Smotra Sveučilišta u Zagrebu

FOTO: Posjetili smo ovogodišnju Smotru Sveučilišta; pogledajte koji su fakulteti osvojili nagradu za inovativnost

FOTO: Katarina Bižanović/studentski.hr
Pogledaj fotogaleriju
FOTO: Katarina Bižanović/studentski.hr
FOTO: Katarina Bižanović/studentski.hr
FOTO: Katarina Bižanović/studentski.hr
FOTO: Katarina Bižanović/studentski.hr
FOTO: Katarina Bižanović/studentski.hr

+8

Nešto više o studijima, studentskom životu i upisima, maturanti su i ove godine mogli saznati na Smotri Sveučilišta u Zagrebu. Trodnevna manifestacija održana je od 21. do 23. studenog, a osim sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, pažnju srednjoškolaca trudile su se privući i ostale domaće visoke škole, veleučilišta i sveučilišta.

Završena je još jedna Smotra Sveučilišta u Zagrebu koja se ove godine održala od 21. do 23. studenog. Već 24 godine ova trodnevna manifestacija na jednom mjestu okuplja sve sastavnice zagrebačkog Sveučilišta, ali predstaviti su se mogla i ostala domaća Sveučilišta, veleučilišta i visoke škole.

Iz godine u godinu fakulteti se maturantima žele prikazati u što boljem svjetlu i na što inovativniji način. Ove godine nagradu za inovativnost u predstavljanju dobili su Fakultet političkih znanosti, Fakultet prometnih znanosti, Učiteljski fakultet i Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Gotovo na svakome štandu posjetitelji su mogli odigrati kviz i tako osvojiti nagrade te naravno iz prve ruke, od studenata i profesora, dobiti odgovore na postavljena pitanja. Budući studenti tako su na Smotri mogli vidjeti električne romobile, robote, simulaciju potresa, izradu novčića te simulativnu vožnju aviona.

Uvijek nasmijani i veseli studenti Učiteljskog fakulteta povremeno su zasvirali i zapjevali, a kod studenata Kineziološkog fakulteta mogli ste se malo i oznojiti. Glavna zvijezda Smotre zasigurno je bio četveronožni čupavac kojeg ste mogli pozdraviti i podragati na štandu Veterinarskog fakulteta. Nagradu najšarenijeg štanda mogao je odnijeti Prehrambeno-biotehnološki fakultet na kojem ste, osim izloženih prehrambenih proizvoda, mogli vidjeti i nasmijane studente u tradicionalnim nošnjama. Svoj stav o medijima i politici posjetitelji su mogli zapisati na štandu Fakulteta političkih znanosti na kojem su se nalazili i studentski mediji: novine Global, radio Student i televizija Student. 

FOTO: Katarina Bižanović/Studentski.hr
 
U raskošnom stilu predstavili su se i studenti Grafičkog fakulteta kod kojih ste se mogli poigrati 3D prikazima, ali i snimiti vaš osobni GIF. Radna atmosfera bila je prisutna na Medicinskom i Stomatološkom fakultetu gdje su se posjetitelji mogli okušati u reanimaciji te napraviti pregled usne šupljine. Ako ste se zapitali odakle je dolazila buka, odgovor ste mogli pronaći kod studenata Metalurškog fakulteta kod kojih ste mogli sami napraviti i novčić s grbom Sveučilišta u Zagrebu.
 
U prolazu smo pročavrljali i sa samim srednjoškolcima i upitali ih o njihovim dojmovima. Većina je na Smotru došla spremno i ciljano, pronašli su fakultete koji ih zanimaju i saznali nešto više o njima. Svoje dojmove podijelio je i Vito, maturant koprivničke gimnazije:
– Mislim da je Smotra dobro organizirana, svaki fakultet je dobro predstavljen i mogli smo dobiti promotivne letke s više informacija. Najviše su me zanimala pitanja vezana uz maturu i koliko je teško upasti na stomatologiju jer je to jedan od fakulteta koji želim upisati.

Komentari na članak

Vezani članci

Sveučilišno vaterpolo prvenstvo 2009

Završeno natjecanje u vaterpolu

TVZ-ovci najbolji vaterpolisti Sveučilišta u Zagrebu

Vaterpolisti Tehničkog veleučilišta u uzbudljivom su finalu svladali vaterpoliste Kineziološkog fakulteta i tako postali prvaci zagrebačke sveučilišne vaterpolske lige koja se održavala na bazenu Utrina.

Projekt Maraton

Projekt MARATON

Povezivanje studenata, poduzetnika i istraživača? Saznajte sve u Rijeci na info danu!

Predstavljanju online burze pridružit će se studenti s izlaganjima projektnih zadataka razvijenih kroz radionice Znanost, inovacije, tržište Sveučilišta u Rijeci i Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci.

https://cdn.pixabay.com/photo/2015/11/07/08/49/hand-1030565__340.jpg

Umjetničko-znanstveni projekt

Uspješna suradnja sastavnica Sveučilišta u Zagrebu povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje

U umjetničko-znanstveni projekt „Glazba sfera – Musica mundana”, koji organizira Muzička akademija, pridružile su se i druge sastavnice zagrebačkog sveučilišta. Zahvaljujući njima posjetitelje od 9. do 14. travnja očekuju predavanja o planetu Zemlji, Sunčevom sustavu i ekologiji te vrlo zanimljiv multimedijalan događaj.

SCZG izvana

Sveučilište u Zagrebu

Na jesen Sava i Cvjetno u novom ruhu, najavljene gradnje novih zgrada za PMF i Farmaciju

Studentski centar u Zagrebu će, po svemu sudeći, imati turbulentno ljeto.

kofer

Sveučilište u Zagrebu

Organiziran Tjedan dobrodošlice za Erasmusovce, a hrvatski studenti ispraćeni na europska sveučilišta

Sveučilište u Zagrebu primilo je nove studente koji su došli na razmjenu studenata programa Erasmus+ u ljetnom semestru. Isto tako, hrvatski studenti ispraćeni su na razna europska sveučilišta.