LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tehničko veleučilište u Zagrebu

TVZ adaptirao i opremio nove prostore od 2 tisuće kvadrata

Dekanica TVZ-a prof.dr.sc. Jana Žiljak Gršić ističe kampus kao veliki napredak za studente, buduće inženjere, koji će obrazovanjem stečenim na TVZ-u doprinijeti uspjehu ukupne zajednice.

Dekanica TVZ-a prof.dr.sc. Jana Žiljak Gršić ističe kampus kao veliki napredak za studente, buduće inženjere, koji će obrazovanjem stečenim na TVZ-u doprinijeti uspjehu ukupne zajednice.

Tehničko veleučilište u Zagrebu nakon godinu dana intenzivnog rada, uz financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, kao i iz vlastitih sredstava adaptiralo je nove prostore za nastavu od 2000 metara kvadratnih na adresi Borongajska cesta 83e.

Osnovano prije 25 godina odlukom Vlade Republike Hrvatske u čijem je vlasništvu i danas kao najveće hrvatsko veleučilište u STEM području, ukupno broji 4.575 aktivnih studenata koji imaju izvrsne kompetencije i iznimno su traženi na tržištu rada, ističu s TVZ-a.

Aktualni studijski programi izvode se na stručnim prijediplomskim i diplomskim studijima elektrotehnike, graditeljstva, informatike, računarstva, strojarstva, mehatronike, digitalne ekonomije, informacijske sigurnosti i digitalne forenzike. U razvojnom planu je uvođenje novih studijskih programa inženjerstva električnih vozila.

Obnovljeni prostor koji se uskoro otvara predviđen je za studente informatike i računarstva kojih trenutno ima oko dvije tisuće. Novouređeni i opremljeni prostori predviđeni su primarno za održavanje nastave. Objekt sadrži dvije velike predavaonica, četiri računalne učionice i četiri učionice za dizajn i multimediju, knjižnicu i zbornicu za nastavnike.

„Projekt Borongaj” je od iznimne važnosti  jer je kreirao prvi suvremeni namjenski i kvalitetan prostor za nastavu Informatičko računarskog odjela koji slijedi standarde izvrsnosti uvjeta obrazovanja Europske Unije. Dekanica TVZ-a prof.dr.sc. Jana Žiljak Gršić ističe kampus kao veliki napredak za studente, buduće inženjere, koji će obrazovanjem stečenim na TVZ-u doprinijeti uspjehu ukupne zajednice.

Tehničko veleučilište u Zagrebu 8. travnja održava obilazak završne faze uređenja renoviranog prostora na Sveučilišnom kampusu Borongaj.
FOTO: TVZ PRESS