LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Europski projekt „Izgradi svoju budućnost"

Sudjelujte u besplatnom programu poduzetništva za mlade

U Zagrebu se provodi europski projekt osnaživanja mladih za poduzetništvo u kojem mogu sudjelovati mladi između 18 i 29 godina.

U Zagrebu se provodi europski projekt osnaživanja mladih za poduzetništvo u kojem mogu sudjelovati mladi između 18 i 29 godina.

„Izgradi svoju budućnost“ je europski projekt sa središnjim ciljem osnaživanja poduzetništva mladih. Provodi ga konzorcij sačinjen od devet partnera: Hrvatska, Irska, Italija, Njemačka, Rumunjska, Slovačka, Španjolska i Velika Britanija. Administriraju ga International Academy Berlin (INA) d.o.o. i YEPP International Resource Centre. Financiraju ga ERASMUS+ program, Europska unija, Ključna akcija 2 – Strateška partnerstva.

U srcu projekta je poduzetnički program koji je posebno dizajniran kako bi osnažio mlade od 18 do 30 godina u Europi. To će im pomoći u razvijanju poduzetničkog razmišljanja, pripremiti ih za zapošljavanje, samozapošljavanje i/ili daljnje obrazovanje te im stoga povećati mogućnosti za pristup životnim prilikama. Istovremeno, projekt nastoji potaknuti lokalno poduzetništvo u urbanim i ruralnim zajednicama u Europi kroz suradnju strateških partnera iz više sektora

Program poduzetništva razvili su konzorcij znanstvenika, djelatnici specijalizirani za rad s mladima, politički stručnjaci, predstavnici nevladinih udruga i mladih ljudi iz partnerskih organizacija. Orijentiran je praksi i uzima u obzir postojeće resurse te ih prilagođava radnom okruženju za mlade. Ciljevi programa su povećati svijest o potencijalima i prednostima poduzetništva, poboljšati uvjete za poduzetnike u lokalnim zajednicama, te naposljetku poboljšati politike i zakonodavstva koje utječe na poduzetnike na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini.

Program će biti proveden tijekom pet dvodnevnih radionica u 11 zajednica diljem Europe (od jeseni 2015. do jeseni 2016.). Sastoji se od 5 modula. Od uvoda u poduzetništvo i osobne refleksije polaznika, preko razvoja poduzetničke ideje, marketinga, poslovnih aktivnosti, financija, do pokretanja, održavanja i povećanja poslovanja. Stavlja se naglasak i na online učenje. Platforma za online učenje će omogućiti sudionicima da raspravljaju o zadacima za doma i sudjeluju u grupnim vježbama. U proljeće 2016. će se u Torinu u Italiji organizirati razmjena mladih, gdje će se 50 mladih sudionika iz svih zemalja partnera sastati i zajedno razmijeniti svoja iskustva i ishode učenja iz programa.

U Zagrebu će biti educirano 20-ak mladih. Zainteresirani polaznici trebaju poslati životopis i kratko motivacijsko pismo koje odgovara na pitanje "Jesam li poduzetan/poduzetna?" na e-mail buildyourfuture@bizkoshnica.biz do 15.11.2015. Nakon odabira polaznika, edukacija započinje 28.11.2015. Više informacija saznajte na mrežnim stranicama programa.

FOTO: FACEBOOK/BIZKOSHNICA COWORKING