Na današnji dan

FOTO: Rođendan kralja sarkazma kojeg naprosto obožavamo

CB
Pogledaj fotogaleriju
CB
CB
CB
CB
CB

+13

Matthew Perry, najpoznatiji po ulozi Chandlera Binga u „Prijateljima”, danas slavi rođendan.

– Nisam baš od savjeta, zanima li te možda sarkastični komentar? – jedna je od najpoznatijih rečenica koju pamtimo iz serije Prijatelji, a svim je fanovima, pa čak možda i onima koji to nisu, jasno da ju izgovara – a tko drugi nego najsarkastičniji lik serije – Chandler Bing. Utjelovio ga je Matthew Perry koji je nakon ove zapažene uloge ostvario još nekoliko njih, no nijednom se nije toliko proslavio. Budući da je Perry rođen 19. kolovoza 1969. godine i da danas slavi rođendan, odlučili smo se fotogalerijom prisjetiti najpoznatijih fora i scena koje je ostvario svojom najznačajnijom ulogom.

Za one koji ne znaju – a ako vas ima, iz ovih stopa palite Prijatelje – Chandler Muriel Bing dio je popularne šestorke s njujorškog Manhattana. Rođen je 8. travnja 1968. godine, a roditelji su mu se – majka spisateljica erotskih romana i otac gej zvijezda Las Vegasa – razveli kad je imao samo devet godina. Razvod su mu obznanili tijekom Dana zahvalnosti, zbog čega ne slavi taj praznik, a osim toga, u dobi od devet godina počeo je pušiti i njihov razvod krivi za nerazvijenost svojih socijalnih odnosa i vlastitu anksioznost.

Tijekom serije pratimo Chandlerovo odrastanje i njegov emocionalni razvoj od mladića kojem ne ide sa ženama do Monicinog muža i glave njihove male obitelji koja se na koncu proširi usvojenim blizancima. Najpoznatiji je Chandler među šestorkom po svojim sarkastičnim komentarima i šalama iza kojih se skriva kad mu je neugodno, a s obzirom na to da je njih nemoguće prepričati, pustit ćemo fotografije da govore same za sebe. Budite oprezni, velika je vjerojatnost da ćete nakon fotogalerije završiti gledajući Prijatelje

Komentari na članak

Vezani članci

john lennon, beatles, frontmen

Na današnji dan

Zanimljivosti o životu i smrti najpoznatijeg Beatlesa

John Lennon ostao je zapamćen kao jedan od najvećih glazbenika svih vremena, kao najpoznatiji član Beatlesa i jedan od najvećih pacifista na svijetu, a takva će slika trajati još dugo u svjetskoj pop-kulturi.

Knjiga, čitanje, naočale

Na današnji dan

Kreator Đure Andrijaševića preminuo prije točno 88 godina

Autor poznatog hrvatskog romana „Bijeg“, Milutin Cihlar Nehajev, preminuo je na današnji dan 1931. godine u Zagrebu. Proslavio se ne samo književnim stvaralaštvom već i kao novinar te vrstan književni kritičar.

n aslovna

Na današnji dan

Osnovan Bayern München, nogometni klub popularan diljem svijeta

Jedan od najpoznatijih i najuspješnijih klubova u Njemačkoj, ali i u svijetu osnovan je na današnji dan 1900. godine. Tijekom povijesti nametnuo se kao klub u kojem igraju vrhunski igrači željni novih naslova, koje je Bayern kontinuirano uspijevao osvajati.

https://www.pinterest.com/pin/654992339529431765/

Na današnji dan

Rođen začetnik hrvatske proze u trapericama

Antun Šoljan, pjesnik, prozaist, dramatičar, kritičar, esejist i jedan od začetnika hrvatske proze u trapericama, rođen je 1. prosinca 1932. godine.

Dr. Suess

Na današnji dan

Rođen Dr. Seuss

Na današnji dan, 2. ožujka 1904. godine, rođen je Theodor Geisel, poznatiji pod peudonimom Dr. Seuss, autor mnogobrojnih popularnih dječjih knjiga i stripova.