LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Započeo natjecateljski dio natjecanja

TVZ Mc2 natjecanje: dizajneri i programeri dobili zadatak!

Na inovativnom Speed Date druženju dizajnera i programera oformili su se timovi, od udruge CISEx saznali smo ovogodišnju temu i sada valja prionuti na rad - nagrade čekaju najbolje!

Na inovativnom Speed Date druženju dizajnera i programera oformili su se timovi, od udruge CISEx saznali smo ovogodišnju temu i sada valja prionuti na rad - nagrade čekaju najbolje!

U Klubu Studentskog Centra, 18. ožujka, održan je Speed Date - susret dizajnera i programera Tehničkog Veleučilišta u Zagrebu (TVZ), koji će zajedno raditi na osmišljavanju kreativnih rješenja u sklopu velikog polugodišnjeg studentskog natjecanja u izradi mobilnih aplikacija pod nazivom: TVZ Mobile Challenge Cup (TVZ Mc2). 

Speed Date osmišljen je kako bi se dizajneri i programeri predstavili jedni drugima na zabavan i kreativan način te kako bi pronašli zajedničke interese za buduću suradnju u sklopu ovog natjecanja, ali i izvan njega.

Dizajneri su izložili vlastite radove, a programeri su u maniri pravog speed date procesa imali samo po dvije minute da se osobno upoznaju sa svakim radom i odaberu svog partnera s kojim će nastaviti natjecanje u timu. Natjecanje je vodio gost iznenađenja, iskusni dizajner te poznati stand up komičar - Tomislav Kozačinski „Koza“. Studenti su vrlo brzo i s velikom lakoćom formirali timove, koji će do 1. svibnja raditi na razvoju vlastitih rješenja.

Drugi gost iznenađenja  bio je Ivo Lukač, koji je kao predstavnik Udruge Hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera. CISEx, objavio ovogodišnju temu natjecanja: Tehnologijom do utopije - moderna rješenja za društvene probleme. U svom je kratkom obraćanju poručio natjecateljima da su dovoljno nadareni, uporni i sposobni da, u narednih mjesec i pol, pokažu kako svakodnevno korištenje mobilnih tehnologija može pomoći široj društvenoj zajednici, a istovremeno ukažu poslodavcima na nesumnjiv studentski radni potencijal koji ovakva natjecanja promiču.

TVZ MC2 - 2015. - Speed Date 2
 
Foto: M. Bajić
 
 

Studenti dizajna i programiranja bili su izuzetno zadovoljni ovim susretom jer se tijekom studija nisu imali prilike tako dobro međusobno upoznati, a suradnja na zajedničkim projektima (poput izrade mobilnih aplikacija) će im, nakon završetka studija, biti od presudne važnosti. Vesna Uglješić, asistentica na smjeru Informatičkog dizajna, koja ih je poticala od samog početka istaknula je:

Cijelo natjecanje, a posebno speed date, prava je prilika studentima da kroz timski rad realiziraju sav svoj kreativni potencijal, a konačnom realizacijom vlastitih ideja pred zainteresiranim poslodavcima kroz druženje i zabavu uđu u blisku interakciju s potrebama tržišta - a to se ne može ostvariti na satu!“

Više informacija o natjecanju možete pronaći na službenoj web stranici.

FOTO: FOTO: M. BAJIĆ