Lucija Adžić

Muke po studentici rođenoj u ispitnom mjesecu

Inzinjer nicega

Pogodite 'ko ima kolokvije ubrzo. Pogodite 'ko ima rođendan ubrzo. Pogodite 'ko neće učiti. No birthday party November.

Čokolade, čarape i čkolokviji. Za svaki rođendan dobijem čokoladu, čarape i kolokvije. Znaju moji da mi se ledi krv u nogama i pri samoj pomisli na štrebanje. A imam i slabu cirkulaciju. Najdraže su mi one flufaste, mekane koje ne želim skinuti sa sebe. Ponekad dobijem i čokoladu. To je super jer mi uvijek padne šećer dok učim. Nekoliko sam puta dobila gel za tuširanje. Odličan poklon jer se uvijek preznojim kad vidim koliko je skripta debela. Za zadnji rođendan dobila sam novčanik da u njega mogu lijepo spremiti sav novac koji nemam za printanje literature.

Prvi kolokvij na prvoj godini trebala sam pisati na svoj rođendan. Nisam izašla. Na drugoj godini morala sam predati seminar kojem je literatura bio, između ostalog zanimljivog štiva, poslovnik Vlade Republike Hrvatske. Kolokvij je bio koncipiran kao mini obrana seminara. Valjda nas žele pripremiti za obranu diplomskog… Misle da ćemo stići do toga, ha! Deset minuta razgovarala sam s profesoricom kreštavog glasa i j****o dobrog side cuta. Na trećoj je, fala Bogu, rođendan pao u subotu. No, to je pak značilo mamuran vikend i korpa učenju. Preskočila sam sljedeći kolokvij i kupila si kartu za RR. Rujanski rok, štreberu.

Ove godine nova ploča. Izići ću na sve kolokvije i sve ću položiti iz prve. Ozbiljna sam. Diplomski je nova prilika za zaj… za ostvarit svoj puni potencijal. Pa dobro, imam dva kolokvija, al' su stvarno teški predmeti. Ima tu posla. Za jedan skripta ima 70 stranica, za drugi 16. To je cca 100 stranica koje moram znat' k'o vodu pit'. Ali stignem ja to do drugog tjedna, ima dana.

Ili ne?

Počela sam učit', aka, pročitala desetak stranica, dosta za danas. Polako, ali sigurno. Ide to meni. Ionako je to predmet koji mogu svojim riječima pisati. Jest da je literatura dosta zahtjevna, ali, ako nakon četiri godine ne znam da mediji ne utječu na ljude, neću znati nikada. To što se poistovjećujem s Inžinjerom ničega ne znači da ću zbog njegovog statusa ići na kavu umjesto na Figure političkog diskursa i tako biti zakinuta predavanja o rimi, metaforama i metonimijama. E neću. Ići ću u menzu na ručak.

Evo pišem kolumnu, a skripta lijevo od mene, na suprotnom kutu kauča. Čeka na novu rundu i revanš. A ja razmišljam je li bolje otići doma ovaj vikend i feštati, pa opet doma za rođendan i feštati ili se prihvatiti literature dok nije kasno… Nisam slavila sa starim prijateljima valjda još od šesnaestog ili sedamnaestog.

Ma, ima rokova. Društvo je najvažnije.

Komentari na članak

Vezani članci

Rođendan umjetnosti

Na današnji dan

Robert Filliou i neobična priča o „rođenju umjetnosti“

Podržite neobičnu, ali izuzetno pozitivnu ideju umjetnika Roberta Fillioua i danas proslavite 1 000 053. rođendan umjetnosti.

Mozartov rođendan u Lisinskom

Zagrebački orkestar mladih

Proslavite Mozartov rođendan u Lisinskom

„Orkestar s dušom" – Zagrebački orkestar mladih – slavi 260. Mozartov rođendan novim uzbudljivim koncertom u dvorani Lisinski.

Harry Potter

Sretan rođendan, Harry Potter

J. K. Rowling otkrila dosad nepoznate detalje o najpoznatijem čarobnjaku na svijetu

Na današnji dan rođen je Harry Potter, najpoznatiji čarobnjak na svijetu. Autorica serijala o Harryju Potteru nedavno je otkrila dosad nepoznate informacije.

60. godina Duhačkog odsjeka MA

Završetak uspješne godine uz mjesec proslave

Proslava 60. rođendana Duhačkog odsjeka Muzičke akademije

Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu pripremila je proslavu koja će trajati od 26. 11. do 20. 12.

Andrić - naslovna

Na današnji dan

FOTO: Rođen Ivo Andrić, književnik bez rođendana

Na današnji datum 1892. godine rođen je Ivo Andrić – nobelovac, diplomat, političar, a nadasve veliki umjetnik. Tim povodom za vas smo pripremili priču o njegovu burnom životu te galeriju aforizama koji će najbolje dočarati veličinu njegove slave.