Loline ispovijesti

All I want for Christmas is SARMA

https://imgflip.com/i/21e4xz

Poučena dugogodišnjim iskustvom preživljavanja božićnih ručaka, uočila sam činjenicu da ukoliko prezauzetost akademskim obavezama iskoristiš kao opravdanje za neimanje dečka, postoji dobra šansa da ćeš SARMU pojesti u miru.

Volim prosinac. Najljepše doba godine Šarene lampice, hrpa snijega i djeca koja mu se vesele jer im očito nitko nije rekao da će ga za koju godinu morat čistit lopatama u 7 ujutro. (The perks of being a grown up.) Osim po snježnim radostima, prosinac je u narodu poznat i po broju veza koje rastu ekvivalentno količini snijega ukoliko ga ne očistiš svako jutro točno u 7 sati.

Sve vrste imaju određeno doba godine namijenjeno parenju. Kod koza je to jesen, mačke su glavne u veljači, a najrazvijenija od svih – Homo sapiens – bira prosinac. Sezonski ljubavni poremećaj službeni je naziv stanja za ljude koji stupaju u veze isključivo u zimu, a raskidaju u proljeće. Iako nije medicinski prepoznat, sve je više prisutan u društvu, naročito među mladima u dvadesetim godinama života. Stručnjaci ovo objašnjavaju potrebom da imamo nekoga da nas grije kada je vani minus pingvin, a kada pak zatopli, funkcioniramo isključivo kao jedinke. Kolikom brzinom se širi među Facebook prijateljima govori i podatak da je nadmašio broj zahtjeva u FarmVilleu. (Fun fact: ne moraš imati dečka da bi posjedovala mušku duksericu.)

Ono što su stručnjaci previdjeli jest činjenica koliki postotak ljudi zahvaćenih navedenim poremećajem čine studenti. Ima nešto u blagdanima i obiteljskim okupljanjima gdje glavni problem postaje tvoj ljubavni život iliti neimanje istog. Koga briga što živiš na pašteti i što ti je redovna probava nepoznati pojam kad još uvijek nisi našla dečka?! (Kladim se da Andy Williams nije razmišljao o probavi kada je otpjevao svevremensku It's the most wonderful time of the year.) Imam frendicu koja je odlučila prekinuti s dečkom za Svi svete, ali nije htjela biti solo za Božić pa je čekala do Tri kralja. Objašnjavati tetkama da ZAISTA nemaš dečka i uvjeravati baku da će dočekati tvoju udaju iako su ti VEĆ 22 i dalje si sama nije nešto na što želiš potrošiti desetak dana wannabe praznika koje ti omogućuje akademska zajednica. Trust me. Shodno tome i zahvaljujući Mariah Carey sve veći broj studenata božićne praznike dočekuje s istom radošću kao i snijeg u 7 ujutro.

Jednom sam za Božić na pitanje imam li dečka odgovorila da imam NEKOG. Pažnja koju je privukao taj NETKO zasjenila je i glavni Dnevnik na HRT-u. Cijela familija do kraja dana znala je njegov osobni identifikacijski broj, a baka je već imala pripremljen kostim za svatove. Neka se nađe. Svaki idući Božić odgovor na isto pitanje očekuje se s jednakom napetošću kao izvlačenje Bingo brojeva. Ako si od onih sretnika čiju familiju ne zanima tvoj ljubavni život, jasno ti je da su odavno dignuli ruke od tebe i jedino čemu se još nadaju jest da ćeš barem završiti fakultet. (Ovo je trenutak kada ćeš podatak o izostancima s predavanja zadržati za sebe.)

Poučena dugogodišnjim iskustvom preživljavanja božićnih ručaka, uočila sam činjenicu da ukoliko prezauzetost akademskim obavezama uzmeš kao opravdanje za neimanje dečka, postoji dobra šansa da ćeš SARMU pojesti u miru. Nisi ti jadna kriva što se zbog faksa ne stigneš socijalizirati. Naći će tetka već nekog momka za tebe u Njemačkoj! (Zahvaljujem se svim tetkama na posvećenosti i trudu koji ulažu u pronalaženje adekvatnih kandidata za ženidbu.)

Sarma – razlog za odlazak kući za Božić. Ljubavni život – razlog za odlazak od kuće za Božić. This is it, don't get scared now!

P.S. Ne odvajaj kupus od mesa!

Komentari na članak

Vezani članci

Slomljeno srce

Ljubavni odnosi

6 savjeta kako preboljeti vezu koja nije ni započela

Prije nego što ste odnos definirali kao ljubavnu vezu, druga se strana povukla. Donosimo savjete kako preboljeti tu nedovršenu priču.

Neno Belan

Intervju s Nenom Belanom

„Uvijek slušajte glas svoga srca, ali ne srljajte, morate ga naučiti prepoznati“

Neno Belan otkrio nam je kako su izgledali njegovi studentski dani i što misli o astrologiji, a dobili smo i potvrdu da nas na nadolazećem valentinovskom koncertu „čekaju najmanje 3 i po sata raspjevanih refrena, odlične atmosfere, puno pozitive i ljubavi u zraku“.

Ljubavni par, PHOTO: unsplash

Romantična veljača

Mjesec ljubavi: Neuspješne veze i kako ih spriječiti

U užurbanoj današnjici teško nam je izvlačiti svoju romantičnu prirodu na površinu svih 365 dana, ali nema prepreka da se potrudimo barem ovih 28 koliko nam veljača traje. Za one koji su iscrpili sve svoje ideje imamo mnogobrojna rješenja.

Slika4

Čudno, čudnije, najčudnije

Najčudnije božićne fotografije

28 najčudnijih fotografija u božićnom duhu.

Susret Hrvatskog nadzemlja: Bilo kuda, Božić svuda

Susret Hrvatskog nadzemlja

Velik broj mladih zainteresiralo slavlje Božića u drugim kulturama; evo što su saznali

– Don Jakoslav je kroz primjere zemalja kao što su Salomonski Otoci, Ekvador, Ukrajina, Kongo i Uganda pokušao (i uspio) dočarati kako Božić i vrijeme adventa izgledaju u zemljama koje s nama, osim s misijske strane, nemaju nikakvu logičnu vezu. – napisala je Ružica Gabelica iz Nadzemlja.