Humanitarni projekt

FOTO: 30 studenata organiziralo prvi Advent na Cvjetnom; prikupljeno 6200 kn

Cvjetno naselje dvorište paviljoni 2019
Pogledaj fotogaleriju
Advent u SD Cvjetno naselje
Advent u SD Cvjetno naselje
Advent u SD Cvjetno naselje
Advent u SD Cvjetno naselje
Advent u SD Cvjetno naselje

Advent na Cvjetnom humanitarnim karakterom okupio je studente kako bi pomogli onima koji trebaju pomoć. Akcija je trajala nekoliko dana te su volonteri, uz pomoć gostiju, uspjeli sakupiti velik iznos koji će se donirati Dječjem domu „Zagreb”.

Vrijedni volonteri Studentskog doma Cvjetno naselje u organizaciji Domskog odbora prvi put su udružili snage kako bi Adventom na Cvjetnom pomogli onima kojima je to najpotrebnije. Među raznim poslasticama i pićima moglo se pronaći kavu, kuhano vino, palačinke, tostove i čaj. Ovaj hvalevrijedan projekt podržalo je nekoliko sponzora doniravši im vino, marmeladu, čokoladne namaze i još mnogo toga.

Kako bi se prikupilo što više novca, stanari su pekli palačinke u domskoj kuhinji i nosili ih u Družionu. Popričali smo s organizatorima koji su nam otkrili da su sakupili čak 6200 kuna donacija za Dječji dom Zagreb. Istaknuli su i da je inicijativa potekla iz sjećanja na Dan ekipe s Cvjetnoga kada su također sakupljali donacije i sve donirali u humanitarne svrhe. A sada se broj volontera popeo na čak 30.

Odaziv je, kažu nam, bio i više nego zadovoljavajuć. Jutarnja i popodnevna smjena imala je mnogo posla pri posluživanju svih gostiju kojih je bilo napretek. Družili su se satima uz razne društvene igre, pjevanje, plesanje i ćakulu. Kao šlag na kraju u nedjelju je organiziran božićni party koji je posjetio Djed Mraz.

Advent na Cvjetnom pravi je primjer kako se uz puno truda može održati uspješan višednevni događaj s humanitarnom notom, a dašak atmosfere donosimo u fotogaleriji koju smo vam pripremili.

Komentari na članak

Vezani članci

Cvjetno

Studentski domovi u Zagrebu

Život na Cvjetnom i Šari: nekad i danas

U nastavku donosimo pregled zagrebačkih studentskih domova Cvjetno naselje i Dr. Ante Starčević, nekad i danas. Istražili smo što se sve promijenilo te koje su prednosti, a koji nedostaci života u domu.

https://www.flickr.com/photos/126254131@N05/16223383142/in/photolist-qHB5As-MwwvkZ-qu6vkF-8sxzQp-n7gR-dG9ibZ-HhT6mu-HVXApN-dG9hLr-fbBbBm-ZmCji5-P9bfJT-nWJEYK-6g7GBH-266ipcZ-cdAJQQ-UfNCyF-RXkN2z-a2hkek-ZHBXuj-Gbbafg-H3AZFE-PahuZd-rHnM-WirKjL-H4myf4-dKv1BQ-WHLRfG-6etDRz-ZftQJ4-Gbb746-CTbVYt-YZ82aM-ayymcz-Ha8SCM-4vksaf-4v8uEA-psGW21-bWhgq2-qpG7Yp-H3Bdah-bpKUBc-b4qu64-b4qVEe-WL12sX-GFoYME-qpEwn5-XVmr5N-H6yZtF-U2N7wo

Besplatna vožnja gradom

I ove godine besplatan javni prijevoz vikendom za vrijeme Adventa u Zagrebu

Grad Zagreb, koji je trostruki osvajač nagrade za najbolji advent u Europi, ponovno nudi besplatan javni gradski prijevoz počevši od ovog vikenda, uz male promjene u odnosu na prošlu godinu.

https://pixabay.com/photos/desperate-sad-depressed-feet-hands-2293377/

Humanitarni projekt na FBF-u

CinePharm se hvata u koštac sa siječanjskom depresijom

Dva stručnjaka iz područja farmakologije i psihijatrije odgovorit će na sva pitanja studenata i pomoći im u razumijevanju anksioznosti i njezinu rješavanju bez posezanja za psihodeličnim supstancijama. 

Autorska fotografija

Studentski život

FOTO: Pogledajte kako je izgledao prvi Dan ekipe s Cvjetnog

Održan je prvi Dan ekipe s Cvjetnog. Stanari doma, ali i ostali prijavljeni sudionici imali su priliku sudjelovati u brojnim aktivnostima i boriti se za vrijedne nagrade, a cijeli je dan zaključen završnom zabavom za sve prisutne.

df

Humanitarna akcija

Na Adventu na Šari ove godine uvedena i večera; prikupljen novac namijenjen djeci bez roditelja

Advent na Šari traje od ponedjeljka, 10. prosinca, do petka, 14. prosinca, gdje se u prizemlju svakog paviljona do 10 sati može kupiti doručak, a u ponudi su sendviči, kava, čaj i slakiši. Ovogodišnja je novost i večera koja traje od 19 do 22 sata.