LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentsko natjecanje

TVZ Mc2 natjecanje: Timovi stali pred mentore i prikazali kako napreduju s razvojom aplikacija

U završnici TVZ Mc2 natjecateljskog dijela, studentski timovi pitchali su za podršku i mentoriranje poslodavaca-partnera.

U završnici TVZ Mc2 natjecateljskog dijela, studentski timovi pitchali su za podršku i mentoriranje poslodavaca-partnera.

U Zagrebačkom inkubatoru poduzetništva, jednom od partnera ovogodišnjeg studentskog natjecanja u izradi mobilnih aplikacija: TVZ Mobile Challenge Cup (TVZ Mc2), natjecatelji su se susreli s tvrtkama- partnerima kako bi se izborili za podršku u završnom razdoblju natjecanja.

Više od pedeset studenata iz 16 od 27 prijavljenih timova odlučilo je stati pred zainteresirane partnere natjecanja i samo u 90 sekundi pokazati dokle su stigli u razvoju aplikacije na temu „Tehnologijom do utopije – moderna rješenja za društvene probleme“.

– ZIP je s veseljem ugostio studente i omogućio im kratak i intenzivan susret sa zainteresiranim poslodavcima u maniri pravog Pitching for Mentorship susreta iz kojeg iskusni poslodavci lako mogu prepoznati pravu ideju, talent ili oboje te tako prigrliti i podržati studente savjetima ili mentoriranjem do samog kraja natjecanja. – izjavio je, pozdravljajući poduzetne studente, Mihovil Barančić, jedan od osnivača ZIP-a.

Dr. sc. Slavica Ćosović-Bajić, dekanica Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, pozdravila je svoje studente, partnere natjecanja, ugledne hrvatske IT tvrtke te je istaknula:

– Impresionirana sam kvalitetom radova i brojnošću naših studenta koji su sve ovo učinili u svoje slobodno vrijeme. Podržavam ambicije svojih studenata te zahvaljujem poslodavcima koji svojim aktivnim doprinosom u ovom natjecanju čine naše studente boljim i konkurentnijim na tržištu rada.

Pun smisao Pitching for Mentorship druženja postignut je nakon službenog predstavljanja svih 16 timova u dvosatnom druženju studenata i vodećih ljudi iz tvrtki Citus, IN2, Infinum, Minus5, Mobendo, SPAN, Trilix te inkubatora RaZa i ZIP.

I jedni i drugi vrlo su zadovoljni današnjim susretom, a tko će osvojiti prestižne nagrade i biti proglašen pobjednicima natjecanja – odlučit će opet poslodavci-partneri natjecanja, i to neposrednim glasanjem na finalnom predstavljanju u srijedu, 13. svibnja, u prostorijama HGK, Nova cesta 7/II.

FOTO: M.BAJIĆ