LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Fotonatječaj "Volim svoju županiju"

FOTO: Ljepote hrvatskih županija na nagrađenim fotografijama

Na fotonatječaj „Volim svoju županiju“ odazvalo se više od 150 autora. Dodijeljene su nagrade za najbolje prema broju dijeljenja na društvenim mrežama, prema broju „lajkova“ te prema odabiru stručnog žirija.

Na fotonatječaj „Volim svoju županiju“ odazvalo se više od 150 autora. Dodijeljene su nagrade za najbolje prema broju dijeljenja na društvenim mrežama, prema broju „lajkova“ te prema odabiru stručnog žirija.

U srijedu 15. lipnja održana je dodjela nagrada za fotonatječaj Volim svoju županiju u organizaciji Hrvatske zajednice županija. U sklopu događanja u foajeu Gradske skupštine Grada Zagreba organizirana je izložba 20 najboljih fotografija prema izboru stručnog žirija.

Fotonatječaj koji je privukao više od 150 autora sa 650 radova trajao je od 21. ožujka do 31. svibnja 2016. godine Prijaviti su se mogli svi zainteresirani, a pobijedile su fotografije koje najbolje predstavljaju svoju županiju. Nagrade su dodijeljene u trima kategorijama: najbolja fotografija prema broju dijeljenja na društvenim mrežama, najbolja fotografija prema broju lajkova te najbolja fotografija prema izboru stručnog žirija.

Velimir Mirt, koji je osvojio prvo mjesto prema izboru žirija, dolazi iz Zagrebačke županije i već se 50 godina bavi fotografijom. Najradije fotografira jutarnje motive poput magle i izlaska sunca, a u tome je stilu snimljena i njegova pobjednička fotografija. Ovaj veliki ljubitelj fotografije ne može izdržati ni dan bez svoga aparata.

 Ako dnevno ne napravim desetak fotografija, osjećam se onako malo bolestan. – iskren je Mirt.

Prema broju dijeljenja prvo je mjesto osvojila fotografija Kristijana Kiseljaka iz Karlovačke županije, a prema broju lajkova najbolja je bila fotografija Tanje Košić iz Varaždinske županije. Pobjednici u sve tri kategorije nagrađani su tabletom Samsung Galaxy Tab 3 koji će moći koristiti i za fotografiranje i za aktivnosti na društvenim mrežama. Poklon bonove u iznosu od 500 kuna i 300 kuna za kupnju fotografske opreme u specijaliziranoj trgovini Prizma osvojile su druga i treća fotografija prema mišljenju stručnog žirija.

Predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk u svom je govoru tijekom dodjele nagrada istaknuo kako je zadovoljan rezultatima jer su uspjeli potaknuti korisnike društvenih mreža na aktivnost.

 Probuđena je pažnja prema svemu onome što svaka naša županija skriva ili otkriva. kazao je.

Ovaj hvalevrijedan projekt uistinu je jedinstven u svojoj namjeri da spoji tradicije i ljepote hrvatskih županija u obliku sadržaja prilagođenih novim medijima. Na dodjeli nagrada objavljeno je da će izložba najboljih fotografija obići sve županije tako da će u njima moći uživati građani iz svih dijelova Hrvatske.

FOTO: PETRA SELEŠ/STUDENTSKI.HR