LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Grickalice

Kuhajte sa Studentskim: uz par sastojaka do domaćeg Kviki grica

U manje od 20 minuta do domaće verzije omiljene grickalice – Kviki grica.

U manje od 20 minuta do domaće verzije omiljene grickalice – Kviki grica.

Kviki gric mnogima je omiljena grickalica, ali ne znaju svi da ju mogu pripremiti i sami onda kada su trgovine zatvorene ili jednostavno želimo jesti nešto što je naših ruku djelo. Da je ova grickalica uistinu ukusna u domaćoj verziji koja je pravljena prema receptu s bloga Reci Peci, imali smo priliku nedavno doznati iz prve ruke, a kako do nje – pročitajte u nastavku.

Sastojci: 
  • 500 grama brašna
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 200 ml tople vode
  • 150 ml ulja
  • 1 žlica soli
  • začini (po želji): 1/4 žličice papra, origano, sezam, ružmarin .
Priprema: 

U posudu dodajte toplu vodu i ulje te razmutite kvasac pa postepeno dodajte sol i brašno. Od toga umijesite tijesto te tijekom miješanja dodajte začine koje želite. Tijesto podijelite na nekoliko komada, poželjno 8 ili 9, te od svakog napravite valjak debljine 1 centimetar. Škarama, koje, naravno, moraju biti čiste, sjeckajte tijesto cik-cak na plehu na kojemu ćete peći, a na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Kviki gric pečete na 200 stupnjeva malo manje od 10 minuta, promiješate ga te vratite na još deset minuta dok ne dobije dobru boju. Po želji možete prije pečenja Kviki posuti s još malo soli ako želite da bude slaniji.
FOTO: UNSPLASH