LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Privatnost korisnika

Novosti na WhatsApp-u: nestajuće glasovne poruke

Poruku treba otvoriti unutar 14 dana, inače postaje nedostupna.

Poruku treba otvoriti unutar 14 dana, inače postaje nedostupna.

WhatsApp je nedavno uveo novu opciju za dodatnu privatnost korisnika – nestajuće glasovne poruke. Ova značajka omogućuje slanje glasovnih poruka koje se mogu preslušati samo jednom, nakon čega postaju nedostupne. Iako je opcija slanja privremenih slika i videa postojala još od 2021. godine, mnogi je nisu koristili za osjetljive materijale. Sada se nadaju da će korisnici prepoznati prednosti i početi koristiti poruke koje nestaju i za audiosadržaj, prenosi Zimo.


VEZANO: Mentalno zdravlje i internet: istraživanje s drugačijim rezultatima



Korisnici mogu dijeliti osjetljive informacije u glasovnim porukama, bez obzira na to radi li se o čitanju podataka o kreditnoj kartici prijatelju ili planiranju iznenađenja, ističe se na službenom blogu WhatsAppa. Za usklađivanje s opcijom jednokratnog pregledavanja fotografija i videozapisa, jednokratne audioporuke jasno su označene ikonom jednokratno i mogu se reproducirati samo jednom.
 

Kako poslati nestajuću glasovnu poruku?


Pošiljatelj mora aktivirati ovu opciju za svaku glasovnu poruku kojoj želi odrediti trajanje. Jednostavno pritisnite i držite prst na mikrofonu tijekom snimanja poruke, a zatim povucite prst prema gore kako biste označili da je poruka jednokratna. Nakon slanja, primatelj će biti obaviješten o privremenoj poruci koja se neće automatski spremiti na uređaj, a poruka će biti označena ikonom broja 1 u krugu. Poruku treba otvoriti unutar 14 dana, inače postaje nedostupna.

Također, ovakva poruka ne može se spremati, označavati zvjezdicom, prosljeđivati ili dijeliti.

Važno je napomenuti da se ova opcija postupno uvodi za sve korisnike Androida i iOS-a. WhatsApp je još jednom unaprijedio svoje značajke kako bi pružio veći stupanj privatnosti i kontrole korisnicima prilikom dijeljenja osjetljivih informacija.

FOTO: FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA