LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Božićni klasik

BOŽIĆNI RECEPT Čokoladni raspucanci

U ovim kolačićima možete uživati čak dva tjedna.

U ovim kolačićima možete uživati čak dva tjedna.

Pripremite se za pravu poslasticu s receptom za klasične čokoladne raspucance. Ovi sočni kolačići oduševit će vaša nepca, a priprema je jednostavna i brza. Recept za ove božićne kolačiće donosi BakeMe.
 

Sastojci:

 

– 200 g tamne čokolade

– 200 g glatkog brašna

– 2 jaja

– 100 g smeđeg šećera

– 50 g maslaca (sobna temperatura)

– 1 vrećica vanilin šećera

– prstohvat soli

– 1/2 žličice praška za pecivo

– šećer u prahu
 


VEZANO: Najbrži recept za fritule za sve one koji: „nedaju 5 eura za fritule na Adventu"


 

Priprema:


1. Otopite tamnu čokoladu na pari i ostavite je da se malo ohladi.

2. U drugoj posudi pomiješajte jaja, šećer i vanilin šećer. Dodajte maslac sobne temperature i otopljenu čokoladu, povežite sve mikserom.

3. U zasebnoj posudi pomiješajte brašno (prethodno prosijano), prašak za pecivo i prstohvat soli.

4. Polako dodajte suhe sastojke smjesi jaja, šećera, maslaca i čokolade, miksajući cijelo vrijeme na laganoj brzini.

5. Kada dobijete jednolično tijesto, pokrijte ga i stavite u hladnjak na dva sata.

6. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pripremite dva lima za pečenje obložena papirom.

7. U posudu stavite šećer u prahu (za valjanje kuglica).

8. Žličicom vadite tijesto veličine oraha, oblikujte kuglice rukama, uvaljajte ih u šećer u prahu i stavite na lim s razmakom između svake kuglice.

 9. Pecite ih 10-ak minuta.

10. Ohlađene čokoladne raspucance spremite u kutiju za kekse i uživajte u njima unutar sljedećih 14 dana.

FOTO: FOTO: BAKEME.COM.HR