LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
INSPIRACIJA ZA BUDUĆE GENERACIJE STUDENATA

Svečano otvoren studio studentske UNIDU televizije: „Kreativan prostor koji će pružiti studentima dodatnu priliku za praktičnu nastavu“

Svečano je otvoren studio studentske UNIDU televizije povodom 20. obljetnice rada Sveučilišta u Dubrovniku, u Kampusu Sveučilišta.

Svečano je otvoren studio studentske UNIDU televizije povodom 20. obljetnice rada Sveučilišta u Dubrovniku, u Kampusu Sveučilišta.

Otvorenju su prisustvovali brojni alumniji, studenti i nastavnici Sveučilišta koji su sudjelovali u nastajanju studentske televizije, a danas rade kao medijski djelatnici diljem Hrvatske.

Glavni urednik UNIDU televizije Alen Roki je istaknuo kako će studio prije svega donijeti jako puno prakse za studente, druženja i dobrog sadržaja iz studentskog života i kako je siguran da će, poput UNIDU radija, i televizija okupiti studente koji se vole baviti ovim poslom i da će im novootvoreni prostor biti od velike važnosti kroz nastavu, ali i za opuštanje pred kamerama.

 

,,Otvaranje studentske UNIDU televizije predstavlja plod suradnje, predanosti i entuzijazma brojnih pojedinaca. Želim se zahvaliti svima koji su sudjelovali u ovom iznimnom projektu, a posebno nizu predavača i tehničkih suradnika, poput Vedrana Benića, Zlatana Gelba, Dominika Miljka i mnogih drugih, koji su svojim entuzijazmom poticali studente da se uključe i doprinesu radu na televiziji."- istaknuo je pročelnik Odjela za komunikologiju, prof. dr. sc. Mato Brautović i dodao kako je studio zamišljen kao mobilni studio s više scena, te kao mjesto za snimanje podcasta i ozbiljnih televizijskih produkcija.

FOTO: UNIDU, PR
 

Otvaranje studija jedna je od strateških odrednica Sveučilišta


Rektor Sveučilišta u Dubrovniku, prof. dr. sc. Nikša Burum službeno je otvorio TV studio i naglasio kako je njegovo otvaranje bila jedna od strateških odrednica Sveučilišta, te kako će studio bit neophodan i za razvoj e-učenja. Otvaranje studija plod je rada uprave, Odjela za komunikologiju te svih koji su na projektu radili. Na ovaj način je kompletiran Odjel za komunikologiju kao najbolji te vrste u Hrvatskoj, koji već dugi niz godina ima studentski radio i gdje se studenti pripremaju za profesionalni rad.

Studio studentske UNIDU televizije bit će kreativni prostor koji će pružiti studentima dodatnu priliku za praktičnu nastavu. UNIDU  TV je audiovizualna elektronička publikacija koja na internetu pruža informativne i edukativne sadržaje namijenjene studentima. Program uređuju i izvode studenti Odjela za komunikologiju, a uz emisije na zahtjev, u kojima gostuju studenti i profesori Sveučilišta, UNIDU TV objavljuje i priloge s temama iz studentske svakodnevice.

FOTO: UNIDU, PR