LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Turistička manifestacija u Karlovcu

Psihomodo Pop na Ivanjskom krijesu vatreno pozdravlja ljeto

Puno je dobrih razloga za posjetiti jedinstveni festival vatre u gradu na četiri rijeke. Uz spektakularno paljenje krijesova i vatromet, pohrlite k ljetu uz koncert rokerske atrakcije Psihomodo Pop.

Puno je dobrih razloga za posjetiti jedinstveni festival vatre u gradu na četiri rijeke. Uz spektakularno paljenje krijesova i vatromet, pohrlite k ljetu uz koncert rokerske atrakcije Psihomodo Pop.

Svi putevi 23. lipnja vode na jednu od najstarijih karlovačkih turističkih manifestacija s krijesovima, vatrometom i još puno vatrene zabave. A Ivanjski krijes poziva sve da se toga petka pridruže na obalama rijeke Kupe – u Karlovcu.

– Puno je dobrih razloga da se u petak 23. lipnja zaputite u grad na četiri rijeke i doživite vatreni spektakl u Karlovcu. – slažu se i svi sudionici konferencije za novinare, koja je održana u kompaniji HEINEKEN Hrvatska povodom ovogodišnjeg Ivanjskog krijesa.

Na ovogodišnjem izdanju bit će doista uzbudljivo i vatreno, najavljuje Turistička zajednica Grada Karlovca, čija direktorica Tihana Bakarić s veseljem ističe da Grad i gradske tvrtke Čistoća, Zelenilo i Mladost, Javna vatrogasna postrojba, kao i Hrvatske vode, podržavaju ovu najstariju tradicijsku manifestaciju grada. Sa zadovoljstvom spominje suradnju s gradskim četvrtima Banijom i Gazom kao tradicionalnim suorganizatorima, a posebice dugogodišnju suradnju s Karlovačkim kao generalnim sponzorom manifestacije. Naglašava da su ove godine, paralelno s organizacijom manifestacije, u suradnji s Ministarstvom kulture RH započeli proces prijave Ivanjskog krijesa na listu nematerijalne kulturne baštine.

Karlovačko devetu godinu zaredom podržava događaj kao jednu od glavnih turističkih manifestacija u ovom gradu.

– Ivanjski krijes je dio tradicije grada Karlovca. Podržavajući događanja kao što je Ivanjski krijes, doprinosimo boljoj kvaliteti života u Karlovcu. Za nas kao proizvođača piva ljeto je iznimno važno doba godine i mi se uvijek nadamo da će ono biti dugo i toplo. Stoga, pozivam sve da dođu u Karlovac na Ivanjski krijes kako bismo svi zajedno mogli poželjeti dobrodošlicu ljetu. – ističe Ljudmila Bratko Gašpić, rukovoditeljica korporativnih komunikacija, HEINEKEN Hrvatska.

Predstavnica gradskih četvrti Gaza, Sara Požar, te Berislav Besedić, predstavnik Banije, prenijeli su kako pripreme protječu u najboljem redu, ističući da je rivalstvo između dviju četvrti tradicionalno, ali je u osnovi svega ipak pozitivni natjecateljski duh i dobra zabava. I ove godine nogometna utakmica Gaze i Banije privući će mnoge zainteresirane da navijaju za svoje favorite, kao što će to činiti i na tradicionalnom povlačenju užeta na sredini Kupskog mosta.

Nema sumnje da će se Karlovčani kao i svake godine okupiti u velikom broju toga dana na ulicama u središtu grada. Dočekat će ih prigodna ugostiteljska i druga ponuda, zabavljat će ih ulični zabavljači i žongleri s vatrom, kao i glazbeni izvođači Rivers bend na strani Banije i Academico bend na strani Gaze. Svi sudionici tiskovne konferencije posebno ističu i važnost sigurnosnog aspekta manifestacije te pozivaju sve da dožive krijesove te da se dobro zabave, ali prije svega da uživaju savjesno i odgovorno kako i priliči ovoj tradicionalnoj karlovačkoj priredbi.

A da neće nedostajati atraktivnih sadržaja, poručio je i Vedran Galić, direktor G.A.D. PRODUKCIJE, organizacijskog partnera manifestacije, ističući kako Ivanjski krijes posjeduje potencijal da se kroz nekoliko godina preobrazi i u pravi festival vatre u Karlovcu. Izražava zadovoljstvo što se ideja koncerata bez naplate ulaznica u Šancu pokazala odličnom, a s ponosom ove godine najavljuje pravu rokersku poslasticu – koncert benda Psihomodo Pop.

Ne propustite, stoga, najrazličitija vatrena iznenađenja na ulicama Karlovca, spektakularno paljenje krijesova i vatromet u 22:00 na obalama Kupe i koncert legendarnog benda u 22:30 u jednom od najljepših gradskih parkova – karlovačkom Šancu. Naime, najavljuje izvedbu brojnih svojih hitova – Natrag u garažu, Frida, Kad sam imao 16, ali i novijih uspješnica kao što je Donna.

FOTO: G.A.D. PRODUKCIJA