LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dugogodišnje studiranje

Anušić: „Možda ste Vi završili tu školu, ja nisam“

Ako ste mislili da je produljenje studija za godinu, dvije puno, pogledajte koliko dugo studira novi ministar obrane.

Ako ste mislili da je produljenje studija za godinu, dvije puno, pogledajte koliko dugo studira novi ministar obrane.

Novi ministar obrane, Ivan Anušić zaplijenio je pozornost javnosti ne samo zbog izbora studija, već i zbog toga što studira već 25 godina. Studij je započeo davne 1997. godine, kada je podigao kredit od 18 tisuća kuna i platio semestre na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, a titulu „bakalara“ dobio je prošle, 2022. godine, piše Tportal.

Iako je preuzeo mjesto ministra obrane, Anušić je planirao nastaviti studij.
 

„Neću zamrznuti status studenta. Kako sam sada u Zagrebu, bliže fakultetu, svakako ću si dati truda i nastaviti studij koji sam započeo prije dvije godine.“ – rekao je prema Tportalu.

 

Ubrzo se predomislio


No, ministar je ipak odlučio zamrznuti studentski status na zagrebačkom Kineziološkom fakultetu gdje je prije dvije godine upisao diplomski studij „Izobrazba trenera“, piše Hina.
 

„Nakon objave članka o mom studiju, uvidio sam da će moja ministarska funkcija ipak izazivati velik interes i potencijalno stvarati pritisak profesorima fakulteta na kojem studiram, stoga sam odlučio zamrznuti studentski status“, naveo je Anušić na Facebook profilu.


Ministrovo obrazovanje bila je i tema u Saboru. Naime, na saslušanju pred članovima saborskog odbora za obranu prošlu srijedu, zastupnik Hrvatskih suverenista Željko Sačić, postavio je pitanje o Anušićevom obrazovanju.
 

„Vrlo dobro znate da je funkcija ministra politička funkcija, da postoje sustavi, uprave, državni tajnici i ljudi koji su kompetentniji u svakom slučaju po svim temama. Ali, imenovanje ministra je čisto političko imenovanje, struka se u ovom smislu ne uzima u obzir, struka za biti ministar jednostavno ne postoji. Možda ste Vi završili tu školu, ja nisam.“ –objasnio je Anušić prema Hini.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA/ KIF FB