LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Rekreacija

UNIRI se giba: besplatno sudjelujte u raznovrsnom sportskom sadržaju

Sve sudionike očekuje bogat startni paket te okrjepa na kraju utrke te je osigurana medicinska pomoć.

Sve sudionike očekuje bogat startni paket te okrjepa na kraju utrke te je osigurana medicinska pomoć.

U subotu, 26. ožujka 2022, s početkom u 9 sati na Kastvu će biti održano drugo izdanje orijentacijske utrke UNIRI se giba.
– Riječ je o projektu kojim pozivamo sve građane na rekreaciju i bavljenje sportom. Nakon prošlogodišnjeg pilot-projekta i ove će godine građani imati priliku uključiti u raznovrstan sportski sadržaj, i to potpuno besplatno. – poručuju organizatori. 
I ove će godine sudionici imati priliku sudjelovati u orijentacijskoj utrci te upoznati stazu kroz Kastavsku šumu, uz pomoć karte (i po želji kompasa). Stazu od 10-ak kilometara svatko će moći proći putovima koje sam odabere, a cilj je u što kraćem vremenu pronaći sve zadane kontrolne točke.
 
Prije same utrke svi će sudionici imati priliku čuti zanimljivo i interaktivno predavanje o prvoj pomoći (u planini). Cilj je naučiti sudionike korisnim vještinama. Sudionici će dobiti praktične i teoretske informacije o izazovima s kojima se moraju nositi gorski spasitelji: pronalaženje izgubljenih ljudi, zaustavljanje većih krvarenja, izbjegavanje daljnjeg hipotermičnog razvoja i ozljeda udova. Bit će pokazano kako pružiti osnovnu prvu pomoć u planini, za rješavanje manjih ozljeda ili pružanje više vremena spasiteljima za dolazak.
 
Događanje započinje u 9 sati na Fortici na Kastvu, gdje će se podizati startni brojevi i startni paketi.
 
Radi se o jednostavnoj orijentacijskoj utrci, što znači da kompas nije neophodan, ali može sudionicima olakšati kretanje. Savjetuje se odjenuti se sukladno terenu i vremenskim uvjetima te se preporučuje nošenje vlastite tekućine u bočicama, kako bi smanjili korištenje plastike. Sve sudionike očekuje bogat startni paket te okrjepa na kraju utrke te je osigurana medicinska pomoć.
 
S ciljem podizanja svijesti o važnosti ekologije i očuvanja prirode bacanje bilo kakvog smeća (boca, vrećica, gelova) prije, za vrijeme ili nakon utrke donijet će diskvalifikaciju.
 
Projekt UNIRI se giba nastao je u suradnji Riječkog športskog sveučilišnog saveza i Ureda za sport Sveučilišta u Rijeci s ciljem povećanja broja rekreativnih aktivnosti, koje se nude kako studentima i djelatnicima Sveučilišta tako i građanima. Projekt će se sastojati od više sportskih događaja tijekom godine, a svaki sadrži i edukativni dio.

Prijave se zaprimaju na poveznici, no požurite jer je broj sudionika ograničen. 
FOTO: UNSPLASH