Loline ispovijesti

All I want for Christmas is SARMA

https://imgflip.com/i/21e4xz

Poučena dugogodišnjim iskustvom preživljavanja božićnih ručaka, uočila sam činjenicu da ukoliko prezauzetost akademskim obavezama iskoristiš kao opravdanje za neimanje dečka, postoji dobra šansa da ćeš SARMU pojesti u miru.

Volim prosinac. Najljepše doba godine Šarene lampice, hrpa snijega i djeca koja mu se vesele jer im očito nitko nije rekao da će ga za koju godinu morat čistit lopatama u 7 ujutro. (The perks of being a grown up.) Osim po snježnim radostima, prosinac je u narodu poznat i po broju veza koje rastu ekvivalentno količini snijega ukoliko ga ne očistiš svako jutro točno u 7 sati.

Sve vrste imaju određeno doba godine namijenjeno parenju. Kod koza je to jesen, mačke su glavne u veljači, a najrazvijenija od svih – Homo sapiens – bira prosinac. Sezonski ljubavni poremećaj službeni je naziv stanja za ljude koji stupaju u veze isključivo u zimu, a raskidaju u proljeće. Iako nije medicinski prepoznat, sve je više prisutan u društvu, naročito među mladima u dvadesetim godinama života. Stručnjaci ovo objašnjavaju potrebom da imamo nekoga da nas grije kada je vani minus pingvin, a kada pak zatopli, funkcioniramo isključivo kao jedinke. Kolikom brzinom se širi među Facebook prijateljima govori i podatak da je nadmašio broj zahtjeva u FarmVilleu. (Fun fact: ne moraš imati dečka da bi posjedovala mušku duksericu.)

Ono što su stručnjaci previdjeli jest činjenica koliki postotak ljudi zahvaćenih navedenim poremećajem čine studenti. Ima nešto u blagdanima i obiteljskim okupljanjima gdje glavni problem postaje tvoj ljubavni život iliti neimanje istog. Koga briga što živiš na pašteti i što ti je redovna probava nepoznati pojam kad još uvijek nisi našla dečka?! (Kladim se da Andy Williams nije razmišljao o probavi kada je otpjevao svevremensku It's the most wonderful time of the year.) Imam frendicu koja je odlučila prekinuti s dečkom za Svi svete, ali nije htjela biti solo za Božić pa je čekala do Tri kralja. Objašnjavati tetkama da ZAISTA nemaš dečka i uvjeravati baku da će dočekati tvoju udaju iako su ti VEĆ 22 i dalje si sama nije nešto na što želiš potrošiti desetak dana wannabe praznika koje ti omogućuje akademska zajednica. Trust me. Shodno tome i zahvaljujući Mariah Carey sve veći broj studenata božićne praznike dočekuje s istom radošću kao i snijeg u 7 ujutro.

Jednom sam za Božić na pitanje imam li dečka odgovorila da imam NEKOG. Pažnja koju je privukao taj NETKO zasjenila je i glavni Dnevnik na HRT-u. Cijela familija do kraja dana znala je njegov osobni identifikacijski broj, a baka je već imala pripremljen kostim za svatove. Neka se nađe. Svaki idući Božić odgovor na isto pitanje očekuje se s jednakom napetošću kao izvlačenje Bingo brojeva. Ako si od onih sretnika čiju familiju ne zanima tvoj ljubavni život, jasno ti je da su odavno dignuli ruke od tebe i jedino čemu se još nadaju jest da ćeš barem završiti fakultet. (Ovo je trenutak kada ćeš podatak o izostancima s predavanja zadržati za sebe.)

Poučena dugogodišnjim iskustvom preživljavanja božićnih ručaka, uočila sam činjenicu da ukoliko prezauzetost akademskim obavezama uzmeš kao opravdanje za neimanje dečka, postoji dobra šansa da ćeš SARMU pojesti u miru. Nisi ti jadna kriva što se zbog faksa ne stigneš socijalizirati. Naći će tetka već nekog momka za tebe u Njemačkoj! (Zahvaljujem se svim tetkama na posvećenosti i trudu koji ulažu u pronalaženje adekvatnih kandidata za ženidbu.)

Sarma – razlog za odlazak kući za Božić. Ljubavni život – razlog za odlazak od kuće za Božić. This is it, don't get scared now!

P.S. Ne odvajaj kupus od mesa!

Komentari na članak

Vezani članci

11 božićno-filmskih činjenica koje niste znali!

Božić na filmski

11 božićno-filmskih činjenica koje sigurno niste znali

Tko je trebao glumiti vilenjaka u „Elfu“? Zašto je Grinch zelen? Odakle ideja Burtonu za „The Nightmare before Christmas“? Donosimo vam zanimljivosti o božićnim filmovima koje niste znali.

Veza na daljinu

Izazovi i uspjeh u ljubavi s osobom u drugom gradu

U pet koraka do uspješne veze na daljinu

Ljeto se bliži, a tvoj dečko ili tvoja cura ide na sezonski posao na more bez tebe? Ili možda svatko od vas odlazi u svoj grad i nećete se moći vidjeti nekoliko mjeseci? Kako uspješno prebroditi prijelaz iz veze u kojoj se svaki dan vidite u domu ili na fakultetu u onu na daljinu?

https://www.flickr.com/photos/129250206@N07/30726715103/in/photolist-NPdrU4-23QfLDJ-P4VAir-K9xKZC-FcA8wN-6maCzw-q6283j-QKYDbN-4ZbiTB-2c2ezAY-254q3Zg-Q6tUP-9U6mrM-io3vgC-27gTGKf-fNG3Yj-24yjXTt-26q5qJ4-27bnUga-j4kgfV-2dtdF2d-255Pv7P-UsoFcB-UfNCyF-2bFT9ZV-PEaTWw-6VNqR9-K9xJmY-PEaUzA-fw7ifQ-Ha8SCM-s8ngSs-DVwr4R-j4nuPJ-248hUkF-ah3Sqv-j4pkhq-oZvKpg-mxzYTH-j4kiR6-qxQ9wn-j4pn15-mxpwjt-fw79Sj-j4mFXM-Mdr1Qx-GMLLaH-24wJEdS-cdAJQQ-YZ82aM/

Promjene u voznome redu

Reducirane autobusne i tramvajske linije ZET-a za vrijeme blagdana

Zbog smanjene potražnje autobusni i tramvajski prijevoz bit će reduciran za vrijeme blagdana, dok neke linije u određenom periodu neće uopće prometovati.

Ljubomora

Međuljudski odnosi

Lijekovi koji na ljubomoru djeluju protuotrovno

Ljubomora je jedan od osjećaja koje pokušavate skrivati ili si ne želite priznati da ju osjećate, ali važno ju je prihvatiti i naučiti ju kontrolirati.

Menza na Cvjetnom

Sveučilište u Zagrebu

Studentske menze za blagdane rade po posebnom rasporedu

Na Badnjak i na Staru godinu posluživat će se samo ručak. dok na Božić, blagdan Sv. Stjepana i Novu godinu uopće neće raditi.