LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus u Hrvatskoj

COVID potvrda od utorka će biti potrebna na mnogim mjestima, evo kako doći do nje

Za podizanje COVID potvrde postoji više načina, a mnogima u sustavu školstva (uključujući studente) će od idućeg tjedna dobro doći.

Za podizanje COVID potvrde postoji više načina, a mnogima u sustavu školstva (uključujući studente) će od idućeg tjedna dobro doći.

Od sljedećeg tjedna COVID potvrde bit će potrebne svim zaposlenicima javnih i državnih službi, a neki fakulteti već su najavili uvođenje istih za studente. Detalje saznajte ovdje.

Potvrdu mogu zatražiti svi građani koji su cijepljeni, imaju negativan rezultat testa na koronavirus ili su ga nedavno preležali.

Za dobiti potrebnu COVID povrdu postoji nekoliko načina. Prvi je fizičko podizanje potvrde na svim testnim mjestima, kao i na HZZO šalterima. Također, mogu se dobiti i u domovima zdravlja, pedijatrijskim i stomatološkim ordinacijama ― ukupno na 460 punktova u Hrvatskoj.

Također, može se izvaditi digitalna potvrda preko usluge eGrađani. Tamo se može prijaviti preko eOsobne iskaznice, poslovnih certifikata, HZZO iskaznice ili bankovnog tokena. Nakon preuzimanja potvrde, ponosni vlasnici mogu skinuti mobilnu aplikaciju CovidGO, putem koje će u svakoj potrebnoj prilici moći pokazati kod za skeniranje.

Na današnjoj presici Stožera, pomoćnica ravnatelja HZZO-a Jelena Curać apelirala je na građane da preko vikenda vade potvrde isključivo preko sustava eGrađana.
FOTO: UNSPLASH