LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SKANDAL U ŠKOLI

Druga strana priče: „Dobar kao profesor i dobar kao osoba, vidi se da nije pukao“

Profesoru prijeti do osam godina zatvora, ali dio učenika je na njegovoj strani i pruža mu podršku.

Profesoru prijeti do osam godina zatvora, ali dio učenika je na njegovoj strani i pruža mu podršku.

Scena koja se dogodila prije nekoliko dana u zagrebačkoj Strojarskoj tehničkoj školi Frana Bošnjakovića, dobila je novi zaplet. Naime, profesor (61) koji se potukao s učenicima, nalazi se u istražnom zatvoru i tamo će ostati mjesec dana, ali tvrdi da nije bio pijan tog dana, piše Tportal.
 


VEZANO: Pijani profesor pretukao učenika: ovo mu nije prvo pijanstvo u školi



Iz policije je priopćeno da je nakon provođenja kriminalističkog istraživanja utvrđeno da je profesor nanio lakše ozljede učenicima za vrijeme održavanja nastave. Prema navodima, istog dana profesor je uhićen, a ovo je dio njegove obrane.
 

„U krivu sam. Znam da moram prestati s povremenim pivicama. I znam da nisam trebao tako reagirati jer sam ipak ja profesor i zbog toga mi je jako žao. Ali poričem da sam bio u razredu pod utjecajem alkohola. Bilo je to na četvrtom satu nastave. (…) Jedan učenik je puštao glazbu na satu, drugi je bacao kuglice koje je ukrao s novogodišnjeg bora.” –  izjavio je profesor prema Jutarnjem listu.


61-godišnjak je opisao kako je došlo do samog sukoba, odnosno čime su ga učenici provocirali.
 

„Onda je jedan digao tri prsta i rekao mi da sam četnički vojvoda. Pitao sam ih “Tko vas je tako odgojio!?” (…) S police je pala remenica i udarila đaka. Nastavili su me dalje provocirati, a jedan učenik mi je rekao “Ajmo popiti bombicu van.” Tom jednom đaku koji se ozlijedio rekao sam da se makne od mene te sam ga odgurnuo i pali smo. A ostali đaci su to sve gledali i doslovno navijali.“ – ispričao je, piše Jutarnji list.

 


VEZANO: Uhićena učiteljica koja je organizirala tučnjave među učenicima


 

Taj učenik je sam po sebi provokator


Profesoru sada prijeti do osam godina zatvora zbog nanošenja lakših ozljeda dvojici učenika. Ipak, skupina učenika za Novu TV je ispričala drugu stranu priče.
 

„Taj učenik je sam po sebi provokator, voli zezati profesora i profesoru je prekipjelo, makar ja tu smatram da je više kriv učenik nego profesor zato što on nema što provocirati i govoriti mu nešto.“ – rekao je jedan od učenika za Dnevnik Nove TV.


Pale su i uvrede na račun profesorove preminule žene.
 

„Taj je učenik vrijeđao njega i njegovu ženu spominjao, da je četnik, a žena i troje braće su mu umrli prije nekoliko mjeseci i to je radio učestalo nije samo na tom satu nego unazad par sati“, objasnio je drugi učenik.


Učenici su reporteru Nove TV ispričali da do sada nitko nije imao problema s profesorom.
 

„Dobar kao profesor i dobar kao osoba, vidi se da nije pukao“, bile su riječi trećeg učenika. 

FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA