LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Organizacija nastave

Nakon rektorove i stožerove preporuke dio studenata uskoro na nastavi uživo

Pet fakulteta obavijestilo je kako će se u narednom razdoblju održavati nastava nakon preporuka da se prijeđe na model A.

Pet fakulteta obavijestilo je kako će se u narednom razdoblju održavati nastava nakon preporuka da se prijeđe na model A.

Rektor Sveučilišta u Splitu Dragan Ljutić objavio je 6. svibnja preporuku održavanja nastave prema modelu A, sukladno odluci Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije. Nekolicina splitskih fakulteta već je obavijestila studente o potpunom ili djelomičnom prelasku na taj oblik nastave.

Kemijsko-tehnološki fakultet

KTF-u predavanja će se i seminari od 10. do 14. svibnja održavati online, a tako će ostati sve do 17. svibnja, kada će se studenti vratiti predavanjima i seminarima uživo. 

– Studenti će od 17. svibnja 2021. po potrebi biti podijeljeni u grupe, pri čemu će jedna grupa imati kontaktnu nastavu, a ostale online, uz rotaciju po tjednima. O tome će i studenti i predmetni nastavnici biti pravodobno informirani preko mrežnih stranica Fakulteta.

Laboratorijske vježbe, kolokviji i ispiti te izrada završnih i diplomskih radova nastavit će se provoditi kontaktno na Fakultetu uz pridržavanje svih važećih protuepidemioloških mjera i prema uputama uprave Fakulteta, kako je priopćeno.

Katolički bogoslovni fakultet

Dekan Mladen Parlov kratko je priopćio studentima i nastavnicima da će se nastava od 10. svibnja na KBF-u ponovno izvoditi uživo.

Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije

S FGAG-a priopćili su da će se nastava u tjednu od 10. do 14. svibnja 2021. godine održavati u skladu s preporukom Rektora od 6. svibnja 2021, Odlukom Stožera Civilne zaštite od 6. svibnja 2021. te Odlukom Dekana od 24. rujna 2021. kojoj je moguće pristupiti ovdje.

Sukladno odlukama i preporukama odvijat će se postupni prijelaz s učenja na daljinu (modela C) na klasični način učenja (model A).
– Nastavnici su dužni obavijestiti studente o obliku provedbe nastave u ovom tjednu za svaki kolegij koji predaju, a sve prema mogućnostima organizacije nastave na pojedinom kolegiju i uvažavajući mogućnost dolazaka studenta koji žive izvan Splita. Studenti su dužni pratiti obavijesti predmetnih nastavnika na platformama koje se koriste za učenje na daljinu, kao i na mrežnim stranicama Fakulteta.

U nadi kako ćemo u tjednu od 17. svibnja u cijelosti moći prijeći na klasičan način učenja, sve vas pozivam na međusobno uvažavanje i razumijevanje u ovom prijelaznom periodu.
Medicinski fakultet

Zbog manjka  prostora i obveze poštivanja svih epidemioloških mjera te preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo od ponedjeljka 10. svibnja 2021. godine na svim studijskim programima Fakulteta predavanja i seminari i dalje se provode online, priopćio je Fakultet. Ispiti se od ponedjeljka, 10. svibnja 2021. godine, provode uživo na Fakultetu ili nastavnim bazama Fakulteta poštujući sve epidemiološke mjere.

Odluku od 6. svibnja, koju potpisuje Dekan, moguće je pronaći ovdje.

Ekonomski fakultet

Ekonomski fakultet u Splitu jedan je od fakulteta koji je obavijestio studente o održavanju nastave, no za razliku od nekolicine njih, na EFS-u nastava će se do daljnjeg odvijati u virtualnom okruženju, uz pomoć dostupnih informacijskih tehnologija.
FOTO: UNSPLASH