LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Veleučilište VERN'

Sporazum CRANE-a i VERN-a za razvoj studentskih startup projekata

CRANE i Veleučilište VERN surađivat će kako bi poticali razvoj studentskih startup projekata.

CRANE i Veleučilište VERN surađivat će kako bi poticali razvoj studentskih startup projekata.

Hrvatska mreža poslovnih anđela – CRANE i Veleučilište VERN' potpisali su Sporazum o suradnji kojim će se poticati razvoj studentskih startup projekata, osnaživati ih za uspješno tržišno pozicioniranje i razvoj te im otvarati put do potencijalnih investitora.

Ovaj model suradnje između gospodarstva i obrazovanja među prvim je takvim primjerima u regiji, a temelji se na višegodišnjem iskustvu ovih institucija u razvoju poduzetničke kulture u Hrvatskoj, s ciljem dodatnog poticanja studenata na pokretanje poduzetničkih projekata i samozapošljavanje.

„Suradnja s gospodarstvom neophodna je za uspješne studijske programe, kako kroz prilagođavanje kurikuluma, tako i simuliranje stvarnog poslovnog okruženja i stjecanja neophodnog iskustva studenata, za uspješno uključivanje u tržište rada. Uz platforme koje smo do sada razvili, procjenjujemo da će upravo suradnja s CRANE-om studentima omogućiti usvajanje važnih poduzetničkih znanja te predstavljanje svojih ideja izravno investitorima“, izjavio je dekan VERN-a, prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila.

Osim investiranja u poduzeća i startupe u ranim fazama razvoja, uloga CRANE-a odnosi se i na mentoriranje i savjetovanje poduzetnika, kako bi najbolje iskoristili prikupljena sredstva i tržišne prilike. S ciljem poticanja poduzetništva u Hrvatskoj, između ostalog, CRANE se okreće studentima kao skupini u kojoj prepoznaje značajan potencijal.

Iz CRANE-a ističu kako će im povezivanje s obrazovnim institucijama poput VERN-a omogućiti bolji uvid u studentsku startup scenu, a mladim poduzetnicima pružiti dragocjenu mentorsku podršku njihovih članova koji posjeduju bogato iskustvo. Cilj im je širiti zdravu poduzetničku klimu te promovirati poduzetnički način razmišljanja među što mlađim generacijama.

U okviru suradnje CRANE i VERN' organizirat će startup događanje pod nazivom „Startup srijeda“, a prva će se održati u srijedu, 17. lipnja, na Veleučilištu VERN'.