LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
jednostavno i brzo

Najbrži recept za fritule za sve one koji: „nedaju 5 eura za fritule na Adventu"

Ovim receptom dobit ćete puno više fritula za puno manju cijenu.

Ovim receptom dobit ćete puno više fritula za puno manju cijenu.

U ovo blagdansko razdoblje, kada se mirisi kuhinja miješaju s toplinom obiteljskih okupljanja, fritule postaju nezaobilazna poslastica. Na skoro svakom su štandu na Adventu, ali ipak, cijene su za mnoge previsoke. Ovaj jednostavan recept koji donosi Zadovoljna.hr, brz je način pripreme tradicionalnog blagdanskog užitka. Ispast će vam puno više fritula, za puno manu cijenu.
 

Sastojci:

   
    25 dag mekog brašna

    1 veliko jaje

    1 jabuka

    180 g jogurta (tekućeg ili čvrstog)

    2 žlice šećera

    1 žlica rakije

    1 žlica ruma

    2 žličice praška za pecivo

    Prstohvat soli

    1 litra ulja ili masti (za prženje)
 


VEZANO: Što peći za Božić? Donosimo 5 recepata koje morate isprobati


 

Priprema:

   
U velikoj posudi, pomiješajte jaje sa šećerom i soli. Dodajte sitno naribanu jabuku, jogurt, rakiju i rum te dobro promiješajte. U drugoj posudi, pomiješajte brašno s praškom za pecivo. Dodajte ovu smjesu u prvu, postupno miješajući.

Stavite ulje ili mast u duboku posudu za prženje. Pazite da fritule ne dodiruju dno zdjele, već da plivaju u masnoći. Prilagodite količinu ulja prema potrebi.

Zagrijte ulje na srednjoj temperaturi. Ako je prevruće, fritule će se brzo zapeći izvana, a unutra ostati sirove. Pravilna temperatura omogućit će im da se lijepo napuhnu.

Žlicom uzmite malu količinu smjese i polako je spustite u ulje. Ostavite dovoljno prostora između fritula kako bi se mogle lijepo pržiti sa svih strana. Ne pretrpavajte zdjelu kako biste omogućili lako okretanje fritula.

Ako primijetite da se fritule same ne okreću, lagano ih možete okrenuti vilicom kako bi se pržile ravnomjerno s obje strane.

Na kraju, ostaje samo da uživate u mirisu i okusu ovih tradicionalnih fritula koje će dodatno obogatiti vaše blagdanske trenutke!

FOTO: FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA