LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Proslavljena 50. obljetnica PFTOS-a

Dva osječka fakulteta surađuju na međunarodnom studiju biotehnologije; izvodit će se od jeseni

Osječki Prehrambeno-biotehnološki fakultet proslavio je 50. godina svojeg postojanja i najavio novi studij na engleskom jeziku.

Osječki Prehrambeno-biotehnološki fakultet proslavio je 50. godina svojeg postojanja i najavio novi studij na engleskom jeziku.

Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u četvrtak je proslavio 50. obljetnicu, prilikom čega je dekan prof. dr. sc. Jurislav Babić najavio međunarodni studij biotehnologije na engleskom jeziku, piše Glas Slavonije.

Studij će se izvoditi u suradnji s Medicinskim fakultetom u Osijeku, i to već od iduće akademske godine, no on nije jedini pokazatelj uspješnosti. Naime, dekan je osim obrazovanja istaknuo znanstveno-istraživačku djelatnost i suradnju s gospodarstvom te otkrio da je važan dio brenda organizacija znanstvenih i stručnih skupova, koje, kako prenosi Glas Slavonije, svake godine posjeti više stotina stručnjaka, znanstvenika i gospodarstvenika iz različitih područja.
– Jedan od uspjeha našeg Fakulteta su prihvaćene prijave naših projekata na europske fondove. Trenutačno se provode projekti vrijedni 20 milijuna kuna. Najvažniji je strateški cilj Fakulteta stvaranje preduvjeta za izgradnju nove zgrade Fakulteta u prostoru sveučilišnog kampusa. PTFOS je privremeno smješten u zgradama starim 250 godina u osječkoj Tvrđi, koje nisu adekvatne za moderno visoko učilište. – nastavlja dekan Babić.
Tijekom proslave dodijeljene su plakete, povelje i zahvalnice onima koji su na neki način doprinijeli Fakultetu, pa su tako plakete, između ostalih, pripale Osječko-baranjskoj županiji i dekanu Babiću, dok su zahvalnice dobili prof. dr. sc. Krunoslav Zmaić s Fakulteta agrobiotehničkih znanosti u Osijeku, Međunarodna federacija za zdravstvenu ekologiju, Veleučilište u Požegi i Agronomski fakultet u Zagrebu. Rektor prof. dr. sc. Guberac, Hrvatski veterinarski institut i Institut Ruđer Bošković iz Zagreba nagrađeni su poveljama.
FOTO: PIXABAY