LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Rješenja za bolju zajednicu

Studenti FER-a pomažu energetski siromašnim kućanstvima

FER-ovci obilaze 100 kućanstava u Zagrebu, donose im pakete energetski učinkovite opreme te ih savjetuju o načinima uštede energije.

FER-ovci obilaze 100 kućanstava u Zagrebu, donose im pakete energetski učinkovite opreme te ih savjetuju o načinima uštede energije.

Projektom FER rješenja za bolju zajednicu studenti FER-a, u suradnji s Društvom za oblikovanje održivog razvoja, započeli su s posjetima energetski siromašnih kućanstvima u Zagrebu. Obuhvaćeno je 100 takvih kućanstava s područja Grada Zagreba.

Pritom provode jednostavne energetske preglede čime podižu svjesnost problematike energetskog siromaštva u Hrvatskoj. Članovima kućanstva daju anketu kojom saznaju važne informacije koje će pomoći pri formiranju prijedloga politika za suzbijanje energetskog siromaštva za spomenuti grad, piše H-alter.org.

Prilikom posjeta studenti svakom kućanstvu donose paket energetski učinkovite opreme koja sadržava: LED žarulje; perlatore za kuhinjski sudoper i kupaonu kojim će se smanjiti potrošnja vode; brtvene trake za prozore i vrata koje će spriječiti propuštanje zraka i omogućiti lakše postizanje i zadržavanje topline u prostoru; reflektirajuće folije koje će zaustaviti gubljenje topline preko zida ili prozora; produžni kabel s prekidačem te vremenski uklopni sat kojim se smanjuje potrošnja električne energije. Također, savjetuju ukućane na koje sve načine i gdje mogu uštedjeti na energiji

Cilj je ovog projekta prvenstveno ušteda energije i borba protiv energetskog siromaštva te razvoj društvene odgovornosti na visokoobrazovnim institucijama. Program će pomoći i studenticama i studentima FER-a omogućiti razvijanje socijalne osviještenosti, a k tome će na koncu moći i primijeniti svoje znanje na konkretnim problemima u društvu.

FOTO: WIKIPEDIA