Inzistiranje na povećanju plaća

FOTO: Potvrđen novi datum štrajka, a studenti otkrivaju što misle o njemu

https://pixabay.com/en/classroom-school-education-learning-2093744/
Pogledaj fotogaleriju
Stavovi studenata o štrajku
Stavovi studenata o štrajku
Stavovi studenata o štrajku
Stavovi studenata o štrajku
Stavovi studenata o štrajku

+2

– Podržavam štrajk, ali u nekoj normalnoj mjeri. Ne u tolikoj mjeri da portiri ne daju ključ dvorane profesorima koji žele održati nastavu. – jedan je od komentara studenata.

Ni nakon što se ovog utorka, 12. studenog 2019, održao četvrti dan štrajka na visokoobrazovnim institucijama, njegov se kraj još ne nazire. Štoviše, Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja potvrdio je novi datum – petak, 22. studenog 2019.

Podsjetimo, fakulteti, veleučilišta, visoke škole pa i sveučilišne knjižnice te NSK inzistiraju na povećanju plaća dijelu zaposlenih s najnižim plaćama radi otklanjanja razlika između njihovih radnih mjesta te istovrsnih radnih mjesta u sustavima javnih službi. 

–  Podržavam štrajk, ali u nekoj normalnoj mjeri. Ne u tolikoj mjeri da portiri ne daju ključ dvorane profesorima koji žele održati nastavu. 

Navedeno je tek jedan od komentara studenata na trenutno stanje. Još ih je nekoliko podijelilo svoje stavove s nama, a najzanimljivije izdvajamo u fotogaleriji. 

Komentari na članak

Vezani članci

foto

Natječaj za stipendije

Vlada Republike Latvije stipendira strane studente

Vlada Republike Latvije raspisala je natječaj za bogat fundus internacionalnih stipendija za sve razine studija, a područje studija nije propisano.

SD Cvjetno naselje

SD "CVJETNO NASELJE"

Jednosatna radionica koja ruši predrasude o mentalnim bolestima

Radionicu će voditi studenti farmacije i medicinske biokemije koji će ti u samo 60 minuta otkriti što izaziva taj neobjašnjivi osjećaj potištenosti i tjeskobe.

SCZG izvana

Rezultati za akademsku godinu 2015./2016.

Objavljeni rezultati natječaja za smještaj u zagrebačkim studentskim domovima

Jutros su objavljeni rezultati natječaja za smještaj studenata u studentske domove za akademsku godinu 2015./2016., kao i rezultati natječaja za ostvarivanje prava na naknadu za smještaj kod privatnog stanodavca.

Pisanje

Poziv studentima

Prvi broj časopisa „Foo2rama" u potrazi za studentskim radovima

Kako bi se unaprijedile visokoškolske djelatnosti studenata, „Futuri Magistri" pozivaju ih da pošalju svoje radove za prvo izdanje časopisa koji pokreću do 3. prosinca.

DA! festival 2017.

„Studenti studentima"

DA! festival još jednom afirmira mlade talente

U tijeku su prijave radova na ovogodišnje izdanje DA! festivala. Otkrivamo tko se sve i na koji način može prijaviti.