelio Ivan Nikolić, student pete godine FER-a i jedan od ovogodišnjih stipendista COMBISa:

– Prvi su dojmovi u COMBIS-u odlični, dio sam tima koji rado pomaže, koji puno radi na zahtjevnim i zanimljivim projektima, a nađe se vremena i za opuštanje u COMBIS Zen roomu, sportske aktivnosti ili igranje PlayStationa. To su sitnice, ali stvaraju dobru radnu atmosferu. –

COMBIS podržava mlade IT stručnjake i jedan je od dugoročnih ciljeva kompanije mladima omogućiti što više konkretnih ICT znanja i prilika za dokazivanje. Iz istog je razloga formirao interni startup pod nazivom NeoStartup, uključen je u mnoga studentska IT natjecanja te organizira try{code}catch hackathon.

– Mladima je potrebno radno iskustvo za vrijeme studiranja koje će im olakšati ulazak u svijet rada. Istaknuo bih i vrijednost kvalitetnog mentorstva, koja je neprocjenjiva. Vodeće  kompanije na tržištu poput COMBIS-a ovakvim inicijativama doprinose optimizmu u domaćem IT-u u pogledu edukacije i zapošljavanja. – rekao je doc. dr. sc Željko Ilić, docent Zavoda za telekomunikacije FER-a.

Komentari na članak

Vezani članci

Paula

Paulina Erasmus priča

„Čeka vas nezaboravno iskustvo – samo naprijed!“

Studentica Paula otkrila nam je kako se provela prošle godine na razmjeni studenata u Njemačkoj.

Regional Case Study

Studentsko natjecanje

Rješavanjem poslovnih slučajeva na Regional Case Studyju do 12 000 kuna

Prijave za Regional Case Study otvorene su do 9. studenog. Natjecatelje očekuju četiri poslovna slučaja i nagradni fond od 12 000 kuna.

Špancirfest 2016.

Najkreativniji hrvatski festival

FOTO: Kreativnost, razigranost i pozitivna energija obilježile 18. Špancirfest

Studenti i mladi kreativnim su radionicama i projektima obogatili osamnaesto izdanje Špancirfesta. U Varaždinu ih možete posjetiti još samo danas!

studenti za Čičku Poljanu

Humanitarna akcija studenata Veleučilišta Velika Gorica

Studenti pristigli u pomoć Čičkoj Poljani

Studenti priskočili u pomoć Čičkoj Poljani i uz pomoć Crvenog križa pomagali mještanima.

foto

Srednjoeuropski program razmjene za sveučilišne studije

Sve ono što program CEEPUS čini boljim od Erasmusa

Otkrivamo što je CEEPUS, što ga razlikuje od Erasmusa, u kojim zemljama možete ostvariti boravak, koliko iznosi stipendija i druga pitanja.