Josipa Miković

Zaboravila sam temu završnog rada

zavr

Pišem li ovdje o Svjetskom prvenstvu ili o završnom? Iskreno ne znam ni ja točno, ali mogu vam reći da ima svačeg po malo.

Ove godine smo dobili vijest kako se naš faks (Odjel za kulturologiju) spaja s Umjetničkom akademijom. Odlična vijest – neki oduševljeni, neki nisu. Mene boli briga, samo da kad završim ove tri godine, imam gdje upisati diplomski i da dobijem diplomu. Problem je taj što je Odjel za kulturologiju izbrisan i više ne postoji, a nova akademija još nije prošla zadnju fazu postanka, tako da trenutno nisam na faksu – doslovno i figurativno. I sad se pokušavam prijavit za dom, ispunjavam online obrazac i trebam ispuniti na kojem sam fakultetu, upišem Akademija za umjetnost i kulturu – ništa ne izbacuje, upišem Odjel za kulturologiju – ništa ne izbacuje. I sad si mislim, nema veze, ostavit ću ja to Odjel za kulturologiju, nema veze što nema kod njih u sistemu. Ali, ne mogu ostavit to jer mi odmah izbacuje na stranici kako to ne postoji i da moram staviti nešto čega ima, drugim riječima – nešto što postoji. Najbolje bi bilo da ja tu kućicu ostavim praznu. Bit će zabavno kad im budem objašnjavala kako ja studiram, ali nisam na faksu.

Šalim se, naravno, riješit će se to s vremenom, meni se nikamo ne žuri. Sada se više frustriram samo zato što trebam pisati završni pa onda skrećem svoj um s teme, samo kako ne bih razmišljala o tome da će me mentorica ubit ako joj uskoro ne pošaljem prvu verziju. Ne znam kako je vama išlo (ili ide) s pisanjem završnog rada. Mogu vam reći da meni ne ide. Iako mi je malo stiska na faksu, ispitni su rokovi, ja ležim svaki dan i ne radim ništa. A trebala bih učiti, trebala bih pisati završni, ali ja moram završiti na BuzzFeedu i riješiti kviz da saznam koja sam Disney princeza. By the way, ispalo mi je da sam Belle, tako da svaki dan očekujem kada ću bit zarobljena u dvorcu sa Zvijeri i veselim se danu kada će se on pretvoriti u zgodnog princa. Možda će u onoj njegovoj knjižnici biti neka korisna knjiga koju mogu iskoristiti za završni.

Još uz to, zaboravila sam koji mi je točan naslov za završni. Znam koja mi je teza, čime se trebam baviti, ali neki dan sam pravila naslovnu stranicu i totalno sam zaboravila koji mi je naslov. Prije jedno tjedan dana sam se pokušala sjetit naslova, ali nikako mi ne pada na pamet. I već tjedan dana govorim da ću otići mentorici, ali bojim se da će me se odreći ako joj dođem i kažem da sam zaboravila naslov. Imam ga zapisanog na jednom papiru, ali to je jedan papir koji je, ako sam ga donijela kući, vjerojatno završio u smeću.

Kako je sada Svjetsko prvenstvo, to je još jedna stvar oko koje se brinem. Umjesto da razmišljam o tome kako će mi izgledati završni, ja razmišljam o teorijama zavjere s kim će sve Hrvatska igrati i što bi se sve moglo dogoditi kada dođemo do finala. O tome sam neki dan pričala s prijateljicom, koja isto još nije počela pisati završni. Sve je lakše kada ima još netko uz tebe koji je napravio 0%, pogotovo kada je to tvoja bliska prijateljica. Imam dvije prijateljice s faksa koje su već predale završni, drugi kolega je krenuo s pisanjem. Ja sam napravila naslovnu stranicu i to je za mene dosta. Ispiti su, idući tjedan ću ga pisati. Reče ona i nastavi gledati statistike Svjetskog prvenstva.

Dobro, možda malo pretjerujem da su mi sada rokovi, jer realno, ostao mi je još samo jedan ispit koji ću, nadam se, položit u petak (držite mi fige hehe). I kako da ja sad pišem završni kada imam usmeni u petak, pa mislim ne bi bilo u redu kada moram učiti. Hoće li Josipa stvarno učiti? Naravno da neće. Josipa će čitati članak koji donosi sve detalje o stvarima koje trebaš znati kada se udaješ, kako izabrati vjenčanicu, tj. kako točno razlikovati modele vjenčanica i koje frizure i šminka najbolje stoje uz šta. (Nemam dečka.)

Komentari na članak

Vezani članci

Suradnja EFOS i MAKO

Suradnja EFOS-a s poslovnim subjektima

Najuspješnijim osječkim studentima Marketinga ponuđena prilika za posao u MAKO-u

Studenti druge godine diplomskog studija Marketing, u sklopu kolegija Marketing – strategije, rješavali su poslovni slučaj poduzeća MAKO d.o.o. Najuspješniji timovi u završnici su održali svoje prezentacije te dobili svečana priznanja i nagrade.

United Kingdom

TOP 10

Top deset sveučilišta u Velikoj Britaniji

Prema istraživanju Lloyds Bank Quality of Student Life o kvaliteti studentskog života u Ujedinjenom Kraljevstvu, Loughborough University zauzeo je prvo mjesto.

Dom

Katarina Marjanović

Tamo gdje prestaje kuća i počinje dom

Tamo gdje je vjerojatno jedino mjesto na svijetu na kojemu Božić još uvijek ima šanse bit Božić, s metrom snijega ili bez njega. Tamo gdje ti za Zagreb pošalju tri četvrtine kolača, a sebi ostave jednu. Eto tako, ako se zaželiš slatkog.

Osječko ljeto mladih 2017.

37. izdanje manifestacije

Studenti studentima gotovo četiri desetljeća pripremaju bogato Osječko ljeto mladih

Od 11. do 21. lipnja održat će se 37. po redu izdanje Osječkog ljeta mladih. Događaj će okupiti više tisuća studenata i drugih građana Osijeka i okolice.

Kappa centar Osijek

Sveučilište i Ekonomija namjeravaju useliti u poslovne prostore

Osječko Sveučilište odustalo od izgradnje novog kampusa?

Sudeći po tome kako stvari zasad stoje, Kappa centar mogao bi postati novi dom za brojne studente i nastavnike. Naime upravo u tom stambeno-poslovnom kompleksu, Sveučilište i Ekonomski fakultet namjeravaju kupiti prostore koje bi koristili za potrebe različitih službi Sveučilišta.