Na današnji dan

FOTO: Rođendan kralja sarkazma kojeg naprosto obožavamo

CB
Pogledaj fotogaleriju
CB
CB
CB
CB
CB

+13

Matthew Perry, najpoznatiji po ulozi Chandlera Binga u „Prijateljima”, danas slavi rođendan.

– Nisam baš od savjeta, zanima li te možda sarkastični komentar? – jedna je od najpoznatijih rečenica koju pamtimo iz serije Prijatelji, a svim je fanovima, pa čak možda i onima koji to nisu, jasno da ju izgovara – a tko drugi nego najsarkastičniji lik serije – Chandler Bing. Utjelovio ga je Matthew Perry koji je nakon ove zapažene uloge ostvario još nekoliko njih, no nijednom se nije toliko proslavio. Budući da je Perry rođen 19. kolovoza 1969. godine i da danas slavi rođendan, odlučili smo se fotogalerijom prisjetiti najpoznatijih fora i scena koje je ostvario svojom najznačajnijom ulogom.

Za one koji ne znaju – a ako vas ima, iz ovih stopa palite Prijatelje – Chandler Muriel Bing dio je popularne šestorke s njujorškog Manhattana. Rođen je 8. travnja 1968. godine, a roditelji su mu se – majka spisateljica erotskih romana i otac gej zvijezda Las Vegasa – razveli kad je imao samo devet godina. Razvod su mu obznanili tijekom Dana zahvalnosti, zbog čega ne slavi taj praznik, a osim toga, u dobi od devet godina počeo je pušiti i njihov razvod krivi za nerazvijenost svojih socijalnih odnosa i vlastitu anksioznost.

Tijekom serije pratimo Chandlerovo odrastanje i njegov emocionalni razvoj od mladića kojem ne ide sa ženama do Monicinog muža i glave njihove male obitelji koja se na koncu proširi usvojenim blizancima. Najpoznatiji je Chandler među šestorkom po svojim sarkastičnim komentarima i šalama iza kojih se skriva kad mu je neugodno, a s obzirom na to da je njih nemoguće prepričati, pustit ćemo fotografije da govore same za sebe. Budite oprezni, velika je vjerojatnost da ćete nakon fotogalerije završiti gledajući Prijatelje

Komentari na članak

Vezani članci

Flickr

Na današnji dan

Snimljena svjetski poznata pjesma „My Way“

Pjesma koju je prvi put otpjevao Sinatra, a nakon njega još mnoštvo poznatih izvođača, ove godine puni 50 godina.

sudnica

Na današnji dan

Ustanovljeno sudsko Mirandino pravilo

Prošlo je gotovo pola stoljeća od kada policijski službenici diljem svijeta pri svakom uhićenju izgovaraju dobro poznatu frazu u sudskom rječniku poznatu kao Mirandino pravilo.

https://www.flickr.com/photos/quinnanya/4464205726

Na današnji dan

Dan je unikatnih imena – provjerite s koliko ljudi u Hrvatskoj dijelite svoje ime!

Dan unikatnih imena obilježava se na današnji dan, 5. ožujka svake godine, a cilj je proslaviti različitosti naših imena koja vuku korijene iz različitih jezika, kultura i tradicija.

Ovidije

Na današnji dan

Ljubav i transformacije iz pera rimskoga pjesnika

Na današnji dan rođen je jedan od najvećih rimskodobnih pjesnika; pjesnik koji je pisao o ljubavi i intrigama, mitološkim metamorfozama; pjesnik koji je žudio za Rimom.

slon

Na današnji dan

Svjetski dan slonova obilježava se s ciljem podizanja svijesti o njihovoj ugroženosti

Slonovi su najveći kopneni sisavci koji danas žive na Zemlji. Najveće su kopnene životinje, a njihove karakteristike pune su zanimljivosti.